A legjobb WordPress tűzfal bővítmények

A WordPress tűzfal megóvja a weboldalt a külső fenyegetésektől és a sérülékenységektől. Bemutatjuk a 3 legjobb WordPress tűzfal bővítményt.
WordPress tűzfal

A legjobb WordPress tűzfal bővítmények

Évről évre növekszik a hacker támadások száma, ezért a WordPress weboldaladnak nagyobb szüksége van a védelemre, mint valaha. A folyamatos biztonsági állapot fenntartása és ellenőrzése azonban rengeteg időt emésztene fel, ezért célszerű a védelmi feladatokat egy szoftverre bízni. Itt jönnek képbe a WordPress tűzfal bővítmények, amelyek a háttérből folyamatosan védelmezik az oldalad a kártevőktől és a hackerektől. Így nemcsak a Te munkád és adataid, de az oldaladra lépő felhasználók személyes adatai és profiljai is védve lesznek. Ebben a cikkben részletesebben megismerkedhetsz a WordPress tűzfalak típusaival, és a legjobb tűzfal bővítményekkel.

1. WordPress tűzfal típusok

Egy WordPress tűzfal (angolul firewall) megvédi az oldaladat a hackerektől, az adatlopástól és a DDoS támadásoktól. Úgy működnek, mint egy áthatolhatatlan akadály, amely meggátolja a veszélyes felhasználókat abban, hogy elérjék a honlapodat és ellopják az ott tárolt adatokat.

Egy szóval a WordPress tűzfalak felelnek az átfogó weboldal biztonság eléréséért.

Néhány gyakori tűzfal típus:

 • Web Application Firewall (WAF) – webalkalmazási tűzfal, amely a beérkező HTTP forgalmat ellenőrzi, és blokkolja a veszélyesnek ítélt elemeket.
 • Domain Name System (DNS) tűzfal – a hálózatodat védi meg a külső fenyegetésektől, mivel felfedezi a káros domain tartományokat, és meggátolja, hogy a felhasználók elérjék ezeket.
 • Apache tűzfal – az Apache az egyik legnépszerűbb webszerver szoftver opció, mivel van egy biztonsági modulja, amely tűzfalként védelmezi a tárhely szervert a fenyegetésektől.
 • IP csomagszűrő tűzfal – az adatcsomagokat IP-címek, protokollok és portok alapján ellenőrzi.
 • Network Address Translation (NAT) tűzfal – hálózati címfordítás alapú védelem, amely a magánhálózatokat óvja meg azáltal, hogy csak a hálózaton belüli engedély esetén tudnak a hálózatra kapcsolódni az új eszközök.

A legtöbb esetben webalkalmazási tűzfal (WAF) működik egy WordPress oldalon, és ezt tartalmazzák a WordPress biztonsági pluginok is.

Weboldal készítés

2. Miért ajánlott a WordPress tűzfal használata?

Egy WordPress tűzfal eltérő vírusoktól és hacker támadásoktól védheti meg a honlapodat, mint például:

 • SQL injection sérülékenység;
 • Fájl inclusion támadás;
 • DDoS támadások;
 • Közbeékelődéses támadások;
 • Cross-site scripting (XSS) sérülékenység;
 • Cross-site request forgery (CSRF) sérülékenység.

Ezek a hacker támadások és online sérülékenységek leállíthatják a weboldalakat, ellophatják a személyes adatokat, és ezzel megbéníthatnak egész vállalkozásokat is. A WordPress tűzfal bővítmények tehát megvédik az egész cégedet a problémáktól.

A tűzfal használata növeli a látogatóid biztonságérzetét is, mivel az internetezők 75-80%-a aggódik az online biztonság miatt. Természetesen egyik tűzfal sem nyújt 100%-os védelmet, de ha folyamatosan készítesz biztonsági mentéseket, karbantartod a weboldalad és ellenőrzöd a kártevők jelenlétét, akkor hatékonyan fog működni a WordPress honlapod.

3. A legjobb WordPress tűzfal bővítmények

Több módszerrel is hozzájuthatsz egy WordPress tűzfalhoz, például akár a tárhely szolgáltatód által is. Ha ez mégsem megoldható, akkor a legjobb opció egy WordPress tűzfal bővítmény letöltése és feltelepítése. Ismerkedjünk meg a 3 legjobb WordPress tűzfal plugin működésével közelebbről is.

WordPress tárhely

3.1. Cloudflare WordPress tűzfal

A Cloudflare egy népszerű biztonsági megoldás, amely tartalmaz CDN-t, SSL tanúsítványt, és DDoS védelmet is. A plugin ingyenesen is elérhető a WAF tűzfallal együtt, de a legfejlettebb védelmi funkciókért meg kell vásárolnod az egyik fizetős változatot a Cloudflare weboldalán.

Cloudflare

A Cloudflare felhőalapú tűzfal megoldása megvédi a WordPress weboldalad a 10 leggyakoribb sérülékenységtől és támadástól. Emellett néhány másodperc alatt befoltoz minden biztonsági rést, amint feltelepítetted.

Néhány fontosabb specifikáció:

 • 121 Tbps DDoS védelem;
 • 250 szerver lokáció a világ körül;
 • Bot menedzsment;
 • API és oldal védelem;
 • SSL/TLS tanúsítvány;
 • Biztonsági központ és elemzések;
 • Brute force támadások elleni védelem;
 • Cache és képoptimalizáció;
 • Azonnali védelmi funkciók.
Cloudflare WordPress tűzfal

Emellett a Cloudflare gyorsítja is a weboldalt a CDN funkciókkal és a DNS-forgalom szűrésével. Bár nincs CAPTCHA opció a bejelentkezési oldalakra, de védelmet nyújt a bot-támadások ellen és 60%-kal nagyobb sávszélességet biztosít a weboldaladnak.

3.2. Wordfence WordPress tűzfal

A Wordfence biztonsági bővítmény ingyenesen letölthető a WordPress bővítménytárából, de létezik Wordfence Premium plugin is, amely a bővítmény hivatalos oldalán érhető el évi 119 dollárért.

Wordfence

Rendelkezik WAF tűzfallal és malware szkennerrel, amelyek a belső és külső fenyegetésektől is megvédik a weboldalad. Az újabb támadásokra azonnal reagálnak és folyamatosan fejlesztik a tűzfal bővítményt, amelyeket valós időben azonnal megkapunk, ha prémium felhasználók leszünk. A Wordfence végpontbiztonsági tűzfal, nem felhőalapú.

Egy felhőalapú tűzfal a weboldalra érkező forgalmat dekódolja, és abban keres fenyegetéseket. Ez azonban felbontja a végpontok közötti titkosítást, és nagyobb fenyegetést jelent a látogatókra nézve. Emellett a hackerek megtudhatják a webszervered IP-címét, és akkor kikerülik a felhőalapú tűzfalakat.

Mivel a Wordfence biztosítja a végpontok közötti titkosítást, ezért sokkal biztonságosabb. Teljesen integrálódik a WordPress weboldalad részeként. Nem vesz igénybe felhőszervereket, minden folyamatot a saját webszervereden végez el. A látogatók is biztonságban vannak így, mivel folyamatosan titkosított kapcsolatuk lesz a weboldalad szerverével.

Wordfence WordPress tűzfal

Megvédi a felhasználóinkat, mert nem hagyja, hogy könnyen feltörhető jelszavakat használjanak. Rendkívül hatékony a malware szkennerük, a piacon a legjobb mutatókkal rendelkeznek. Nemcsak általános támadások ellen nyújt védelmet, hanem a specifikusan WordPress weboldalak ellen irányuló támadásokat is kivédi.

3.3. Sucuri WordPress tűzfal

A Sucuri egy átfogó WordPress biztonsági szolgáltatás, amelyből van ingyenes verzió is, de a WAF tűzfal beszerzése érdekében meg kell vásárolni az egyik prémium változatot belőle.

Sucuri

A Sucuri WordPress tűzfal valós időben állítja meg a támadásokat, akár egy éppen DDoS támadás alatt álló oldalt is meg tudnak védeni, ha elég gyorsan igényeljük a segítségüket. Adnak SSL tanúsítványt, valamint CDN használatával gyorsítják fel a weboldal betöltési sebességét.

Felhőalapú WAF tűzfalt használnak a WordPress oldalakon, malware szkennerrel, és még az alap csomagban is 12 óránként átvizsgálják a teljes weboldalt a kártevők után.

Sucuri WordPress tűzfal

A proxy szervereknek hála egyedülálló módon kezeli a weboldal forgalmát, mivel minden felhasználó először a proxykon keresztül kerül ellenőrzésre, mielőtt az oldalra engednék őket.

4. Összefoglaló

Cikkünkben áttekintettük a tűzfalak alapvető típusait, valamint szó esett a 3 legjobb WordPress tűzfal bővítményről.

Ezeket a tűzfal pluginokat ugyanúgy kell feltelepíteni, mint minden WordPress bővítményt. Ehhez segítséget a WordPress bővítmények cikkünkben találsz majd.

Tekintsd meg weboldal készítést célzó oldalunkat is, és vedd fel velünk a kapcsolatot, ha egy biztonságos weboldalt szeretnél készíttetni egy profi webfejlesztő csapattal! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a WordPress tűzfal?

A WordPress tűzfal egy biztonsági szolgáltatás, amely segít megvédeni a WordPress weboldalakat a rosszindulatú támadásoktól és illetéktelen behatolásoktól. A tűzfal egyfajta szoftver vagy kód, amely figyeli a weboldal forgalmát és megpróbálja azonosítani a potenciálisan káros tevékenységeket.

❓ Melyek a legjobb WordPress tűzfal bővítmények?

Cloudflare, Wordfence és Sucuri.

❓ Miért hasznos a WordPress tűzfal használata?

Ez a technológia automatikusan blokkolja vagy megtagadja azokat a kísérleteket, amelyek célja a weboldal sebezhetőségének kihasználása különböző típusú támadásokkal, mint például az SQL injection, cross-site scripting (XSS) vagy brute force támadások.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés