Instagram hirdetés árak és típusok (2024)

Az Instagram hirdetés árak 2024-ben megegyeznek a Facebook hirdetéskezelés árakkal, és rendkívül előnyösek a vállalkozások számára.
Instagram hirdetés árak

Instagram hirdetés árak és típusok (2024)

A közösségi média oldalak közül az Instagram az egyik legdinamikusabban növekvő platform. A fiatalabb korosztály előszeretettel használja az Instagramot napi szinten, ezért ha nem a középkorúakat vagy az idősebbeket akarjuk elérni, akkor az Instagram hirdetés készítés előnyösebb lehet, mint a Facebook hirdetések. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen Instagram hirdetés típusok vannak, és hogyan alakulnak az Instagram hirdetés árak 2024-ben.

1. Mik azok az Instagram hirdetések?

Az Instagram hirdetések olyan promóciós tartalmak, amelyeket a felhasználók az Instagram közösségi média platformon láthatnak. Ezeket a hirdetéseket cégek és vállalkozók hozzák létre annak érdekében, hogy elérjék a potenciális ügyfeleiket, növeljék a márkaismertségüket és reklámozzák a termékeiket vagy szolgáltatásaikat. Az Instagram hirdetések különböző formákat ölthetnek, beleértve a kép- és videóhirdetéseket, a carousel hirdetéseket (carousel ads), az interaktív hirdetéseket, az Instagram Stories hirdetéseket és egyéb lehetőségeket.

A hirdetések célzása lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy specifikus demográfiai csoportokat célozzanak meg, érdeklődési körök alapján válogassák meg a célcsoportjukat, és megjelenítsék hirdetéseiket azoknak a felhasználóknak, akik valószínűleg érdeklődést mutathatnak a kínált termékek vagy szolgáltatások iránt.

Az Instagram hirdetések megjelenhetnek az Instagram hírfolyamban, az Instagram történetek között, az Felfedezés oldalon és más helyeken a platformon belül. A hirdetők a hirdetéseik hatékonyságát is követni tudják az Instagram Insights segítségével, amely adatokat szolgáltat a hirdetések teljesítményéről, beleértve a megtekintéseket, az interakciókat és az elérési adatokat.

Facebook hirdetéskezelés

2. Miért érdemes hirdetni az Instagramon?

 1. Nagy felhasználói bázis: Az Instagram egy népszerű közösségi média platform, amelyen több mint 2 milliárd felhasználó is aktív. Ezáltal kiterjedt elérést biztosít a potenciális ügyfelek számára.
 2. Vizuális tartalom előtérbe helyezése: Az Instagram főként vizuális tartalomra épül, beleértve a képeket és videókat. Ez lehetővé teszi a hirdetőknek, hogy eredeti és megnyerő kreatív tartalmakat hozzanak létre, amelyek hatékonyan vonzzák a felhasználók figyelmét.
 3. Célcsoport szegmentáció: A Facebook hirdetési rendszerével integrált Instagram platform lehetőséget biztosít a pontos célközönség meghatározására. Demográfiai jellemzők, érdeklődési körök és viselkedési adatok alapján kiválaszthatjuk, hogy hirdetésünk kiknek jelenjen meg.
 4. Interaktív hirdetési formátumok: Az Instagram különböző hirdetési formátumokat kínál, például carousel hirdetések, Stories hirdetések és videós hirdetések. Ez lehetőséget nyújt a kreativitásra és a márkaüzenet hatékony közvetítésére.
 5. Brandépítés és márkaismertség: Az Instagramon való jelenlét és hirdetés készítés segíthet a márkaépítésben és az ismertség növelésében. A vizuális tartalmak segítenek emlékezetessé tenni a márkát a felhasználók számára.
 6. Remarketing hirdetések: Nyomon tudod követni, hogy kik jártak a weboldaladon, így megjelenítheted az Instagram hirdetéseket csak azoknak, akik már valamilyen formában kapcsolatba léptek a weboldaladdal vagy a cégeddel. Ezt hívják remarketing kampánynak.
 7. Instagram Stories hirdetések: Az Instagram történetekben megjelenő hirdetések lehetővé teszik rövid, időkorlátos tartalmak megjelenítését, amelyek elkapják a felhasználók figyelmét, és lehetőséget nyújtanak a közvetlen cselekvésre.
 8. Vásárlás elősegítése: Az Instagram Shopping lehetővé teszi a termékek címkézését a hirdetéseken, és közvetlenül a termékoldalakra vezet a vásárlási folyamat megkönnyítése érdekében.
 9. Mérhetőség és analitika: A Meta Hirdetéskezelő segítségével részletesen követhető és elemezhető a hirdetések teljesítménye, beleértve az elérések, az interakciók és a konverziók számát.
 10. Fiatal felnőttek célcsoportja: az Instagram használata kiemelten népszerű a 18 év alattiak és a fiatal felnőttek körében.

3. Instagram hirdetés típusok

Elhelyezések szempontjából különböző Instagram hirdetés típusok léteznek.

3.1. Képes Instagram hirdetések

Az Instagram hirdetések egyik alapvető formátuma. A hirdetés egy képből áll, amely a célcsoport hírfolyamában jelenik meg szponzorált tartalomként. A kép mellett egy rövid leírás található, amelyben szerepelhetnek hashtagek és egy CTA gomb is. Emellett a hirdetést készítő üzleti Instagram fiók neve és profilképe is megjelenik, mint egy sima Instagram bejegyzésnél. Az „Instagram-profil felkeresése” gombra kattintva pedig megnyithatják az üzleti fiók profilját.

Instagram hirdetés

3.2. Instagram videóhirdetések

A videós hirdetések megjeleníthetők az Instagram hírfolyamban és a történetek között is. Fontos azonban a megfelelő méretarány kiválasztása. Hasonlóan a képes hirdetésekhez, a videók mellett is található leírás, hashtagek, és CTA gomb.

3.3. Instagram Stories hirdetések

Az Instagram Stories nem más, mint a felhasználók által a történetükbe kiposztolt képek és videók összessége. Ezek álló méretarányú vizuális tartalmak, amelyek az egész képernyőt elfoglalják. Az Instagram Stories hirdetések itt fognak megjelenni.

Instagram Stories hirdetés

A képes hirdetések kibővített változata, mivel nemcsak szimplán egy képet jelenít meg, hanem egy galéria formájában akár tíz darab képet is feltölthetsz a hirdetéshez. A carousel hirdetések az Instagram posztok között jelennek meg lapozható galéria formátumban. Az „Üzenet küldése” opciót választva felvehetik az emberek a kapcsolatot a céggel.

Instagram hirdetés készítés

3.5. Instagram kollekció hirdetések

A kollekció hirdetésekben a képek nem egymás után, lapozható formátumban jelennek meg, hanem mozaikszerűen egyszerre több kép látható a hirdetésben. Ehhez azonban szükség van egy termékkatalógusra, mert az itt található tartalmak alapján hozhatod létre az Instagram hirdetési kreatívokat.

3.6. Instagram Explore hirdetések

Az Explore hirdetések az Instagram Felfedezés oldalán jelennek meg, ahol a felhasználók előszeretettel böngésznek számukra ajánlott tartalmakat. A hirdetések a legtöbbször nem közvetlenül a Felfedezés oldalon találhatók, hanem csak azután jelennek meg, hogy a felhasználók rákattintottak az egyik képre vagy videóra. A görgetést követően előbukkannak az Explore hirdetések.

Instagram hirdetés árak

3.7. Instagram Reels hirdetések

A Reels-videók rövid tartalmak, amelyeket a felhasználók bármikor szívesen fogyasztanak. Az Instagram Reels hirdetések sokban hasonlítanak a TikTok hirdetésekhez. A rövid videók között megjelenhetnek a cégek saját videós hirdetései is. Csak teljes képernyős, álló formátumú videók vagy képek lehetnek.

Instagram Reels hirdetés

3.8. Instagram Shopping hirdetések

Hasonlóan a Google Shopping működéséhez, a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy az Instagramon keresztül vásároljanak termékeket. Kattintást követően közvetlenül az Instagramos termékoldalra kerülnek a felhasználók, ahol a webáruházak eladhatják termékeiket. Az Instagram Shopping hirdetések 1:1-es oldalarányú, négyzetes formátumú képként fognak megjelenni. Lehetnek sima képes, galéria vagy kollekció hirdetések is. A „Bolt felkeresése” gombra kattintva lehet termékeket venni.

Instagram Shopping hirdetés

4. Mire van szükség Instagram hirdetések készítéséhez?

Ha szeretnél Instagram hirdetéseket futtatni, akkor a Meta Hirdetéskezelőt kell megnyitnod, majd az Instagramot kiválasztani elhelyezési felületként.

Mindenképpen szükséged lesz üzleti Facebook oldalra, vagy egy hozzákapcsolt üzleti Instagram fiókra, ha Instagram hirdetéseket akarsz megjeleníteni.

Kapcsold hozzá az Instagram fiókodat a Meta Vállalkozáskezelőhöz, amelyhez ide kattintva találhatsz egy részletes útmutatót.

Emellett természetesen elő kell készítened azokat a vizuális tartalmakat (hirdetési kreatívokat, videókat, képeket), amelyekre szükséged lesz az Instagram hirdetésekhez.

Az Instagram hirdetések készítése alapvetően két módszerrel lehetséges:

5. Hirdetési célok az Instagramon

Az alábbi táblázatban láthatod, hogy milyen hirdetési célok közül választhatsz a különböző elhelyezési területektől függően.

Hirdetési célKépfolyam (Feed)Történetek (Stories)Felfedezés (Explore)ReelsBolt (Shopping)Keresési találatokProfilkép-folyam
Ismertség
Forgalom
Aktivitás
Érdeklődők
Alkalmazás hirdetése
Értékesítés
Forrás: Meta üzleti súgóközpont

6. Instagram hirdetés készítés árak 2024-ben

Mivel az Instagram hirdetés készítés árak összefüggnek a Facebook hirdetéskezelés árakkal, ezért ugyanaz a költségstruktúra vonatkozik rájuk. Bízza egy profi marketing ügynökségre vállalkozása közösségi média hirdetéseit! 🙂

1) Eseti szerződés – egyszeri megbízás esetén van egy 80.000-100.000 Ft + ÁFA közötti Instagram és Facebook setup díjunk, amelynek keretén belül beállítunk mindent a weboldaladon, létrehozzuk a Meta Vállalkozáskezelő és Hirdetéskezelő fiókodat, hirdetési szerepköröket állítunk be, fizetési módokkal, tartomány ellenőrzéssel, stb. Emellett beállítjuk a Facebook Pixelt, minden webanalitikai funkciót beállítunk és optimalizálunk, eseményeket és egyéni konverziókat tesztelünk, prioritásokat kezelünk, és a Facebook konverziós API-t is bekötjük.

2) Éves szerződés – mindezt a rengeteg beállítást 0 Ft + ÁFA áron végezzük el, tehát teljesen ingyenesek az Instagram hirdetéskezelési beállítások.

Instagram hirdetéskezelés árak (eseti szerződés)Instagram hirdetéskezelés árak (éves szerződés)
Egyszeri setup díj: 80.000-100.000 Ft + ÁFAEgyszeri setup díj: 0 Ft + ÁFA
Havi hirdetéskezelési díj: 100.000-220.000 Ft + ÁFAHavi hirdetéskezelési díj: 80.000-180.000 Ft + ÁFA
Senior PPC specialista, projektmenedzser, tartalommenedzserSenior PPC specialista, projektmenedzser, tartalommenedzser
Facebook és Instagram hirdetéskezelési funkciók bekötése a weboldalra, folyamatosan optimalizációFacebook és Instagram hirdetéskezelési funkciók bekötése a weboldalra, folyamatosan optimalizáció
Hirdetési stratégia kidolgozása, A/B tesztelés, tartalomnaptár, Instagram hirdetések kezelése, havi és heti riportok, havi marketing konzultáció, konverzió optimalizálás, stb.Hirdetési stratégia kidolgozása, A/B tesztelés, tartalomnaptár, Instagram hirdetések kezelése, havi és heti riportok, havi marketing konzultáció, konverzió optimalizálás, stb.
Kiszervezett Marketing Kft. Instagram hirdetéskezelés árak 2024-ben

Az Instagram hirdetéskezelés árak tehát egy egyszeri díjat takarnak, valamint különböző online marketing hirdetéskezelési csomagokat. Attól függően, hogy hány szolgáltatást vennél igénybe heti vagy havi szinten, a hirdetéskezelésed különböző szakemberek fogják segíteni:

 • Senior PPC specialista;
 • Projektmenedzser;
 • Tartalommenedzser.

Ez nyilván azt is jelenti, hogy növekedni fog az elérhető szolgáltatások köre és az Instagram hirdetéskezelés árak is arányosan nőnek ezzel. Olyan szolgáltatásokra kell itt gondolni havi szinten, mint:

 • Folyamatos A/B tesztelés;
 • Hirdetési stratégia összeállítása;
 • Heti/havi jelentések készítése;
 • Konverzió optimalizálás;
 • Havi marketing konzultáció;
 • Havi tartalomnaptár;
 • Instagram hirdetések kezelése;
 • És még rengeteg más lehetőség.

Ha éves szerződést kötsz, akkor az Instagram hirdetés árak 30%-kal olcsóbbak, mint határozatlan időre szóló eseti szerződés esetén. Így akár havi több tízezer forintot is spórolhatsz!

Kattints a gombra, és lépj kapcsolatba velünk, hogy pontos árajánlatot tudjunk számodra készíteni. Néhány napon belül pedig már felhasználók millióit érheted el az Instagramon és a Facebookon keresztül.

7. Összefoglaló

Az Instagram hirdetések manapság rendkívül elterjedtek, mivel hatékony vizuális hirdetésekkel könnyű megszólítani a fiatalabb célközönséget.

Válogathatunk különböző formátumú Instagram hirdetések közül, beleértve a kép- és videóhirdetéseket, a galéria formátumú hirdetéseket, vagy a történetek és a Reels-videók között megjelenített reklámokat.

Az Instagram hirdetés árak megegyeznek a Facebook hirdetéskezelés áraival, ezért vedd fel velünk a kapcsolatot egy pontos, személyre szabott árajánlatért! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Milyen Instagram hirdetés típusok vannak?

Képes, videós, Stories, carousel, kollekció, Explore, Reels és Shopping Instagram hirdetések.

❓ Mennyibe kerülnek az Instagram hirdetés árak?

Megegyeznek a Facebook hirdetéskezelés árakkal.

❓ Miért előnyös az Instagram hirdetés készítés?

Vizuális hirdetésekkel szólíthatjuk meg a fiatalabb célközönséget. Tekintsd meg Instagram marketing tippjeinket!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés