Ingyenes OpenCart webshop készítése

Az OpenCart webshop készítés azért előnyös, mert ingyenes és könnyen testreszabható. Leginkább kis- és középvállalkozásoknak ajánljuk.
OpenCart webáruház

Ingyenes OpenCart webshop készítése

Az OpenCart webshop készítés azért előnyös, mert nyílt forráskódú és ingyenes webáruház rendszerről beszélünk. Tehát mindenki szabadon elkészítheti a saját webáruházát, azonban ez főként kis- és középvállalkozásoknak lesz előnyös. Nézzük át együtt, hogy milyen lehetőségeket kínál az OpenCart! 🙂

1. Mi az az OpenCart?

Az OpenCart (hivatalos oldal) egy népszerű, ingyenes és nyílt forráskódú e-kereskedelmi platform, tehát online áruházak létrehozására és kezelésére szolgál.

Mivel nyílt forráskódú CMS rendszer, ezért az Opencart forráskódja szabadon elérhető, módosítható, ami rugalmasságot és testreszabhatóságot biztosít. A nyílt forráskód egyben azt is jelenti, hogy ingyenesen letölthető és használható, nincsenek havi díjak vagy licencdíjak.

Az OpenCart a népszerű PHP programozási nyelven íródott, viszonylag könnyen telepíthető és kezelhető még azok számára is, akiknek nincs mélyreható technikai tudásuk.

Rengeteg sablon és bővítmény érhető el hozzá, így könnyedén alakíthatod az áruházad megjelenését és funkcionalitását. Egyesek ingyenesek, mások fizetősek.

Emellett az OpenCart világszerte használható, akár többnyelvű webshopként, eltérő pénznemeket használva.

Mikor hasznos választás az OpenCart?

 • Kis és közepes vállalkozásoknak, akik egy költséghatékony online áruházat szeretnének indítani;
 • Azoknak, akik igénylik a rugalmasságot és a testreszabhatóságot;
 • Olyanoknak, akik már ismerik az alapvető webfejlesztési technológiákat, vagy hajlandóak segítséget kérni egy webfejlesztő cégtől.
Webshop készítés

2. Az OpenCart funkciói

2.1. Adminisztrációs felület

 • Intuitív kezelőpanel: könnyű navigáció és használat. Akár több OpenCart webshopot is kezelhetsz egy felületről.
 • Termékmenedzsment: hozzáadás, szerkesztés, termékek törlése, korlátlan termékszám, kategóriák, márkák kezelése. Termékjellemzők beállítása (méret, szín, specifikációk). Végtelen számú terméket tölthetsz fel, nincsenek limitek.
 • Rendelésmenedzsment: rendelések megtekintése, új rendelés létrehozása, státuszmódosítás, nyomon követés.
 • Vásárlói adatok: vásárlók listája, csoportokba sorolás, vásárlási előzmények.
 • Marketing eszközök: kuponok, kedvezmények, hírlevelek kezelése.
 • Jelentések: értékesítési adatok, megtekintett termékek, vásárlói tevékenységek.
 • Felhasználókezelés: admin felhasználók és jogosultsági szintek beállítása.
OpenCart webshop

2.2. Vásárlói felület

 • Termékek keresése, böngészése: termékkategóriák, szűrők, keresőfunkció. A termékekhez tartoznak vásárlói értékelések és vélemények, illetve beállíthatunk hozzájuk bónuszpontokat is, amiket a vásárlók kapnak meg egy-egy termék megvétele után.
 • Kosár: termékek hozzáadása, eltávolítása, mennyiség módosítása.
 • Pénztár: fizetési és szállítási mód választása, több pénznemben is értékesíthetünk, eltérő adózási beállításokkal. Fizetési megoldások az OpenCart felületén: PayPal, BluePay, Skrill, LiqPay, Amazon Payments, Klarna, SagePay, és így tovább.
 • Fiók regisztráció: vásárlói fiók létrehozása, rendelési előzmények, címlista.
 • Hírlevél feliratkozás: opcionális lehetőség, ha el szeretnénk indítani az e-mail marketing kampányunkat.
OpenCart

2.3. Bővíthetőség és egyéb funkciók

 • Sablonok (témák): az online áruházad teljes vizuális megjelenésének megváltoztatása.
 • Bővítmények (modulok): új funkciók hozzáadása az admin felülethez és a vásárlói oldalhoz egyaránt (pl. új szállítási és fizetési módok, marketing eszközök, elemzések stb.).
 • Többnyelvűség: letölthető modulokként tudjuk telepíteni az eltérő nyelveket az OpenCart webáruházunk számára.
 • Reszponzív megjelenés: az OpenCart minden eszközön jól néz ki, igazodik a képernyők méretéhez a reszponzivitás segítségével.
 • SEO optimalizálás: metacímek, keresőbarát URL-ek kezelése, de számos SEO bővítmény érhető el az OpenCart áruházában.
 • Biztonság: SSL tanúsítvány támogatása, beépített biztonsági megoldások.
Bővítmények

3. OpenCart webshop létrehozása

Az OpenCart telepítése és beállítása meglehetősen egyszerű, de igényel némi alapvető technikai tudást. Szükséged lesz egy domain névre és tárhelyre, ahová telepíted az OpenCartot.

Ezután töltsd le az OpenCart legújabb verzióját a hivatalos weboldalról ide kattintva, majd telepíts egy FTP programot (pl. FileZilla), amivel a fájlokat feltöltheted a webes tárhelyedre.

Töltsd fel az OpenCart mappa tartalmát az FTP programon keresztül a webes tárhelyed gyökérkönyvtárába. Nyisd meg a böngésződben a domain neved URL-jét. Kövesd a telepítési útmutatóban található lépéseket. Állítsd be az alapvető beállításokat, mint pl. a webshop neve, lokáció, pénznem, nyelvek. Hozz létre egy adminisztrátori fiókot.

Ezután következnek az alapvető OpenCart értékesítési beállítások:

 • Termékek hozzáadása: add meg a termékeid adatait (név, termékleírás, ár, kategória, képek stb.).
 • Szállítási és fizetési módok beállítása: válaszd ki a vásárlók számára elérhető szállítási és fizetési módokat.
 • Menü és oldalak szerkesztése: testreszabhatod az áruházad menüjét és további oldalakat is létrehozhatsz (pl. Rólunk, Kapcsolat).
 • Sablon és bővítmények telepítése: válassz egy sablont (témát) az áruházad vizuális megjelenéséhez, és telepíts bővítményeket a funkcionalitás bővítéséhez (pl. SEO, marketing, elemzések stb.).
OpenCart termékek kezelése

Alaposan teszteld az áruházat minden funkciót kipróbálva, ellenőrizd a rendelések feldolgozását, az online fizetések működését, a szállítást. Ha minden rendben van, indítsd el az OpenCart áruházad a nyilvánosság számára.

4. OpenCart előnyök és hátrányok

4.1. OpenCart webshop készítés előnyök

Ingyenes és nyílt forráskódú: ez a legfőbb vonzereje. Nem kell havi díjakat fizetni a használatáért, és szabadon módosíthatod a forráskódot az igényeidnek megfelelően.

Könnyen használható: az OpenCart intuitív felülettel rendelkezik, ami megkönnyíti a telepítést, beállítást és a mindennapi használatot. Még a kezdők is viszonylag könnyen elsajátíthatják a kezelését.

Rugalmas és testreszabható: számos sablon és bővítmény áll rendelkezésre, amellyel egyedi áruházat hozhatsz létre. A forráskód módosításával pedig még tovább bővítheted a funkciókat.

SEO optimalizálás: az OpenCart alapvető SEO funkciókkal rendelkezik, ami segít a webáruházad keresőmotorokban való jobb helyezésében.

Biztonságos: az OpenCart rendszeresen frissül biztonsági javításokkal, így áruházad védett lesz a hackertámadások ellen.

Többnyelvűség és több pénznem támogatása: a webshop több nyelven és pénznemben is használható, így ideális nemzetközi piacokra történő értékesítéshez.

Ingyenes OpenCart webshop

4.2. Opencart webshop készítés hátrányok

Korlátozott funkcionalitás: alapvetően az OpenCart kevesebb beépített funkcióval rendelkezik, mint egyéb webshop rendszerek. Bővítményekkel testreszabható, de ez további munkát és költségeket igényel.

Technikai tudás szükséges: bár az OpenCart könnyen használható, a beállításához és a testreszabásához némi alapvető technikai tudás szükséges. Ha nem rendelkezel ilyennel, bérelhetsz egy webfejlesztőt.

Frissítések: a frissítések manuális telepítését magadnak kell elvégezned. Ez nem bonyolult, de fontos, hogy naprakész maradj a biztonsági javítások és új funkciók érdekében.

Támogatás: az OpenCart ingyenes platform lévén, a hivatalos támogatás korlátozott. A közösségtől és online forrásokból kell segítséget kérned.

Teljesítmény: nagy forgalmú webáruházak esetében az OpenCart teljesítménye problémássá válhat. Optimalizálásra és további bővítményekre lehet szükség a sebesség és a megbízhatóság javítása érdekében.

5. Mennyibe kerül az OpenCart használata?

Az OpenCart használata ingyenes, mivel nyílt forráskódú webshop platform. Ez azt jelenti, hogy nem kell licencdíjat fizetni a használatáért. Azonban a webshop üzemeltetésével további költségek járhatnak:

Domain név: szükséged lesz egy domain névre, ami az áruházad címe lesz az interneten. A domain nevek ára változó, de általában évi 1.000-5.000 Ft között mozog.

Webtárhely: az OpenCart telepítéséhez és a weboldal üzemeltetéséhez webtárhelyre van szükség. A tárhely árak a tárhely méretétől, sávszélességétől és a szolgáltatótól függően változnak. Általában havi 2.000-10.000 Ft között mozognak. Az Opencart oldalán az Amazon által működtetett OpenCart Cloud felhőtárhelyet ajánlják, amely 7 napig ingyenesen használható, utána azonban havi 59-199 dollárba kerülnek a csomagok.

Webshop tárhely

Sablonok és bővítmények: számos ingyenes és fizetős sablon és bővítmény áll rendelkezésre az OpenCarthoz. Az ingyenes sablonok és bővítmények korlátozott funkcionalitással rendelkeznek, a fizetősek pedig szélesebb körű funkciókat és testreszabási lehetőségeket kínálnak. Az árak változóak, de általában 9-69 dollár között vannak. A bővítményeket ide kattintva tudod böngészni!

Fejlesztés és karbantartás: ha nem rendelkezel technikai tudással, bérelhetsz egy OpenCart fejlesztőt a webshop beállításához, testreszabásához és karbantartásához. Ismerkedj meg a webshop készítés árakkal!

További költségek: szállítási és online fizetési szolgáltatók díjai, marketing költségek, jogi költségek stb. Ezeket is érdemes belekalkulálni.

6. Összefoglaló

Az OpenCart egy ingyenes webshop motor, amely nyílt forráskódú, így könnyedén testreszabható.

Nagyszámú bővítmény és sablon érhető el hozzá, azonban főleg kis- és középvállalkozások számára lesz előnyös az OpenCart, különösen ha nem akarnak nagy pénzösszeget fektetni az online értékesítés megkezdésébe.

Ha szeretnél egy igazán egyedi webáruházat céged számára, lépj velünk kapcsolatba! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az az OpenCart?

Egy ingyenes és nyílt forráskódú webshop rendszer.

❓ Mennyibe kerül egy OpenCart webáruház?

Ingyenes, viszont az alap webshop összetevők (domain név, tárhely, néhány bővítmény és sablon) fizetősek.

❓ Tudnátok számomra igazán egyedi webshopot készíteni?

Persze, csak annyi a dolgod, hogy ide kattintva kapcsolatba lépsz velünk!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!