MailChimp hírlevél kampány indítása (2024 útmutató)

A MailChimp e-mail marketing teljesen automatizálható, és még weboldalt, webshopot vagy landing oldalt is készíthetünk a használatával.
MailChimp hírlevél készítés

MailChimp hírlevél kampány indítása
(2024 útmutató)

A MailChimp egy olyan átfogó marketing automatizációs platform, amely segítséget nyújt a vállalkozóknak a hírlevél kampányok és a közösségi média marketing stratégia megtervezésében. Olyan optimalizációs beállításokat biztosít, amelyekkel könnyedén növelheted az átkattintási arányodat és az e-mail hírlevelek hatékonyságát.

1. Mi az a MailChimp?

A MailChimp (hivatalos oldal) egy olyan online marketing platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen és hatékonyan hozzanak létre, küldjenek ki és kövessenek nyomon e-mail kampányokat. A MailChimp segítségével felhasználók létrehozhatnak különböző típusú hírleveleket, promóciókat vagy automatizált üzeneteket.

A platform pillanatok alatt megoldja az e-mailek testreszabását, a címzettcsoportok létrehozását, a részletes analitikai adatok nyomon követését és az e-mailek hatékonyságának mérését. Emellett a MailChimp támogatja az automatizált kampányokat is, például küldhetünk vele üdvözlő e-maileket, a vásárlói viselkedéshez igazított üzeneteket és egyéb automatizált kommunikációt.

A MailChimp népszerű vállalkozások és egyéni felhasználók körében egyaránt, és széles körű eszközöket biztosít az online marketing stratégia hatékonyabbá tételéhez. Az automatizált szegmentált e-mailek nagyobb eséllyel konvertálják át az egyszerű érdeklődőket fizető ügyfelekké, így növelhetők bármely vállalkozás bevételei.

Google hirdetéskezelés

2. Kinek ajánlott a MailChimp használata?

 1. Kisvállalkozások: A MailChimp egy könnyen használható eszköz az ügyfelekkel való kapcsolattartásra és a termékek vagy szolgáltatások reklámozására.
 2. Online kiskereskedők: Az e-kereskedők a MailChimp segítségével könnyen hozhatnak létre promóciókat, értékesítő e-maileket, és nyomon követhetik a vásárlói viselkedést.
 3. Nonprofit szervezetek: A nonprofit szervezetek szintén használhatják a MailChimpet, hogy értesítsék támogatóikat, küldjenek hírleveleket és kampányokat szervezzenek.
 4. Marketinges szakemberek: Online marketing szakemberek és ügynökségek is használhatják a MailChimpet ügyfeleik kampányainak kezelésére és nyomon követésére.
 5. Bloggerek és tartalomkészítők: Azok, akik tartalomkészítéssel foglalkoznak, hírlevelek segítségével tarthatják a kapcsolatot az olvasóikkal, és növelhetik a tartalmaik olvasottságát.
 6. Eseményszervezők: Az eseményszervezők használhatják a MailChimpet a résztvevők értesítésére és a rendezvények népszerűsítésére.

A MailChimp tehát számos különböző iparágban is hasznos lehet. Fontos azonban figyelembe venni az adatvédelmi és a jogi szabályozásokat, különösen az e-mail marketing terén, és mindig ellenőrizni a szolgáltatás aktuális felhasználási feltételeit.

3. Mire használható a MailChimp?

A MailChimp használata révén rengeteg dolgot készíthetünk el:

 • E-mail kampányok készítése: drag-and-drop szerkesztőben, kódszerkesztőben, vagy hírlevél sablonok alapján. Akár SMS kampány is létrehozható.
 • Marketing automatizációk beállítása: új ügyfelek köszöntése, ügyféllistákhoz történő hozzáadás, új partnerek szerzése, kosárelhagyások csökkentése, születésnapi köszöntő e-mailek, vásárlók visszacsábítása, stb.
 • Weboldalak készítése: honlap, webshop vagy időpontkérő oldal létrehozása.
 • Landing oldal készítése.
 • Feliratkozási űrlap, felugró ablak vagy landing page létrehozása.
 • Hirdetéskészítés: Facebook, Instagram és Google remarketing hirdetések.
 • Közösségi média posztok és üdvözlőlapok szerkesztése.

4. MailChimp e-mail kampány létrehozása

Amikor egy MailChimp hírlevelet tervezünk, számos fontos beállítást végezhetünk el:

 • Célcsoportok megadása, akiknek elküldjük az e-maileket;
 • Küldő adatainak megadása (név, e-mail cím);
 • Tárgymező beállítása;
 • Időzítés (azonnal vagy későbbi időpontban);
 • A hírlevél tartalma (rengeteg sablon áll rendelkezésre);
 • Közösségi média posztok hozzáadása az e-mailekhez (Facebook, Instagram, Twitter).
 • Hírlevél nyomon követése (megnyitások, kattintások, e-commerce aktivitások).

A hírlevél készítés lehetséges sablonok alapján, vagy akár teljesen a nulláról is. A hírlevél sablonokat szűrhetjük iparágak és célkitűzések szerint is, illetve vannak ingyenes és fizetős változatok. Sajnos csak 7 darab sablon érhető el ingyen, a többiért elő kell fizetni.

MailChimp

Valahogy így néz ki a MailChimp hírlevél készítés. Bal oldalról behúzhatunk tartalmi elemeket (címsorok, gombok, képek, videók, űrlapok, termékek, stb.), valamint elrendezéseket is (kép és szöveg, több oszlopos szöveg, négy részre osztott szöveg, stb.).

Külön optimalizálhatjuk a hírlevél kinézetét számítógépekre és mobilokra. Eltérő színeket, formákat és stílusokat állíthatunk be a linkekhez, gombokhoz, a szöveghez, az elválasztó vonalakhoz, stb.

5. MailChimp weboldal és landing page készítés

Emellett a MailChimp lehetőséget biztosít arra, hogy ingyenesen felépítsünk egy weboldalt, kódolási ismeretek nélkül. Lehetőségünk van weboldalak, webshopok, időpontfoglaló oldalak és landing oldalak készítésére is.

Választanunk kell egy oldal nevet, amely alapján létrehozzák az ingyenes honlapunk domain nevét is a MailChimp saját rendszerében. Ezután elkezdhetünk oldalakat hozzáadni a honlapunkhoz, mindezt meglévő sablonok felhasználásával is tehetjük. Van külön sablon például a kezdőlapra, a „Rólunk” részhez, a kapcsolatfelvételi oldalhoz, de akár építhetünk teljesen új oldalakat is.

MailChimp weboldal készítés

Minden oldalt el lehet nevezni, egyedi URL címmel és borítóképpel a közösségi média megosztásokhoz. Beállíthatjuk a navigációt, személyre szabhatjuk az oldalak stílusát különböző színsémák, betűtípusok és elrendezések alapján.

A MailChimp használata lehetővé teszi, hogy minden egyes tartalmi blokkot egyenként szerkesszünk, beleértve az adott blokk tartalmát, elhelyezkedését és kinézetét is.

MailChimp használata

Fontos megjegyezni, hogy ha webáruházat akarunk létrehozni a MailChimp segítségével, akkor ezt csak az USA-ból vagy az Egyesült Királyságból tudjuk megtenni egyelőre. Ezen a két országon kívül máshonnan nem tudunk eladni termékeket online.

A termékek hozzáadása során a MailChimp lehetővé teszi, hogy feltöltsünk termékképeket, terméknevet adjunk hozzá, árat rendeljünk a termékhez (csak USD vagy GBP pénznemben), illetve termékleírást vegyünk fel.

MailChimp webshop

Ezután be kell állítani az üzletünk címét, a szállítási opciókat, az online fizetést pedig a Stripe rendszerén keresztül tudjuk bekötni. Megadhatók még az adózással kapcsolatos beállítások, illetve automatikus e-mail küldést is tud a MailChimp, pl. ha megérkezik egy termék valamelyik ügyfelünkhöz vagy sikeresen kifizeti a rendelését.

Készíthetünk olyan oldalt is, ahol időpontok foglalására van lehetőség. Ilyenkor szolgáltatásokat kell felvennünk, amelyek lehetnek egyéni vagy csoportos szolgáltatások. Elnevezhetjük őket, leírást és árakat adhatunk hozzá, valamint időtartamot, és személyre szabott URL címet is beállíthatunk a foglalási oldalhoz.

A szolgáltatásnyújtás történhet személyesen (megadott címen), virtuálisan (csatolt meeting linkkel), vagy telefonon (mobilszám megadása).

Időpontfoglalás

Az így megadott szolgáltatás kap egy saját oldalt a weboldalunkon belül, amelye személyre tudunk szabni. Összekapcsolhatjuk még a naptárunkkal is az időpontfoglaló oldalt (ez lehet Google Naptár vagy Microsoft Outlook Naptár).

A landing oldalak készítése pedig ugyanúgy működik a MailChimp használatával, mint a weboldal készítés: vannak sablonok, amelyeket testre tudunk szabni (lead generálás vagy termék reklámozás célokkal).

6. MailChimp marketing automatizáció

Úgy tudunk kiküldeni személyre szabott hírleveleket, hogy egyetlen gombot sem kell megnyomnunk, mivel előre be tudjuk őket időzíteni vagy megadott eseményekhez köti a kiküldésüket a MailChimp. Például, ha valaki terméket vásárol vagy egy feliratkozónknak születésnapja van, akkor automatikusan kap egy tájékoztató vagy üdvözlő e-mailt.

A MailChimp automatizációs útvonalak kiépítését teszi lehetővé, de csak előfizetéses változatban. Vannak sablonok, amelyeket szerkeszteni tudunk.

A kosárelhagyási arány csökkentésére például az alábbi útvonalat dolgozta ki a MailChimp automatizációs rendszere:

 • Az ügyfél termékeket tesz a kosarába, de nem vásárolja azokat meg;
 • Emlékeztető e-mail küldése 1 nappal később;
 • Ha az e-mail elküldését követő 3 napban vásárol valamit az ügyfél, akkor felkerül a vásárlók listájára.
 • Ha 3 nap alatt nem vásárol, akkor lekerül az automatizációs listáról.
Marketing automatizáció

Persze ennek megértéséhez nem árt, ha van megfelelő szintű angol nyelvtudásunk, mivel nem érhető el magyarul a MailChimp felülete.

Ehhez hasonló automatizációs útvonalak vannak az új ügyfelek köszöntésére, az üdvözlő SMS-ek küldésére, az emlékeztetők időzítésére, a megnyitott e-mailek és megtekintett termékek alapján történő hírlevél küldésre, a köszönőlevelek küldésére, az időszakos akciók reklámozására, a vásárlók visszacsábítására, stb.

7. MailChimp árak

A MailChimp korlátozott funkciókkal elérhető ingyenesen is, azonban csak havi 1000 e-mailt küldhetünk, egy célközönséget vehetünk fel, korlátozott számú hírlevél sablont használhatunk, nem időzíthetünk e-maileket, nincs A/B tesztelés, sem marketing automatizáció.

A fizetős csomagok árai pedig attól függően változnak, hogy hány ügyfeled van, és szeretnél-e weboldalakat készíteni vagy tranzakciós e-maileket küldeni.

MailChimp árak

Az aktuális MailChimp árakat tekintsd meg ezen a linken!

8. Összefoglaló

A MailChimp egy nemzetközi szinten ismert marketing automatizációs és e-mail marketing platform.

Hírlevél kampányokat készíthetünk, weboldalakat és webshopokat hozhatunk létre, landing oldalakat és időpontfoglaló oldalakat alkothatunk.

Emellett nagy hangsúlyt kap a marketing automatizáció, mivel olyan ügyfélutakat alakíthatunk ki, amelyek gombnyomás nélkül működtetik cégünk online marketingjét.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

9. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a MailChimp?

Egy marketing automatizációs és e-mail marketing rendszer.

❓ Milyen MailChimp alternatívák vannak?

Például MailerLite, ActiveCampaign.

❓ Mennyibe kerül a MailChimp használata?

Van ingyenes és fizetős verziója is, amelyek havonta néhány tíz dollárba kerülnek.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés