Google Ads fiók létrehozása. Google Ads kampány indítása

A Google Ads fiók létrehozása és az első Google Ads kampány elindítása nem olyan bonyolult, mint azt elsőre hinnéd. Cikkünkben bemutatjuk!
Google Ads fiók létrehozása

Google Ads fiók létrehozása. Google Ads kampány indítása

Ha valaki Google hirdetéseket szeretne készíteni a vállalkozása számára, az első lépés mindenképpen egy Google Ads fiók létrehozása lesz. Ebben a bejegyzésben áttekintjük, hogyan zajlik egy Google Ads fiók regisztrációja és beállítása. Ha meg szeretnéd spórolni az online hirdetéskezeléssel járó munkát, akkor lépj velünk kapcsolatba, és mi teljes körű Google hirdetéskezelést vállalunk!

1. Mi az a Google Ads fiók?

A Google Ads fiók egy online platform és szolgáltatás, amelyet a Google kínál a hirdetőknek. Használatával a weboldal tulajdonosok hirdetéseket készíthetnek és futtathatnak a Google keresőmotorjában és a Display Hálózaton keresztül (Google AdSense). A Google Ads segítségével a hirdetők célzottan eljuttathatják üzeneteiket a potenciális vásárlókhoz és a leendő ügyfelekhez.

Amikor létrehozol egy Google Ads fiókot, beállíthatod a hirdetési kampányaidat, amelyeket aztán különböző helyeken és formátumokban jeleníthetsz meg. A Google Ads lehetővé teszi szöveges hirdetések, képes hirdetések, videóhirdetések és hirdetések megjelenítését mobilalkalmazásokban is.

A hirdetéseket a Google Kereső találati listájának tetején vagy alján, valamint a Google Display Hálózatán, YouTube-on és más partneroldalakon jelenítheted meg. A Google hirdetés típusokról egy másik cikkünkben olvashatsz bővebben! 🙂

Google hirdetés

A Google Ads fiókban számos eszköz és beállítás áll rendelkezésedre a kampányok menedzseléséhez és optimalizálásához. Például beállíthatod a költségkeretet, kiválaszthatod a kulcsszavakat, a megjelenési helyeket és a célközönséget, valamint nyomon követheted a hirdetések teljesítményét és a konverziókat.

1.1. Google Ads fiók előnyei

Nagyobb láthatóság: a Google Ads segítségével hirdetéseidet megjelenítheted a Google keresési találatainak legfelső részén vagy alján, ami több látogatót vonzhat weboldaladra. Nem kell hosszú hónapok kemény munkájával SEO stratégiát kidolgoznod, hanem egyik napról a másikra a Google első oldalára kerülhetsz.

Célzott hirdetések: a Google Ads használata révén kiválaszthatod, hogy pontosan mely kulcsszavakra szeretnéd megjeleníttetni hirdetéseidet. Ez lehetővé teszi, hogy olyan felhasználókat célozz meg, akik nagyobb valószínűséggel konvertálódnak majd fizető ügyfelekké.

Rugalmas költségvetés: meghatározhatod a kampányok költségkeretét, és csak akkor kell fizetned, ha valaki rákattint a hirdetésedre (PPC). Ez segít optimalizálni a hirdetési kiadásokat és növeli a költséghatékonyságot.

Teljesítményelemzés és -mérés: a Google Ads részletes adatokat és elemzéseket biztosít a hirdetéseid teljesítményéről. Láthatod, hogy hány kattintást kapott egy hirdetés, milyen arányban generált konverziót, valamint a költségeket és a befektetés mértékét is ellenőrizheted.

Több formátum és hirdetési lehetőség: számos hirdetési formátum érhető el, például szöveges hirdetések, képes hirdetések, videóhirdetések és mobilalkalmazásokban megjelenő reklámok. Ez rugalmasságot biztosít a kampányok tervezésében.

Konverziókövetés és optimalizáció: a Google Ads segítségével konverziókövetést is beállíthatsz, hogy nyomon követhesd a felhasználók által végzett cselekvéseket, például vásárlásokat vagy kapcsolatfelvételt. Ezáltal lehetővé válik a hirdetések optimalizálása és a konverziós arányok javítása.

Google hirdetések

2. Google Ads fiók létrehozása lépésről lépésre

Az alábbiakban részletesen áttekintjük azokat a lépéseket, amelyeket egy Google Ads fiók létrehozása során végig kell járnunk. Ha Te is szeretnéd eltérő Google hirdetés típusokkal népszerűsíteni a cégedet, akkor tekintsd meg Google hirdetés árak tematikájú cikkünket! 🙂

2.1. Google Ads fiók regisztrációja

Ahhoz, hogy létrehozzunk egy Google Ads fiókot, szükséges lesz egy céges e-mail címre, valamint a weboldalunk domain nevére. Az intelligens kampányok használata révén az új hirdetők akkor is igénybe vehetik a Google Ads szolgáltatását, ha nincs saját weboldaluk még.

Arra azonban figyeljünk oda, hogy a fióknévben ne szerepeljen URL cím, mivel ez már nem támogatott.

Egy Google Ads fiók létrehozása két módon történhet:

 • Intelligens mód: ez az alapértelmezett fiókbeállítás, amit a későbbiekben bármikor átalakíthatunk Szakértői módra, viszont ez fordítva már nem működik. Intelligens módban egyből létre kell hoznunk az első hirdetési kampányunkat is a Google Ads fiók beindítása során.
 • Szakértői mód: nem szükséges egyből létrehoznunk egy Google Ads kampányt.

A Google Ads használatához szükségünk lesz egy Google-fiókra, így ha még nem rendelkezünk egyel, akkor regisztráljunk egy Google-fiókot. Ha ez elkészült, a Google Ads fiók létrehozásához kattints ide!

2.2. Az első Google Ads kampány elindítása

Miután rákattintunk az Új Google Ads fiók gombra, lesz lehetőségünk összekapcsolni a Google Cégprofilunkat a hirdetési fiókkal. De ez csak egy opció, amennyiben rendelkezünk Google Cégem profillal.

Ha egy teljesen új fiókot adunk hozzá, akkor automatikus egy intelligens kampány hoz létre a Google Ads. Itt meg kell adni a vállalkozásunk nevét, valamint azt a landing oldalt, ahová a hirdetésre kattintók érkeznek majd a webhelyen belül. Ez lehet akár a kezdőlap, egy kapcsolatfelvételi űrlap, vagy egy konkrét landing page.

A mi esetünkben a weboldal készítés oldalunk lesz a céloldal, ahová a Google hirdetések irányítják majd a forgalmat. A Google röviden elemzi az oldalt, és megmutatja, hogyan néz ki mobilon és asztali számítógépen megnyitva.

Google Ads fiók létrehozása

Ezt követően kiválaszthatjuk, hogy mi lesz a Google Ads hirdetés fő célja:

 • További hívások érkezése;
 • További értékesítések vagy leadek a webhelyen;
 • A megtekintésszám és az elkötelezettség növelése a YouTube-on;
 • További látogatások a vállalkozás fizikai helyén.

Ekkor lesz lehetőségünk összekapcsolni a Google Ads és a Google Analytics szolgáltatását, hogy részletes információkat kapjunk a hirdetések teljesítményéről. De ezt a lépést akár át is ugorhatjuk.

Ezután érkezünk el oda, hogy meg kell írni a konkrét hirdetés szövegét:

 • Több címsort állíthatunk be (ajánlott 3 címsor használata legalább), egyenként 30 karakter hosszúsággal;
 • Több leírást adhatunk meg (ajánlott 2 leírás használata legalább), egyenként 90 karakter hosszúsággal;
 • Megjeleníthetünk hívásgombot, amihez telefonszámot lehet megadni természetesen.

Ezek az elemek bármilyen sorrendben megjeleníthetők, így biztosan minden sorrendben értelmesek és könnyen olvashatók lesznek a Google hirdetés részeként.

Google Ads hirdetés megírása

Megadhatunk még kapcsolódó kulcsszótémákat is, amelyek alapján megjelenik majd a hirdetés a Google-ben. Emellett még a hirdetés megjelenítésének földrajzi helyét is meghatározhatjuk, amit lekorlátozhatunk egy országra, régióra, városra vagy irányítószámra is.

Földrajzi célzás

2.3. Számlázási beállítások, hirdetés megkezdése

Az első Google Ads hirdetési kampány létrehozásának végén meg kell adnunk a költségkeretet, amelyet a kívánt eredmények elérésére szánunk. Egyrészt a Google felajánl számunkra költségkeret-beállításokat, amelyekből három fontos információt tudhatunk meg:

 1. Napi átlagos költés Ft-ban;
 2. Havi maximum költés Ft-ban;
 3. Hirdetéskattintások becsült száma havi szinten.

Ezt a korábban megadott beállításaink alapján határozza meg, beleértve a Google Ads hirdetés témáját, kulcsszavát és földrajzi célzását. Ha nem kívánunk az ajánlatokkal élni, akkor saját költségkeretet is megadhatunk. Egyfajta segítségként a Google azt is kijelzi, hogy a versenytársak jellemző költségkerete mettől meddig terjed.

Google Ads költségkeret

Fontos megjegyezni, hogy a Google Ads hirdetések az úgynevezett PPC költségstratégia szerint működnek. Tehát csak a hirdetésekre leadott kattintások után kell fizetnünk, ami egyes napokon több költést jelent, más napokon kevesebbet. De a havi maximum költségkeretet soha nem fogjuk átlépni.

2.4. Ellenőrzés és megerősítés

Ezután még lehetőségünk van röviden áttekinteni a létrehozott Google Ads kampányt, hogy biztosan minden rendben van-e. Ha mindent rendben találtunk, meg kell adnunk a fizetési információkat:

 • Számlázási ország, időzóna;
 • Promóciós kód, amennyiben rendelkezünk ilyennel;
 • Google Pay fizetési profil beállítása, beleértve: név, számlatípus, adóinformációk, lakcím/székhely;
 • Fizetési mód kiválasztása: automatikus vagy kézi befizetések. Automatikus fizetés esetén minden hónap 1. napján automatikusan megterhelik a számlánkat.
Fizetési információk

Végül kiválasztjuk a használni kívánt bankkártyát vagy hozzáadunk egy újat, amelyet a Google Pay részeként elmenthetünk, és már kezdhetjük is a Google Ads kampány futtatását. Fizetni lehet hitel- és bankkártyával, PayPal– vagy bankszámlával is.

3. Google Ads belépés

Az így elkészült Google Ads fiók és a hozzá tartozó első kampány elérhető a Google Ads kezdőoldalán keresztül. Itt lesz szükség a Google Ads belépésre, amihez már készítettünk egy részletes útmutatót. 🙂

Google Ads belépés

4. Összefoglaló

Bejegyzésünkben áttekintettünk két fontos dolgot, amelyek szorosan összekapcsolódnak:

 • Hogyan kell Google Ads fiókot létrehozni;
 • Hogyan indíthatjuk el az első Google Ads kampányunkat.

A részletes útmutató remélhetőleg hasznos lesz mindenki számára, aki szeretné vállalkozását vagy termékeit online hirdetésekkel népszerűsíteni. Ha profikra bíznád céged reklámozását és a Google hirdetések kezelését, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Google Ads fiók?

Google Ads hirdetések létrehozásával reklámozhatjuk a cégünket vagy a termékeinket a Google Keresőben megjelenő PPC hirdetések formájában. Ehhez azonban elsőként egy Google Ads fiók regisztrációja szükséges.

❓ Mennyibe kerülnek a Google Ads hirdetések?

Olvasd el Google hirdetés árak cikkünket!

❓ Hol tudok belépni Google Ads fiókomba?

Tekintsd meg Google Ads belépés témájú bejegyzésünket!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés