Contact Form 7: Ingyenes kapcsolatfelvételi űrlap készítés

A Contact Form 7 bővítmény egy ingyenesen elérhető WordPress plugin, amivel kapcsolatfelvételi űrlapokat készíthetünk egyszerűen.
Contact Form 7 bővítmény

Contact Form 7: Ingyenes kapcsolatfelvételi űrlap készítés

Egy weboldal lehet akármilyen lenyűgöző és informatív, ha a látogatóknak nincs lehetősége felvenni a honlap tulajdonosával a kapcsolatot és ajánlatot kérni bizonyos szolgáltatásokra. Erre a célra találták ki a kapcsolatfelvételi űrlapokat, amelyeket ingyenesen is létre lehet hozni a Contact Form 7 WordPress bővítmény segítségével. Olvass tovább, ha érdekel a plugin működése! 🙂

1. Miért hasznos a Contact Form 7 bővítmény?

A Contact Form 7 egy WordPress bővítmény, amely lehetővé teszi a weboldalak tulajdonosainak, hogy egyszerűen létrehozzanak és kezeljenek kapcsolatfelvételi űrlapokat. Jelenleg több mint 5 millió weboldalon aktiválták ezt a plugint, ami jól mutatja népszerűségét és hasznosságát.

Contact Form 7 bővítmény

Számos előnye van, amelyek miatt hasznos lehet:

1) Könnyű használat: a Contact Form 7 egyszerű és intuitív felületet biztosít az űrlapok létrehozásához. Nem igényel kódolási ismereteket vagy fejlesztői háttértudást, így akár kezdő felhasználók is könnyedén használhatják. Ez a WordPress weboldal készítés egyik nagy előnye.

2) Rugalmas testreszabási lehetőségek: a plugin lehetővé teszi az űrlapok testreszabását a vállalkozás vagy weboldal arculatához igazítva. A beépített sablonok, stílusok és mezőtípusok közül választhatunk, de akár saját testreszabott mezőket is létrehozhatunk.

3) Integrációs lehetőségek: a Contact Form 7 kompatibilis más bővítményekkel és szolgáltatásokkal, például a Google Analytics-szel vagy a CAPTCHA-val. Ez lehetővé teszi az űrlapok kapcsolódását más szolgáltatásokhoz.

4) Automatizált válaszok: a bővítmény lehetőséget nyújt arra, hogy automatikus válaszokat állíts be a felhasználóknak a beküldött űrlapokra. Ezáltal könnyen megvalósítható a gyors visszajelzések küldése vagy a köszönetnyilvánítás.

5) Spam védelem: a Contact Form 7 számos beépített biztonsági intézkedést tartalmaz, amelyek megakadályozzák a spam üzenetek és kitöltések küldését. Például CAPTCHA-t vagy reCAPTCHA-t adhatsz hozzá az űrlapokhoz, hogy biztosítsd, hogy csak valós felhasználók küldjenek be kitöltött űrlapokat.

6) Nyomonkövethetőség: a bővítmény nyomon követi az űrlapok beküldését és azokat az e-maileket, amelyeket a felhasználóknak küld. Ez lehetővé teszi a kommunikáció követését és az időben történő válaszadást.

Weboldal készítés

2. A Contact Form 7 plugin funkciói

A Contact Form 7 bővítmény számos funkciót kínál, amelyek segítségével testreszabható kapcsolatfelvételi űrlapokat hozhatsz létre WordPress weboldalad számára. Ezek közé tartoznak:

1) Mezőtípusok: a bővítménnyel könnyen megoldható a különböző mezőtípusok hozzáadása az űrlaphoz, mint például szöveges mezők, e-mail mezők, legördülő menük, jelölőnégyzetek, stb. Ezáltal teljes mértékben testreszabhatod az űrlapot és az adatok bekérésének formáját.

2) Beépített validáció: a Contact Form 7 ellenőrzi és validálja a felhasználók által beküldött adatokat. Például ellenőrzi az e-mail cím formátumát vagy a kötelezőnek jelölt mezők kitöltését. Ez segít elkerülni az érvénytelen adatokat és a hibás űrlapkitöltéseket.

3) E-mail értesítések: a plugin lehetőséget ad arra, hogy konfiguráld az e-mail értesítéseket, amelyeket a felhasználóknak és/vagy az adminisztrátoroknak küldsz a beküldött űrlapokról. Beállíthatod a címzettet, a tárgyat, a tartalmat és akár az automatikus válaszokat is.

4) Testreszabás: a Contact Form 7 sablonokat biztosít, amelyekkel testreszabhatod az űrlapok megjelenését és stílusát. Módosíthatod a mezők elrendezését, a szövegeket, a gombok stílusát és egyéb megjelenési beállításokat.

5) CAPTCHA és reCAPTCHA: a bővítmény támogatja a CAPTCHA és a Google reCAPTCHA használatát, amelyek segítenek megakadályozni a spam-jellegű beküldéseket az űrlapokon keresztül. Ezek a biztonsági intézkedések segítenek megvédeni az űrlapokat a robotok általi visszaéléstől.

6) Ajax alapú küldés: a Contact Form 7 alapértelmezetten Ajax technológiát használ az űrlapok beküldéséhez. Ez azt jelenti, hogy az űrlap elküldése után az oldal nem frissül, így a felhasználók az adott helyen maradhatnak a weboldalon belül, és a sikeres beküldési üzenetet megkapják anélkül, hogy elnavigálnának az oldalról.

3. Mi az a CAPTCHA és reCAPTCHA?

A CAPTCHA tesztek célja annak bizonyítása, hogy az űrlapot kitöltő felhasználó nem egy robot, hanem egy valóban létező személy. Mielőtt tovább léphetnének az oldalra vagy megnyithatnák az alkalmazást, a felhasználóknak át kell menniük ezen a „fordított Turing-teszten”, hiszen egy gép teszteli azt, hogy az űrlapkitöltő valóban ember-e vagy sem, és nem fordítva.

Eleinte a CAPTCHA teszt különböző karakterekből álló, elmosódott szövegeket tartalmazott, ahol az internetezőknek le kellett írniuk, hogy milyen betűk, számok és írásjelek láthatók az adott képen.

Aztán ahogy fejlődtek a spambotok és a hackerek eszközei, egyre bonyolultabbá vált a rejtvények megfejtése. Elkezdtek kis részekre tagolt képeket használni, ahol az embereknek fel kell ismerniük, hogy a kép melyik részein található a keresett objektum, pl. egy jelzőlámpa vagy egy kerékpár. De akár több különálló kép közül is ki lehet választani azt, amelyik egy adott dolgot ábrázol, ahogy a lenti képen például a taxikat tartalmazó fényképeket kellett kiválasztani.

reCAPTCHA

A reCAPTCHA a továbbfejlesztett változat, amit 2009-ben vásárolt meg a Google. 2018-ig volt életben a reCAPTCHA 1.0, ahol csak elmosódott betűket, számokat és írásjeleket kellett felismerni. A reCAPTCHA 2.0 már tartalmazott bepipálandó „Nem vagyok robot” szekciót, illetve bizonyos esetekben képes feladványokat is, amihez a Google Utcakép egyik véletlenszerűen generált fotóit használták fel. A reCAPTCHA 3.0 már a „Nem vagyok robot” dobozkát is elhagyja, és a felhasználók korábbi interakcióira alapozva állapítja meg, hogy az adott személy beengedhető-e az oldalra vagy sem.

A Contact Form 7 segítségével ezek a biztonsági funkciók gondoskodnak arról, hogy az űrlapod kitöltői ne legyenek robotok, és ne kelljen időt/energiát fecsérelned a hamis kitöltésekre, valamint a spam-üzenetekre.

Google reCAPTCHA

Ha alkalmazni szeretnéd a reCAPTCHA védelmet, először regisztrálnod kell a Google szolgáltatásában egy API kulcspárért, amit aztán beilleszthetsz a Contact Form 7 űrlapodba. Erről leírást itt találsz, ha a reCAPTCHA v2 védelmet szeretnéd, a reCAPTCHA v3 beállítása pedig ezen a linken érhető el.

Contact Form 7 reCAPTCHA

Forrás: A Contact Form 7 hivatalos oldala

4. A Contact Form 7 letöltése és telepítése

A Contact Form 7 bővítmény ingyenes letölthető a WordPress hivatalos oldaláról, vagy a WP Irányítópult bővítménytárából.

A Vezérlőpulton a BővítményekÚj hozzáadása opciót választva jutunk el a bővítménytárba, ahol a keresőbe beírva megtaláljuk a Contact Form 7 plugint, valamint a hozzá tartozó kiegészítőket (pl. PayPal, Stripe fizetés).

Contact Form 7 plugin letöltése

Kattintsunk a Telepítés most gombra, majd a letöltött .zip formátumú fájlt feltelepítjük, és végül ne felejtsük el a bővítményt aktiválni/bekapcsolni az oldalon. Erről részletesebben a WordPress bővítmények cikkünkben írtunk.

5. Contact Form 7 kapcsolatfelvételi űrlap készítés

Miután feltelepítettük a bővítményt, a Kapcsolat menüpont alatt érhetjük el a Contact Form 7 három fő funkcióját:

  • Kapcsolatfelvételi űrlapok: a már létrehozott űrlapokat találjuk itt, a hozzájuk tartozó rövidkóddal együtt;
  • Új hozzáadása: itt tudunk létrehozni új űrlapokat, e-maileket és automatikus üzeneteket;
  • Integráció: olyan szolgáltatásokkal tudjuk összekapcsolni a Contact Form 7 űrlapjait, mint az e-mail marketinghez kapcsolódó Sendinblue és Constant Contact, az Akismet spamvédelem, a reCAPTCHA és a Stripe fizetési rendszer.

Egy új Contact Form 7 kapcsolati űrlap hozzáadása az alábbiak szerint néz ki:

Contact Form 7 kapcsolati űrlap készítése

Ez az úgynevezett űrlapsablon, amit szabadon szerkeszthetünk és új mezőkkel tölthetünk fel, pl. szöveg, e-mail, URL, telefon, szám, dátum, szövegterület, legördülő menü, jelölőnégyzetek, rádiógombok, elfogadás, kvíz, fájl, küldés.

Így néz ki például egy legördülő menü címkéjének a beállítása:

legördülő menű címke

Emellett lehetőségünk van e-mail sablonok szerkesztésére is, amit az űrlap kitöltői fognak megkapni. Beállíthatjuk a tárgymezőt, a címzett/feladó megjelenítéseit, a fejléceket, valamint az üzenettörzs szövegét és a fájlmellékleteket.

Az Üzenetek menüpont alatt pedig az űrlap kitöltése során felmerülő helyzetekhez igazodó üzeneteket szerkeszthetünk. Néhány példa:

Üzenetek

Az elkészített űrlapot a legegyszerűbben úgy tudod elhelyezni egy bejegyzésben vagy oldalon, ha a WordPress blokkszerkesztőben a Contact Form 7 blokkot választod.

Contact Form 7 blokk

Forrás: A Contact Form 7 hivatalos oldala

De a hagyományos HTML rövidkód másolási lehetőség is használható, ha így szeretnénk Contact Form 7 űrlapokat felvenni egy oldalon.

Minden további beállítást a Contact Form 7 hivatalos oldalán elérhető angol nyelvű dokumentáció és GYIK rész mutat be részletesen.

6. Összefoglaló

A Contact Form 7 egy ingyenesen letölthető WordPress bővítmény, amellyel kapcsolatfelvételi űrlapokat tudunk létrehozni.

Az űrlapokat egy címkékből és mezőkből álló sablon testreszabása révén tudjuk megalkotni, amelyek között szerepelhetnek dátumcímkék, jelölőnégyzetek, legördülő menük, kvízek, szöveges mezők, stb.

Emellett automatikus válaszüzenetek és e-mailek is beállíthatók, valamint CAPTCHA és reCAPTCHA védelemmel kerülhetjük el a spam-üzeneteket és a robotok általi kitöltéseket.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Contact Form 7?

A Contact Form 7 egy ingyenesen letölthető WordPress bővítmény, amellyel kapcsolatfelvételi űrlapokat tudunk létrehozni.

❓ Hogyan tudok létrehozni kapcsolati űrlapokat?

Az űrlapsablont a rövidkódok testreszabása révén tudod szerkeszteni a WordPress Irányítópultján. Segítségre van szükséged? Tekintsd meg weboldal készítés oldalunkat, és vedd fel velünk a kapcsolatot!

❓ Mi az a reCAPTCHA?

A reCAPTCHA egy teszttípus, amivel ellenőrizhető, hogy az űrlapot kitöltő valóban egy ember-e, és nem valamilyen robot vagy spam-jellegű üzeneteket terjesztő hackerprogram.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.