Ninja Forms űrlapkészítés WordPress oldalakon

A Ninja Forms WordPress bővítmény lehetővé teszi a kapcsolatfelvételi és hírlevél feliratkozási űrlapok készítését.
Ninja Forms űrlap készítés

Ninja Forms űrlapkészítés WordPress oldalakon

Minden kereskedőnek szüksége van ügyfelekre, akik érdeklődnek a termékei vagy szolgáltatásai iránt. A Ninja Forms lehetővé teszi, hogy kapcsolatfelvételi vagy hírlevél feliratkozási űrlapokat készítsünk, amivel jövedelmezővé varázsolhatjuk WordPress weboldalunkat. Ez egy ingyenes bővítmény, amelynek vannak prémium verziói és fizetős kiegészítői is, tehát a freemium modell alapján működik. Cikkünkben mutatjuk a Ninja Forms űrlapkészítés jellemzőit és előnyeit! 🙂

1. Mi az a Ninja Forms?

A Ninja Forms (hivatalos oldal) egy WordPress bővítmény, amely lehetővé teszi különböző űrlapok létrehozását és kezelését a WordPress weboldalakon. A Ninja Forms bővítmény segítségével egyszerűen hozhatunk létre kapcsolatfelvételi űrlapokat, feliratkozási űrlapokat, megrendelési űrlapokat, és még sok mást.

Ninja Forms

A plugin számos testreszabási lehetőséget kínál, amelyekkel személyre szabhatjuk az űrlapok kinézetét és funkcióit. A felhasználók hozzáadhatnak egyedi elemeket az űrlapokhoz, például szöveges mezőket, legördülő menüket, választógombokat, fájlfeltöltő gombokat stb. Továbbá lehetőség van a kötelezően kitöltendő mezők ellenőrzésére és az űrlapok beállításainak testreszabására.

A Ninja Forms használatával az űrlapok könnyen beilleszthetők a WordPress oldalak felületére vagy különböző bejegyzésekbe a generált rövidkódok segítségével. Az űrlapokat továbbá összekapcsolhatjuk más szolgáltatásokkal és bővítményekkel, mint például e-mail marketing szoftverekkel vagy CRM rendszerekkel, hogy automatizált műveleteket hajthassunk végre az űrlapokból szerzett adatokkal.

Webshop készítés

2. A Ninja Forms funkciói

A Ninja Forms számos hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével testreszabott és interaktív űrlapokat hozhatunk létre WordPress oldalakon. A bővítmény néhány főbb funkciója:

1) Űrlapkészítő: a Ninja Forms intuitív űrlapépítővel rendelkezik, amely lehetővé teszi az űrlapok könnyű létrehozását és testreszabását. A felhasználók egyszerűen hozzáadhatnak és rendezhetnek mezőket az űrlapokhoz a drag-and-drop (behúzással működő) szerkesztő segítségével.

2) Mezőtípusok: a bővítmény számos előre elkészített mezőtípust kínál, amelyekkel különböző adatokat gyűjthetünk az űrlapok által. Például: szöveges mezők, legördülő menük, választógombok, jelölőnégyzetek, dátumválasztók, fájl feltölt gombok állnak rendelkezésre.

3) Validáció és hibaellenőrzés: a Ninja Forms lehetővé teszi a kötelezően kitöltendő mezők beállítását és a beírt adatok validálását az űrlapokon. Ez segít megakadályozni a hiányos vagy érvénytelen adatbeküldést. Továbbá, testreszabott hibaüzeneteket is beállíthatunk az űrlapok hibás kitöltése esetén.

4) Űrlapbeállítások: ez a WordPress bővítmény lehetőséget biztosít az űrlapok beállításainak részletes testreszabására. Ez magában foglalja az űrlapok tárolási beállításainak, a sikeres beküldés utáni műveleteknek (pl. átirányítás, köszönő üzenet stb.), az űrlapok betöltési és stílusbeállításainak, valamint az űrlapok hozzáférhetőségének kezelését is.

5) Integráció más szolgáltatásokkal: a Ninja Forms könnyen integrálható más szolgáltatásokkal és bővítményekkel. Ez lehetővé teszi az űrlapok adatainak küldését és szinkronizálását az e-mail marketing szoftverekkel, CRM rendszerekkel, online fizetési rendszerekkel. Ezáltal automatizált műveleteket hajthatunk végre az űrlapokkal kapcsolatos adatokkal.

Ilyen egyszerű egy Ninja Forms űrlap létrehozása:

Ninja Forms űrlap készítés

3. Ninja Forms kiegészítők

Számos kiegészítővel rendelkezik a Ninja Forms űrlapkészítő bővítmény, amelyeket most röviden összefoglalunk.

3.1. WordPress űrlapok személyre szabása

 • Conditional Logic: a kitöltések alapján dinamikusan változó WordPress űrlapok létrehozása, mezők szerkesztése és elrejtése a megadott válaszok alapján, valamint egyénre szabott e-mail küldési beállítások megadása a kitöltőknek. Különböző feliratkozási listákhoz adhatjuk hozzá a kitöltőket a válaszaik alapján.
 • Layout and Styles: létrehozhatunk eltérő stílusú űrlapokat, például két vagy több oszlopból álló elrendezésben, mezőket csoportosíthatunk, eltérő méretű mezőket alakíthatunk ki, valamint az űrlap hátterét és stílusjegyeit is személyre szabhatjuk, mindezt webdesigner segítsége nélkül.
Ninja Forms űrlap készítés

Forrás: https://ninjaforms.com/add-ons/

 • Multi Step Forms: egy hosszabb űrlapot feldarabolhatunk kisebb részekre, több oldalra elosztva a mezőket, teljesítése csíkkal együtt, breadcrumb navigációt használva.
 • Advanced Datepicker: a kitöltők időpontokat foglalhatnak, mi pedig beállíthatjuk az elérhető és foglalt időpontokat számukra.
Időpontok foglalása

Forrás: https://ninjaforms.com/add-ons/

 • Save Progress: a kitöltők elmenthetik a haladásukat és később folytathatják a kitöltést, amikor lesz idejük. Így akkor sem veszítünk feliratkozókat vagy érdeklődőket, ha túl hosszú a Ninja Forms űrlapunk.

3.2. Dokumentumok megosztása és kezelése

 • File Uploads: a WordPress űrlapokhoz fájlok feltöltését lehetővé tevő mezőt adhatunk hozzá. Beállíthatjuk a megengedett fájltípusokat, -méreteket, és a feltöltési mappákat, amiket a WordPressre, Dropboxra, Amazon S3-ra vagy Google Drive-ra is lementhetünk.
Dokumentumok hozzáadása

Forrás: https://ninjaforms.com/add-ons/

 • Excel Export: a Ninja Forms segítségével a kitöltéseket Microsoft Excel-táblázatokká tudjuk alakítani.
 • PDF Form Submission: a kitöltött űrlapok eredményeinek exportálása lehetséges még szerkeszthető PDF-dokumentumként is.
 • Scheduled Submissions Export: beállíthatunk óránkénti, napi vagy heti exportálásokat, amelyek a megadott e-mail címünkre rendszeresen elküldik a kitöltéseket.
Adatok exportálása

Forrás: https://ninjaforms.com/add-ons/

 • Zapier: a Ninja Forms űrlapokat több mint 4 ezer eltérő szolgáltatáshoz köthetjük hozzá, például: Hubspot, Zendesk, MySQL, Google Calendar, stb.

3.3. Online fizetési megoldások

Olyan online fizetési rendszereket használhatunk, mint a PayPal, a Stripe, az Elavon, vagy az Authorize.net, amivel fizetés esetén nem történik átirányítás sem, a felhasználók az oldaladon maradnak. A Recurly pedig különböző előfizetési csomagokat használó weboldalakon lesz kiemelkedően hasznos a Ninja Forms űrlapok részeként.

Ninja Forms online fizetési rendszer

Forrás: https://ninjaforms.com/add-ons/

Ezekkel a Ninja Forms kiegészítőkkel lehetővé válik a bankkártyás fizetés, a Google Pay, az Apple Pay és még sok más online fizetési módszer használata a WordPress oldaladon.

3.4. E-mail marketing szoftverek összekapcsolása

A Ninja Forms űrlapokat össze tudjuk kötni olyan e-mail marketing szoftverekkel, mint a Mailchimp, a Constant Contact, a CleverReach, a Campaign Monitor, az ActiveCampaign, a ConvertKit, az AWeber, a MailPoet, az Emma, vagy az EmailOctopus.

E-mail marketing űrlap

Forrás: https://ninjaforms.com/add-ons/

Ha rendelkezünk egy profillal valamelyik hírlevélküldő vagy e-mail feliratkozói listákat kezelő szoftvernél, akkor azt könnyen integrálhatjuk a Ninja Forms űrlapjainkkal. Ezzel könnyebben kezelhetővé válik az opt-in marketing beállítása, a felhasználók feliratkoztatása, és az érdeklődési köreik szerinti hírlevél küldés.

3.5. Lead-generálás CRM rendszerekkel

A lead-generálás folyamán a megszerzett érdeklődőket a WordPress űrlapból közvetlenül a CRM rendszerünk felületére tudjuk átvezetni. Az űrlapokat kifejezetten a leadek szerzése céljából szerkeszthetjük, hogy minél több ember kattintson a CTA gombunkra. Amikor egy kitöltés érkezik, a megfelelő munkatársunk értesítést kap róla.

A Ninja Forms űrlapokkal összeköthető CRM rendszerek többek között:

 • Salesforce CRM;
 • HubSpot;
 • Zoho CRM;
 • Insightly CRM;
 • OnePage CRM;
 • Pipeline;
 • Capsule CRM;
 • CiviCRM.
Ninja Forms CRM

Forrás: https://ninjaforms.com/add-ons/

4. A Ninja Forms letöltése és telepítése

A Ninja Forms bővítmény letöltése és telepítése egyszerű és hasonló a többi WordPress bővítmény telepítéséhez. Íme a lépések:

1) Lépj be a WordPress adminisztrációs felületére.

2) A bal oldali menüben kattints a Bővítmények opcióra, majd válaszd az Új hozzáadása lehetőséget.

3) A keresőmezőbe írd be a Ninja Forms kifejezést, majd válaszd ki a keresett bővítményt (letöltheted a WordPress hivatalos oldaláról is).

Ninja Forms WordPress bővítmény

4) Kattints az Azonnali telepítés gombra, majd várd meg, amíg a telepítés befejeződik.

5) Miután a telepítés befejeződött, a telepített bővítmények között kattints a Bekapcsolás gombra a bővítmény aktiválásához.

6) A Ninja Forms most már telepítve és aktiválva van a WordPress weboldalán.

Miután telepítette és aktiválta a Ninja Forms bővítményt, a bal oldali menüsávban megjelenik a plugin menüpontja. Itt hozhatsz létre, szerkeszthetsz és kezelheted az űrlapokat a Ninja Forms beépülésével. A bővítmény további testreszabási lehetőségeket is kínál az adminisztrációs felületén, amelyeket az űrlapok beállításához használhatsz.

Fontos megjegyezni, hogy a Ninja Forms bővítmény néhány összetettebb funkcióhoz prémium verziót is kínál, amelyet a hivatalos Ninja Forms weboldalról szerezhetsz be. Az alapvető funkciók azonban ingyenesen elérhetők a WordPress bővítményből.

5. Mennyibe kerül a Ninja Forms WordPress bővítmény?

A Ninja Forms használata alapvetően ingyenes, hiszen a plugin díjmentesen letölthető a WordPress bővítménytárából. Létezik azonban több prémium verzió is, amelyeket a Ninja Forms hivatalos oldalán tudunk beszerezni.

Választhatunk több előfizetői csomag közül, amelyek éves díjazással rendelkeznek, és eltérő mennyiségű oldalon teszik elérhetővé a prémium Ninja Forms űrlapkészítést. Emellett eltérő számú fizetős kiegészítőt tesznek beszerezhetővé, a legolcsóbb csomag pl. négy darabot tartalmaz, valamint 10% kedvezményt ad az összes kiegészítőre. De ha úgy tartja kedvünk, egyenként is beszerezhetjük a Ninja Forms bővítményeit, amelyekre szükségünk van.

Az aktuális árakért a Ninja Forms hivatalos oldalán tájékozódj! 🙂

6. Összefoglaló

A Ninja Forms egy nagyszerű WordPress bővítmény, amellyel részletesen megtervezhetjük a weboldalunkon megjelenő űrlapokat.

Kapcsolatfelvételi űrlapok, e-mail feliratkozási űrlapok, online fizetési űrlapok… mindenféle adatbekérő űrlapot tervezhetünk, amit a rengeteg elérhető kiegészítő bővítmény csak még színesebbé tesz.

A Ninja Forms használata alapvetően ingyenes, de ha élvezni szeretnénk a kiegészítőket, akkor azt meg kell vásárolnunk, vagy egy előfizetői csomagot kell választanunk.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a Ninja Forms?

Egy űrlapkészítő WordPress bővítmény.

❓ Miért előnyös a Ninja Forms használata?

Könnyen kezelhető szerkesztővel tudunk kapcsolatfelvételi űrlapokat készíteni, vagy bármilyen adatbekérő űrlapot, legyen szó akár lead-generálásról vagy hírlevél feliratkozásról.

❓ Mennyibe kerül a bővítmény használata?

Van ingyenes és fizetős verziója is, eltérő előfizetői csomagokkal. Tekintsd meg a Ninja Forms oldalát!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.