Instagram üzleti fiók létrehozása lépésről lépésre

Egy Instagram üzleti fiók létrehozása segíthet abban, hogy vállalkozásod számára egy professzionális vállalkozói fiókot hozz létre.
Instagram üzleti fiók létrehozása

Instagram üzleti fiók létrehozása lépésről lépésre

Az Instagram az első számú közösségi média platform a márkákkal való kapcsolatépítésre. A felhasználók 90%-a követ legalább egy vállalkozást az Instagramon, és 70%-uk előszeretettel néz reklámokat böngészés közben (egy 2022 januárjában végzett felmérés szerint). Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen lépésekből áll egy Instagram üzleti célú fiók létrehozása.

1. Miért éri meg az Instagram üzleti célú használata?

Az Instagram üzleti célú használata számos előnnyel járhat, különösen ha valamilyen üzleti tevékenységet, márkát vagy termékeket szeretnénk népszerűsíteni.

Széleskörű elérés: Az Instagram 2,3 milliárd aktív felhasználót vonz világszerte. Ez lehetőséget teremt a vállalkozásoknak és márkáknak, hogy nagy számú potenciális ügyféllel kommunikáljanak, függetlenül attól, hogy milyen méretű vállalkozásról van szó.

Vizuális marketing: Az Instagram egy vizuális alapú platform, amely lehetővé teszi a termékek és szolgáltatások bemutatását fotók és videók segítségével. Ez ideális lehet az olyan cégek számára, amelyek termékeik vagy szolgáltatásaik megjelenítésére támaszkodnak. Erre alapoznak az Instagram fizetett hirdetések is.

Közösségépítés: Az Instagramon közvetlen kapcsolatot építhetnek ki a cégek a követőikkel. Kommentárok, üzenetek és interakciók révén erősíthetik a kapcsolatokat és megtudhatják, mit gondolnak a vásárlóik.

Hashtagek és felfedezhetőség: Az Instagram lehetővé teszi a hashtagek használatát, amelyek segíthetnek a tartalmak felfedezhetőségében. A vállalatok használhatnak releváns hashtageket, hogy több ember számára láthatóvá tegyék a bejegyzéseiket.

Hirdetési lehetőségek: Az Instagram egy hirdetési platformot kínál, amely lehetővé teszi fizetett hirdetések létrehozását a célközönség számára. Ez hatékony módszer a brandépítésre és a termékek vagy szolgáltatások népszerűsítésére.

Webanalitika és teljesítményelemzés: Egy Instagram üzleti fiók segítségével hozzáférhetsz az analitikai adatokhoz, amelyek lehetővé teszik, hogy követni lehessen a tartalmak teljesítményét, például a követői növekedést és az interakciókat.

Konverziók növelése: Az Instagramon elhelyezett hivatkozásokkal és CTA gombokkal (például „Vásárlás most” vagy „Regisztráció„) lehetőség van közvetlenül az üzleti weboldalunkra irányítani a látogatókat, ami növelheti a konverziókat.

Versenyképesség: Sok vállalkozás jelen van az Instagramon, így fontos, hogy ne maradj le a versenytársaidtól. Az Instagram használata segíthet abban, hogy a vállalkozások versenyképesebbek legyenek és hatékonyabban megszólítsák a célközönséget.

Facebook hirdetéskezelés

2. Instagram üzleti fiók létrehozása

Több mint 200 millió üzleti Instagram fiók működik, amelyeket az emberek napi szinten felkeresnek. Átalakíthatod a személyes profilodat üzleti fiókká, ha hozzá szeretnél férni a vállalkozói funkciókhoz. Egyszerre maximum 5 Instagram fiókod lehet.

Ahhoz, hogy Te is létrehozz egy üzleti Instagram fiókot, az alábbi lépéseket kell követned:

1) Nyisd meg az Instagram profilodat. Ha nincs, akkor regisztrálj egy teljesen új Instagram profilt.

Instagram regisztráció

2) Koppints erre az ikonra a jobb felső sarokban (számítógépen a bal alsó sarokban): .

3) Kövesd az alábbi lépéseket számítógépen: Beállítások Váltás professzionális fiókra.

Kövesd az alábbi lépéseket okostelefonon: Beállítások és adatvédelem → Fiók típusa és eszközei → Váltás professzionális fiókra.

Instagram üzleti fiók létrehozása

4) Válaszd ki a vállalkozásodat leginkább jellemző kategóriát: Létrehozó (pl. közszereplők, tartalomkészítők, művészek, influencerek) vagy Vállalkozás (pl. kiskereskedők, márkák, helyi vállalkozások, szervezetek, szolgáltatók) lehetőséget. Itt az utóbbi lehetőséget kell választani, majd a Tovább gombra kattintani.

5) Az alábbi információkat tudhatod meg egy üzleti Instagram fiók létrehozása révén:

  • Információkat kapsz a követőidről;
  • Láthatod, milyen teljesítményt nyújtanak a bejegyzéseid;
  • Elérheted az ügyfeleidet a kiemelésekkel az Instagramon;
  • Kapcsolatfelvételi gombot vehetsz fel a profilodban.

6) Kategóriakiválasztása, amely leginkább illik a tevékenységedhez. Ezt megjelenítheted a profilodban, vagy el is rejtheted. Például: tanácsadó iroda, személyes blog, termék/szolgáltatás, művészet, zenész/együttes, vásárlás és kereskedelem, egészség/szépség, élelmiszerbolt.

7) Nyilvános üzleti adatok megadása: megjelenítheted az elérhetőségeidet az üzleti Instagram profilodban. Ide tartozik az e-mail cím, a telefonszám, és a vállalkozás székhelyének címe. Ezeket nem kötelező megadni.

Elérhetőségek megadása

8) Az Instagram Business fiókod használatra kész. Kezelheted az okostelefonodról, vagy asztali számítógépről is, ha a Business Suite vagy a Creator Studio alkalmazásokat használod.

3. Miért előnyös egy üzleti Instagram fiók használata?

Az Instagram üzleti fiók létrehozása után az alábbi lehetőségeket állíthatod be a profilodban:

  • Nyilvános üzleti adatok megjelenítése: e-mail cím, WhatsApp szám, telefonszám (hívás és SMS funkciókkal);
  • Székhely címének megadása, hogy a térképalkalmazásokkal is el tudjanak hozzád navigálni az Instagramról;
  • Hozzákapcsolhatod fiókodat a WhatsApp Businesshez, így akár WhatsApp üzeneteket is küldhetnek neked az Instagramról;
  • Megtekintheted, hogy hány fiókot értél el az elmúlt 7-90 napban: ebbe beletartozik az elért fiókok száma, az aktivitást mutató fiókok száma, a profilfelkeresések száma, a szerzett és veszített követők száma. Mindezt láthatjuk aszerint, hogy kik követik az üzleti Instagram fiókunkat és kik nem követik, valamint tartalomtípusok szerint is (élők, bejegyzések, Reels-videók, történetek, videók).
Instagram üzleti fiók elérési adatok

Emellett lehetőség van arra is, hogy az üzleti Instagram fiókodat összekapcsold az üzleti Facebook oldaladdal. Ha termékeket értékesítesz, az üzleti fiókok lehetővé teszik az Instagram Shopping funkció használatát, amely lehetővé teszi a termékek címkézését a posztokban, és a követőknek azonnali vásárlásra való lehetőséget kínál.

4. Összefoglaló

Az üzleti Instagram fiók létrehozása alig 5 percbe kerül, és minden vállalkozás számára ajánlott elvégezni.

Ezzel erősíthetjük közösségi média marketing stratégiánkat, új ügyfelekre tehetünk szert, és reklámozhatjuk a termékeinket/szolgáltatásainkat az Instagram felhasználóknak.

További online marketing tippekért tekintsd meg szakmai blogcikkeinket! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

5. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Hogyan lehet létrehozni egy üzleti Instagram fiókot?

Szükség lesz egy személyes profilra, amit át kell alakítani professzionális fiókká.

❓ Milyen közösségi média megoldások vannak?

Olvasd el Facebook marketing, LinkedIn marketing és Instagram marketing tippjeinket!

❓ Hogyan jeleníthetek meg Instagram hirdetéseket?

Ez a Facebook hirdetéskezelés szolgáltatásunk egyik része.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, és az online marketing megszállottja.

A több mint 145 szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményükkel előrevetítik, milyen egy igazán profin megtervezett ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 2x-es Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számukra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagaslóak az online marketing területén.

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a több mint 330 db online cikkük is, aminek köszönhetően több mint 120.000 látogatójuk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt érték el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vannak nagy hírportálok hasábjain a területük szakértőjeként bemutatva. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu.

Azért lehetnek Google Partnerek, mert rendelkeznek a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleik hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Ádám előadást tartott már több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadója.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.