WP Rocket – A legjobb gyorsítótárazó WordPress bővítmény

A WP Rocket egy piacvezető gyorsítótárazó WordPress bővítmény, amely gyorsabb betöltődést biztosít az oldalunk számára.
WP Rocket borítókép

WP Rocket – A legjobb gyorsítótárazó WordPress bővítmény

Mindenki gyors weboldalról álmodozik, azonban ennek elérése nem egy leányálom. Ha lassú a honlapod, akkor a látogatóid frusztráltak lesznek és talán meg sem várják, míg betöltődik a tartalom, már lelépnek egy másik oldalra. Hogy ezt elkerüld, ajánlom figyelmedbe a WP Rocket bővítményt, amely igazán prémium minőségben tudja elvégezni az oldalad optimalizálását, gyorsítótárazását.

1. Mi az a WP Rocket?

A WP Rocket (hivatalos oldal) talán a jelenleg legjobb WordPress gyorsítótárazó bővítmény, amellyel weboldalad olyan gyorsan fog betölteni, mint még soha.

WP Rocket főoldal

Használatával lecsökken a honlapod betöltési ideje, javul a Google PageSpeed Insights pontszámod, és optimalizáltabb lesz a böngészőben való megjelenésed.

A WP Rocket 2013-ban jött létre, és 2015-től fogva stabilan a WordPress hosting szolgáltatók és specialisták által legjobbnak tartott cache bővítményként tekintenek rá.

Egy másik cikkünkben már beszéltünk a weboldal cache (gyorsítótárazás) fontosságáról, amelyhez kapcsolódóan a WP Fastest Cache plugint mutattuk be.

Egy weboldal gyorsasága manapság alapvető elvárásnak számít az internetezők körében, mivel a legtöbb szakember szerint, ha 3 másodpercnél hosszabb időbe telik a honlapod betöltődése, akkor a felhasználók döntő többsége egyszerűen lelép, és egy másik webhelyet keres fel inkább.

A weboldal gyorsítás tehát egy elengedhetetlen velejárója a sikeres weboldal készítés menetének. Kattints ide, ha szívesen olvasnál 8 egyszerű weboldal gyorsító módszerről!

De nézzük is, hogy miért a WP Rocket a piacvezető WordPress bővítmény ezen a téren! 🙂

Weboldal készítés

2. Miért hasznos a WP Rocket bővítmény?

Nem véletlen, hogy egy fizetős plugin tartozik a WordPress weboldalak legnépszerűbb kiegészítői közé. Mi sem tanúskodik erről jobban, minthogy közel 2.4 millió weboldalon van használatban jelenleg.

Nyilván tudni szeretnénk, hogy miért ad ki pénzt ennyi sok ember, így lássuk a legfontosabb előnyeit.

2.1. Sokat javulnak a sebességteszteken elért pontszámaid

A WP Rocket használatával sokkal gyorsabb betöltést érhetsz el, ami egyben azt is jelenti, hogy rövid időn belül javul weboldalad teljesítménye.

Próbálj meg lefuttatni egy tesztet például a PageSpeed Insights vagy a GTmetrix használatával a WP Rocket telepítése előtt és után, így jól látható lesz a változás.

Mivel kifejezetten WordPress oldalakra lett létrehozva a plugin, ezért nagyon jól tudja optimalizálni a teljesítményt, hogy minél inkább megfeleljünk a weboldalak betöltési gyorsaságát vizsgáló teszteken.

A jobb eredmények pedig egyben azt is jelentik, hogy előrébb tudsz rangsorolni a Google találati listáján, tehát SEO szempontjából is kulcsfontosságú a WP Rocket használata.

WordPress tárhely

2.2. Időt spórol minden weboldal-tulajdonosnak

A gyorsítótárazó bővítmény feltelepítése alig pár percet vesz igénybe, és néhány kattintás után már élvezhetjük is a weboldal gyorsítás minden elérhető eszközét.

Nem kell tehát fejfájást okoznod saját magadnak, mivel a WP Rocket leveszi a weboldal gyorsítás terhét a válladról.

Nincs szükséged informatikai szaktudásra sem, a HTML kódot sem kell szerkesztened. A plugin majd gondoskodik mindenről.

A WP Rocket megbízhatóságát igazolják az elégedett ügyfélvélemények is. Ha Te is a lehető legjobb felhasználói élményt szeretnéd biztosítani a látogatóidnak, akkor próbáld ki a gyorsítótár használatát!

Az elégedett látogatók több konverziót és nagyobb bevételt jelentenek.

2.3. Modern technológiával javítják a betöltés sebességét

Az elérhető funkciók között szerepel néhány klasszikus, mint egy statikus gyorsítótárazott verzió létrehozása a weboldalból, amelyet így nem kell minden egyes látogatás alkalmával újból letölteni.

Emellett a plugin kihasználja a felhasználók böngészőjének gyorsítótárát is, valamint GZIP tömörítést is alkalmaz.

Ám a lehetőségek itt még korántsem értek véget. Olyan fejlett optimalizációs beállítások állnak rendelkezésünkre, mint például:

  • Késleltetett JavaScript betöltés;
  • A használaton kívüli CSS kódok eltávolítása;
  • LazyLoad, vagyis a tartalmi elemek csak akkor jelennek meg, amikor a felhasználó legörget egy megadott pontig az oldalon;
  • HTML, CSS és JavaScript kódok csökkentése, zsugorítása.

Annyi opció közül válogathatunk a WP Rocket beállításai között, hogy azt gyakran 3-4 külön bővítménytől várnánk el inkább, nemhogy egytől. Tudj meg többet a WP Rocket működéséről ezen a linken!

3. Hogyan teszi gyorsabbá weboldalad a WP Rocket?

A plugin által biztosított funkciók 80%-a egyből elérhetővé válik a telepítés pillanatában, tehát szinte azonnal élvezhetjük a gyorsabb betöltődés előnyeit.

Néhány fontosabb funkció az alábbi listában olvasható.

1) Gyorsítótárazás: szupergyors betöltődés pillanatok alatt, egy statikus HTML fájl létrehozása által, amelyet a jövőbeli látogatóink kapnak meg.

2) GZIP tömörítés: a weboldalakat összetömöríti a szerveren, a böngészőkben pedig kibontja, így a weboldal mérete sokkal kisebb lesz, ami gyorsabb működést tesz lehetővé.

3) A gyorsítótár újratöltése: minden alkalommal, amikor valamit változtatsz a weboldaladon, a WP Rocket újratölti a gyorsítótárat.

4) Széleskörű kompatibilitás: a legnépszerűbb WordPress tárhely szolgáltatókkal, sablonokkal és bővítményekkel gond nélkül együtt tud működni.

5) Böngésző cache kihasználása: a felhasználók számítógépének vagy mobiljának a memóriájában tudjuk tárolni a korábban meglátogatott oldalaink tartalmi elemeit (pl. képeket, CSS kódokat), hogy másodjára még gyorsabban töltődjön be az oldalunk a böngészőjükben.

6) Webáruház optimalizáció: nemcsak a weboldalak, de a webáruházak is ugyanúgy profitálnak a WP Rocket szolgáltatásaiból, így biztosan semmi nem akadályozhatja meg a vásárlás menetét.

7) CSS és JavaScript zsugorítás: ha leegyszerűsítjük weboldalunk kódolását, akkor könnyebbé válik a betöltése is. A plugin összekapcsolja és csökkenti a CSS és JS kódok méretét, így gyorsabban töltődnek be a tartalmi elemek.

8) JS fájlok késleltetése: a JavaScript parancsok csak akkor lépnek életbe, ha a felhasználók valamilyen erre szolgáló cselekvést hajtanak végre (pl. kattintás egy gombra).

9) A médiaelemek betöltésének optimalizálása: a képek és iFrame keretek által beágyazott videók, interaktív elemek csak akkor töltődnek be, amikor a látogató a weboldal azon szakaszáig görget, amelyben ezek a tartalmak megjelennek.

10) Adatbázis tisztán tartása: megszabadulhatsz régi kommentektől, posztoktól, akár automatikusan beállított karbantartási időszakok segítségével.

4. Tényleg kompatibilis mindennel a WP Rocket?

Nem kell amiatt aggódnod, hogy a plugin esetleg nem működne megfelelően a kedvenc WordPress sablonjaiddal, bővítményeiddel vagy témáiddal.

A legjobb WordPress tárhely szolgáltatók közül szinte minddel kompatibilis a WP Rocket.

Kompatibilis WordPress tárhelyek

De természetesen a magyar hosting szolgáltatókkal sem lesz gondod. Emellett meg kell említenünk az Elementor és a Divi sablonjait is, illetve egyéb weboldal készítésre használt platformokat.

Ha pedig az okoz gondot, hogy talán a többi bővítménnyel együtt nem lesz ideális a WP Rocket működése, akkor megnyugtatlak: egyik pluginnel sem lesz problémád a WP Rocket mellett.

A legtöbbször például ezekkel a bővítményekkel használják együtt:

Kompatibilies WordPress bővítmények

Akkor sem kell aggódnod, ha WooCommerce, BigCommerce vagy esetleg WP Shop alapú webáruházad van, mivel ezeket is optimalizálja a WP Rocket.

A többnyelvű weboldalak is teljesen gördülékenyen felgyorsíthatók, például nyelvenként beállítható cache segítségével.

5. Kiknek ajánljuk a WP Rocket használatát?

1) Bloggereknek: minden látogatód örülni fog, ha gyorsan betöltődő blogod van, hiszen így szinte azonnal elkezdhetik olvasni a cikkeid tartalmát.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ha weboldalad 3 másodpercnél hosszabb ideig nem tölt be, akkor a visszalépési arány 90%-kal megemelkedik.

2) Szabadúszó webfejlesztőknek: tegyél ügyfeleid kedvére egy gyors weboldallal, mindenféle kódolási ismeret nélkül. Probléma esetén pedig ott a WP Rocket ügyfélszolgálat, amely minden kérdésre választ ad.

3) Webshopoknak: a gyorsabb vásárlás gördülékeny felhasználói élményhez és nagyobb konverziós arányhoz vezet. Fontos, hogy már az oldalunkra lépésük pillanatában jó benyomást keltsünk a látogatóinkban, akiket így könnyebb vásárlókká alakítani.

6. Mennyibe kerül a WP Rocket?

Sajnos a plugin nem érhető el ingyenesen sem a WordPress oldaláról, sem a bővítménytárból. Meg kell vennünk a WP Rocket hivatalos oldalán, ahol az aktuális árakról is tájékozódhatsz.

WP Rocket árak

Három csomag közül válogathatunk, melyek a WP Rocket folyamatos frissítését és támogatását ígérik egy, három vagy végtelen számú weboldal számára.

Ezeket a díjakat évente egyszer kell megfizetni, utána gond nélkül használhatjuk a plugint. Sőt, még 14 napos pénzvisszafizetési garancia is van.

Legyen gyorsabb weboldalad néhány perc alatt!

A Kiszervezett Marketing Kft. biztosítja minden ügyfele számára a WP Rocket bővítményt, teljesen ingyenesen! Ha érdekel ez a lehetőség, és szívesen spórolnál 59 dollárt, akkor lépj velünk kapcsolatba!

Emellett ingyenesen adjuk a Yoast SEO prémium verzióját (99 euró), valamint többek között a JetEngine plugint és az összes hozzá tartozó JetPlugins bővítményt (999 dollár).

7. Összefoglaló

A WP Rocket egy nagyon profi weboldalgyorsító WordPress bővítmény, amely piacvezető a maga kategóriájában.

A weboldal gyorsítótárazásával tudja optimalizálni a teljesítményt, hogy minél rövidebb idő alatt töltsön be honlapunk a látogatók böngészőjében.

Használata egyaránt javasolt blogok üzemeltetőinek, online kereskedőknek és webfejlesztőknek is. Sajnos előfizetéses bővítményről beszélünk, így meg kell vásárolnunk.

Amennyibben hasznosnak találtad írásunkat, kérlek ne felejtsd el megosztani másokkal is. Köszönöm! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a WP Rocket?

A WP Rocket egy nagyszerű weboldalgyorsító WordPress bővítmény, amelyet itt tudsz letölteni.

❓ Mik a legegyszerűbb weboldal gyorsítási módszerek?

Olvasd el weboldal gyorsítás tippjeinket, valamint tekintsd meg weboldal készítéssel foglalkozó oldalunkat!

❓ Mennyibe kerül a WP Rocket?

A Kiszervezett Marketing ügyfeleinek ingyenesen adjuk a bővítményt.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés