Miért fontos a LinkedIn marketing célú felhasználása?

A LinkedIn marketing alapja az üzleti kapcsolatépítés és a szakmai hitelesség növelése folyamatos tartalommarketing stratégiával.
LinkedIn marketing

Miért fontos a LinkedIn marketing célú felhasználása?

Valószínűleg minden üzletember és vállalkozó ismeri már a LinkedIn platformját. Ha aktívan képviseltetjük magunkat a LinkedInen és rendszeresen posztolunk az üzleti oldalunkra, akkor a LinkedIn marketing révén építhetjük üzleti kapcsolatainkat és új ügyfelekre tehetünk szert. Fontos tehát, hogy tisztában legyünk a LinkedIn nyújtotta lehetőségekkel.

1. Mi az a LinkedIn?

A LinkedIn (hivatalos oldal) egy üzleti közösségi platform, amelyet 2002-ben alapítottak és 2003-ban indítottak el. Ez a platform a szakembereknek és vállalatoknak kínál lehetőséget arra, hogy kapcsolatokat építsenek, üzleti lehetőségeket találjanak, és tartalmakat osszanak meg egymással. A LinkedIn célja a szakmai kapcsolatok erősítése és az üzleti tevékenységek elősegítése.

A LinkedIn főbb jellemzői a következők:

 1. Profilok: a LinkedIn lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy személyes és vállalati profilokat hozzanak létre. Ezek a profilok tartalmazhatnak információkat a felhasználó végzettségéről, szakmai tapasztalatáról, készségeiről, és lehetőséget adnak a projektjeik, kutatásaik vagy szakmai eredményeik bemutatására.
 2. Kapcsolatok: a LinkedIn az emberek számára lehetővé teszi, hogy kapcsolatokat építsenek más szakemberekkel. A felhasználók követhetik egymást, és olyanokkal alkothatnak szakmai hálózatot, akik relevánsak lehetnek a szakterületük vagy érdeklődési körük szempontjából. Ez lehetőséget ad az üzleti kapcsolatok építésére, a networkingre és a szakmai tanulásra.
 3. Csoportok és közösségek: a LinkedInen számos szakmai csoport és közösség található. Ezek a csoportok lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy csatlakozzanak olyan szektorokhoz vagy érdeklődési körökhöz, amelyek relevánsak számukra. A csoportokban lehetőség nyílik a vélemények megosztására, kérdések feltevésére és a szakmai tapasztalatok cseréjére.
 4. Tartalom megosztása: a felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy tartalmakat osszanak meg bejegyzések, cikkek, képek, blogposztok, szakmai beszámolók vagy videók formájában. Ez lehetővé teszi a szakmai ismeretek, tapasztalatok és perspektívák bemutatását mások számára. A tartalom megosztása révén a felhasználók a szakértelmüket és hitelességüket is növelhetik.
 5. Álláskeresés és toborzás: a LinkedIn egy népszerű platform a munkakereséshez és a toborzáshoz. A vállalatok hirdethetnek állásokat, böngészhetik a jelentkezők profiljait, és közvetlenül kapcsolatba léphetnek velük. A felhasználók pedig aktívan keresést indíthatnak az álláshirdetések között, és feltölthetik önéletrajzukat a megfelelő lehetőségek megtalálása érdekében.

Tehát a LinkedIn egy olyan platform, amely segít a szakembereknek a kapcsolatok kialakításában, a szakmai hálózatok bővítésében, a tartalmak megosztásában és az üzleti lehetőségek kiaknázásában.

Facebook hirdetéskezelés

2. Hogyan használható a LinkedIn marketing célokra?

A LinkedIn egy üzleti közösségi hálózat, amely lehetőséget kínál az embereknek és vállalkozásoknak, hogy kapcsolatba lépjenek egymással, tartalmat osszanak meg, és üzleti kapcsolatokat teremtsenek. Az alábbiakban néhány olyan módot fogunk ismertetni, amelyek segítségével a LinkedIn hatékonyan alkalmazható marketing célokra:

Profil optimalizálása: hozz létre egy vállalati oldalt a LinkedInen, és optimalizáld azt releváns kulcsszavakkal és információval. Írj egy vonzó vállalati leírást, és tölts fel minőségi tartalmakat, amelyek értéket nyújtanak a célközönséged számára.

Hirdetések: használd a LinkedIn hirdetési platformját a célközönség pontos meghatározására és elérésére. Hirdethetsz a hírfolyamban, az oldalakon, üzenetekben, vagy használhatsz szöveges- és display-hirdetéseket.

Tartalommarketing: ossz meg rendszeresen értékes tartalmakat a LinkedInen. Írj blogbejegyzéseket, szakmai cikkeket, vagy posztolj videókat, amelyek relevánsak a célcsoportod számára. Az értékes tartalom segítségével növelheted az elköteleződést, az átkattintási arányt és az elérések számát.

LinkedIn marketing

Csoportok és közösségek: csatlakozz releváns csoportokhoz és közösségekhez a LinkedInen. Aktívan vegyél részt a beszélgetésekben, oszd meg a szakértelmed, és építsd ki az iparági kapcsolataidat. Ezáltal növelheted az ismertséged és hitelességed a szakmai körökben.

Kapcsolatépítés és influencer marketing: építs ki kapcsolatokat a LinkedInen az iparági vezetőkkel, véleményvezérekkel (influencerek) és döntéshozókkal. Az influencer marketing lehetőséget kínál arra, hogy együttműködj nagy követőbázisú tartalomkészítőkkel, akik segíthetnek a márkaneved növekedésében és terjesztésében.

Munkaerő toborzása: a LinkedIn kiváló platform a tehetségek felkutatására és toborzására. Hirdethetünk állásokat, keresést indíthatunk az önéletrajzok között, és közvetlenül kapcsolatba léphetünk potenciális munkavállalókkal.

LinkedIn marketing

Mérések és analitika: használd a LinkedIn mérőeszközeit és analitikáját a kampányok hatékonyságának nyomon követésére. Ellenőrizd a követőid számát, az elérések és interakciók számát annak érdekében, hogy javítsd a stratégiádat.

Fontos megemlíteni, hogy a LinkedIn célközönsége elsősorban a szakmai közösségekből és a vállalati szektorból áll. Tehát, ha a terméked vagy szolgáltatásod az üzleti szektorra irányul, a LinkedIn remek lehetőséget nyújt a marketingtevékenységekhez.

3. Lehet LinkedIn hirdetéseket indítani?

Igen, a LinkedIn lehetőséget kínál hirdetések indítására. A LinkedIn hirdetési platformja számos lehetőséget biztosít a vállalatoknak és a marketingeseknek, hogy célzott hirdetéseket jelenítsenek meg a LinkedIn felhasználóinak.

A hirdetési formátumok közé tartoznak:

 1. Hírfolyam hirdetések: ezek a LinkedIn hirdetések megjelennek a felhasználók hírfolyamában, hasonlóan a szabványos bejegyzésekhez. Lehetőséget nyújtanak a képek, szöveges tartalmak és CTA gombok használatára.
 2. Oldalhirdetések: az oldalsávon jelennek meg a LinkedIn webes verziójában. Általában kisebbek és kevésbé feltűnőek, de hatékonyak lehetnek a célzott elérésre.
 3. Üzenethirdetések: ez a hirdetési formátum közvetlenül a felhasználók LinkedIn üzeneteiben jelenik meg. Lehetőséget nyújt az egyéni és személyre szabott üzenetek küldésére a célcsoport számára.
 4. Szponzorált tartalmak: ez a LinkedIn hirdetési forma lehetővé teszi a tartalom közvetlen promótálását a LinkedInen. Például egy adott terméket/szolgáltatást reklámozó cikk, blogposzt vagy videó megjeleníthető a felhasználók hírfolyamában.

A LinkedIn hirdetési platformja lehetővé teszi a célzott hirdetések létrehozását különböző kritériumok alapján, például demográfiai adatok, szakmai tapasztalat, készségek, iparág vagy földrajzi elhelyezkedés szerint. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározzuk a LinkedIn marketing célközönségét és célzottan érjük el azokat a felhasználókat, akiket meg akarunk szólítani.

4. A LinkedIn marketing célközönsége

A LinkedIn kifejezetten az üzleti közösség számára készült, és olyan embereknek nyújt lehetőséget, akik szakmai kapcsolatokat szeretnének kiépíteni, tartalmakat megosztani, üzleti lehetőségeket találni vagy munkát keresni.

A platform célközönségébe tartoznak:

 1. Szakemberek: azok az emberek, akik különböző szakmákban dolgoznak, például üzleti vezetők, szakértők, vállalkozók, mérnökök, orvosok, ügyvédek, HR szakemberek stb. A LinkedIn lehetőséget kínál számukra a kapcsolatépítésre, a szakmai hírnév növelésére és a karrierfejlődésre.
 2. Vállalatok és vállalkozások: a LinkedIn az üzleti szektor számára is fontos, mivel lehetőséget nyújt a vállalatoknak a brandépítésre, az üzleti kapcsolatok kiépítésére, toborzásra és az üzleti lehetőségek keresésére.
 3. Üzleti döntéshozók: a LinkedIn azoknak a személyeknek is fontos platform, akik fontos döntéseket hoznak a vállalatok működésében. Ide tartoznak a vezető tisztségviselők, vezérigazgatók, ügyvezető igazgatók, vállalati vezetők, HR vezetők és más kulcsfontosságú döntéshozók, akik befolyásolhatják az üzleti döntéseket és a beszerzéseket.

A LinkedIn marketing célközönsége a szakmai hálózatokra, üzleti lehetőségekre, szakmai tanulásra és karrierfejlesztésre összpontosít. A platformon található tartalom és szolgáltatások elsősorban az üzleti érdeklődésű embereknek nyújtanak értéket.

Tehát a LinkedIn célközönsége eltér más közösségi oldalak átlagos felhasználóitól, mint például a Facebook vagy az Instagram. Míg az említett platformok inkább a szórakoztatásra és a személyes kapcsolatokra fókuszálnak, addig a LinkedIn elsősorban a szakmai és üzleti célokat szolgálja.

5. Milyen egy jó üzleti LinkedIn oldal?

Egy jó üzleti LinkedIn oldal számos kulcsfontosságú elemet tartalmaz, amelyek segítenek a vállalkozásnak a sikeres online jelenlét kialakításában és a hatékony kommunikációban a LinkedIn közösségével.

LinkedIn marketing
 1. Teljes vállalati profil: biztosítsd, hogy a vállalatod profilja megfelelően részletes legyen. Tölts fel egy átfogó leírást a cégedről, bemutatva a tevékenységi területed, valamint a vállalati értékeket és szolgáltatásokat. Adj hozzá képeket, logót és más vizuális elemeket a vállalati arculathoz illeszkedően.
 2. Megfelelő kulcsszavak használata: gondolj azokra a kulcsszavakra és kifejezésekre, amelyek relevánsak a vállalatod számára, és amelyekre a célközönséged gyakran keres. Használd ezeket a kulcsszavakat a vállalati leírásban, posztokban és tartalmakban, hogy könnyebben megtalálják a céges LinkedIn profilodat az érdeklődők.
 3. Vonzó és informatív tartalom: rendszeresen ossz meg értékes tartalmakat a LinkedInen, mint például blogbejegyzéseket, videók vagy infografikákat. A tartalomnak relevánsnak, informatívnak és hasznosnak kell lennie a célközönség számára, és hozzá kell járulnia az iparági szakértelmednek a bemutatásához.
 4. Célzott közzétételek: az üzleti oldalakon célszerű olyan tartalmakat közzétenni, amelyek az üzleti közönséget célozzák meg. Az iparági trendek, szakmai tippek, üzleti stratégiák vagy esettanulmányok közlésével hozzájárulhatunk a felhasználók elköteleződéséhez és a hitelességünk erősítéséhez.
 5. Vállalati frissítések és hírek: ne feledjük frissíteni az oldalt rendszeresen, és osszuk meg a vállalat legújabb híreit, eseményeit és újdonságait. Ez segít fenntartani az érdeklődést és tájékoztatja a követőket a vállalkozás aktuális tevékenységéről.
 6. Interakció és kapcsolatépítés: lépj kapcsolatba a LinkedIn közösségével. Válaszolj az üzenetekre és kommentekre, oszd meg a véleményed, és aktívan vegyél részt a releváns csoportok munkájában. A kapcsolatépítés és az interakció segít az üzleti kapcsolatok kiépítésében és a hálózati lehetőségek kiaknázásában.

6. Összefoglaló

A LinkedIn egy nagyszerű közösségi platform, ahol elsősorban szakmai és üzleti csoportok működnek, tehát nagyban eltér a Facebook és az Instagram célközönségétől.

Az üzleti Facebook oldal létrehozása és az üzleti Instagram fiók regisztrálása mellett fontos, hogy cégünk rendelkezzen egy üzleti LinkedIn oldallal is, ahol folyamatosan meg tudjuk osztani a legújabb eredményeinket és üzleti tevékenységeket folytathatunk.

A LinkedIn marketing tehát hozzájárul szakmai hitelességünk növeléséhez és kapcsolataink kiépítéséhez.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a LinkedIn?

A LinkedIn egy online szakmai közösségi hálózat, amelyet üzleti és szakmai kapcsolatok létesítésére, karrierépítésre és munkakeresésre használnak. A platform lehetőséget kínál arra, hogy felhasználók a profiljukon bemutassák szakmai hátterüket, készségeiket, tapasztalataikat és oktatási hátterüket.

❓ Mi a LinkedIn marketing célja és eszközkészlete?

A LinkedIn marketing célja az üzleti és szakmai közösségen keresztül történő hatékony és eredményes marketingkommunikáció és hirdetési tevékenység. A LinkedIn marketing eszközei a B2B kapcsolatépítés, az influencer marketing, a brandépítés és a tartalommarketing.

❓ Kiket célozhat a LinkedIn marketing?

A LinkedInt gyakran használják a munkaadók és toborzók is, hogy felfedezzék és értékeljék a tehetséges pályakezdőket. Az álláskeresők pedig aktívan használják a platformot, hogy munkalehetőségeket találjanak, vagy értesüljenek a karrierépítési lehetőségekről.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés