Mire figyelj oda Google hirdetés létrehozása során?

Egy Google hirdetés létrehozása számos apró lépésből áll, ezért ha valaki nem ért hozzá, érdemes egy hirdetéskezelő céget megbízni.
Google hirdetés létrehozása

Mire figyelj oda Google hirdetés létrehozása során?

Manapság az egyik leggyakrabban igénybe vett online marketing szolgáltatás a Google hirdetéskezelés. Ennek része a Google hirdetés létrehozása, amely nagyfokú szakértelmet és tapasztalatot kíván, hiszen rengeteg apró részletből tevődik össze. Cikkünkben igyekszünk útmutatást nyújtani azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes odafigyelni egy Google Ads hirdetés létrehozása során.

1. Milyen lépésekből áll egy Google hirdetés létrehozása?

1) Google Ads fiók létrehozása vagy bejelentkezés: Ha még nincs Google Ads fiókja, lépjen a Google Ads weboldalára és hozzon létre egy fiókot. Ha már van Google Ads fiókja, jelentkezzen be.

Google Ads bejelentkezés

2) Google hirdetési kampány létrehozása: A fiókba lépés után válassza az „Új kampány” lehetőséget.

3) Kampány típusának kiválasztása: Válassza ki a megfelelő kampány típusát a célcsoportja és céljai alapján. Például: keresési hirdetések, Display hirdetések, videóhirdetések, vagy alkalmazások promóciója.

4) Google Ads kampány beállításai: Állítsa be a kampány nevét, a költségvetést, a napi költségkeretet, a célzást és a kampány időtartamát.

5) Hirdetési csoportok létrehozása: A kampányban hirdetési csoportokat hozhat létre, amelyek csoportosítják az Ön hirdetéseit és kulcsszavait.

6) Kulcsszavak vagy célcsoportok kiválasztása: Adja meg azokat a kulcsszavakat vagy célcsoportokat, amelyekre szeretné, hogy a hirdetései megjelenjenek. Ezen kulcsszavak vagy célcsoportok alapján határozza meg a Google Ads, hogy mikor és kinek jelennek meg a hirdetései.

7) Hirdetések létrehozása: Készítsen hirdetéseket a kiválasztott hirdetési csoportokhoz. A hirdetés típusa attól függ, hogy milyen kampányt hozott létre (például szöveges hirdetés, banner hirdetés, videóhirdetés stb.).

8) Célzás beállítása: Állítsa be, hogy kiknek és milyen körülmények között jelenjenek meg a hirdetései. Ez magában foglalja a földrajzi célcsoportokat, a napi időzítést, és a demográfiai adatokat, amelyek alapján lehetséges a célcsoport meghatározása.

Google hirdetés létrehozása

9) Költségvetés beállítása: Határozza meg, hogy mennyit kíván költeni a kampányára, és milyen licitstratégia szerint működjön a Google hirdetés.

10) Kampány áttekintése: Ellenőrizze az összes beállítást és a kampány részleteit. Győződjön meg róla, hogy minden helyesen van beállítva.

11) Kampány indítása: Amikor elégedett a kampánybeállításokkal, indítsa el a Google Ads kampányt.

12) Követés és optimalizálás: Kövesse figyelemmel a Google Ads kampány teljesítményét, és optimalizálja a beállításokat az eredmények javítása érdekében. További információért kattintson a következő linkre: Google Ads kampány indítása, vagy az alábbi bannerre! 🙂

Google hirdetéskezelés

2. Google Ads hirdetések céljának kiválasztása

A Google Ads hirdetési cél kiválasztása az első és egyik legfontosabb lépése a Google hirdetések létrehozásának. A kampány céljának meghatározása segít a kampány hatékonyabb tervezésében és irányításában. A Google Ads hirdetési célok között számos lehetőség áll rendelkezésre, és a kiválasztott cél típusa meghatározza a hirdetés típusát és beállításait. Néhány gyakori hirdetési cél Google Ads hirdetés létrehozása esetén:

1) Látogatottság növelése a weboldalon: Ezzel a céllal Google hirdetési kampányokat hozhat létre, hogy több látogatót vonzzon a weboldalára. A kampányok célja lehet például a látogatottság vagy a weboldalon eltöltött idő növelése.

2) Konverziók növelése: A konverziók célja az, hogy a látogatókat üzletileg hasznos cselekvésre ösztönözze, például vásárlásra, feliratkozásra vagy letöltésre. Ebben az esetben a kampány célja a konverziók növelése, és a hirdetések a cselekvésre való ösztönzést szolgálják.

3) Telefonszámok kihelyezése: Ha olyan vállalkozást vezet, amely telefonhívásokat kíván fogadni, akkor a kampány célja lehet a telefonhívások számának növelése. Ebben az esetben a hirdetések kattintható telefonszámokat tartalmaznak.

4) Alkalmazások promóciója: Ha egy mobil alkalmazást szeretne népszerűsíteni, a célja az alkalmazás letöltése lesz. A hirdetések ebben az esetben az alkalmazás letöltésére ösztönzik a felhasználókat.

5) Márkaismertség növelése: Ha azt szeretné, hogy több ember ismerje meg a vállalkozása vagy termékei nevét, akkor a Google hirdetés létrehozásának célja lehet a márkaismertség növelése. A hirdetések itt az ismertség növelését célozzák meg.

6) Webshop termékeinek promóciója: Ha webáruházat működtet, a célja lehet a webshop termékeinek promóciója. Ebben az esetben a hirdetések a termékek megjelenítésére és értékesítésére irányulnak.

7) Tartalomnézettség növelése: Ha blogot vagy egyéb online tartalmakat hoz létre, a célja lehet a tartalomra érkező kattintások számának növelése. A hirdetések itt a kívánt tartalomra irányítják a látogatókat.

8) Helyi forgalom növelése: Ha egy fizikai helyen működő üzletet vagy szolgáltatást kínál, a célja lehet a lokális forgalom növelése. A hirdetések ebben az esetben az adott földrajzi régióhoz kötött látogatókat célozzák meg.

9) Események promóciója: Ha rendezvényt vagy kampányt szervez, a célja az esemény promóciója lesz. A hirdetések az eseményre való figyelemfelkeltést szolgálják.

Google Ads kampánycél kiválasztása

Miután kiválasztotta a hirdetési célját, a Google Ads lehetőséget kínál a céljához legjobban illeszkedő kampánytípus kiválasztására, valamint az ehhez szükséges beállítások megtételére.

3. Google Ads ajánlattételi stratégia kiválasztása

A Google Ads ajánlattételi stratégia kiválasztása meghatározza, hogy hogyan fogják kezelni a hirdetéseinek licitjeit. Az ajánlattételi stratégia fontos szerepet játszik a hirdetések teljesítményének optimalizálásában és a kívánt célok elérésében.

1) Maximális kattintási ár (Maximize Clicks): Ebben az esetben az ajánlattételi stratégia célja a kattintások maximális számának elérése a rendelkezésre álló költségvetés alapján. A Google automatikusan úgy állítja be a hirdetéseinek licitjét, hogy minél több kattintást érjenek el.

2) Maximális konverziók (Maximize Conversions): Ezzel a stratégiával a cél az, hogy a rendelkezésre álló költségvetés mellett a lehető legtöbb konverziót érje el. A Google Ads automatikusan licitálja a hirdetéseket annak érdekében, hogy növelje a konverziókat.

3) Árbevétel növelése (Target ROAS – Return on Ad Spend): Ebben az esetben a cél az, hogy egy meghatározott árbevételt érjen el a hirdetésekkel, és a stratégia a hirdetéseket úgy licitálja, hogy a kívánt ROAS-t (hirdetési költségek megtérülési mutatója) érje el.

4) Manuális licitkezelés (Manual CPC): Ebben az esetben Ön manuálisan állítja be a kattintásonkénti licitet. Ön szabályozza a licitet a kampányban és a kulcsszavaknál, így teljes kontrollt gyakorol a licitstratégia felett.

5) Kiemelt licitkezelés (Enhanced CPC): Ezzel a stratégiával az automatikus és a manuális licitkezelés kombinációja történik. A Google hirdetései költségvetését automatikusan kezeli, de a kiemeléses helyzetekben lehetőség van a licit módosítására.

6) Konverziók értékének maximalizálása (Maximize Conversion Value): Ezen stratégia célja, hogy a rendelkezésre álló költségvetés mellett a lehető legnagyobb konverziós értéket érje el. A Google Ads automatikusan licitálja a hirdetéseket a konverziók értékének maximalizálására.

7) Kattintásonkénti cselekvések költségének optimalizálása (Target CPA – Cost Per Acquisition): Ebben az esetben a cél az, hogy a kampányban egy meghatározott CPA-t (cselekvésenkénti költséget) érjen el. A Google Ads automatikusan licitálja a hirdetéseket a kívánt CPA elérése érdekében.

Ajánlattételi stratégia

4. Google Ads hirdetések költségkerete

A Google Ads lehetőséget kínál a napi és havi költségkeretek beállítására a Google hirdetés létrehozása során.

1) Napi költségkeret (Daily Budget):

  • A napi költségkeret meghatározza, hogy naponta mennyit szándékozik költeni a kampányára.
  • A kampány napközbeni futása során a Google Ads automatikusan igyekszik az adott napi költségkeretet megtartani.
  • Például, ha napi költségkeretét 2000 forintra állítja, a Google Ads napközben figyelemmel kíséri a hirdetéseinek teljesítményét, és amint a kampány eléri a 2000 forintot, a hirdetések nem jelennek meg további kattintásokért. A Google hirdetések csak a következő nap során kezdenek ismét licitálni, amikor a napi költségkeret ismét elérhető lesz.

2) Havi költségkeret (Monthly Budget):

  • A havi költségkeret azt határozza meg, hogy egy hirdetési kampány egész hónapban összesen mennyit költhet.
  • A Google Ads nem korlátozza a napi költségkereteket, hanem a havi költségkereten belül igyekszik hatékonyan elosztani a hirdetési költségeket.
  • Például, ha a havi költségvetése 200.000 Ft, a Google Ads igyekszik minden nap eltérően licitálni annak érdekében, hogy a havi összeg ne legyen túllépve.

Az ajánlott módszer attól függ, hogy milyen szinten szeretné ellenőrizni a Google hirdetések költségeit. A napi költségkeret segít naponta pontosan ellenőrizni és korlátozni a költségeket, míg a havi költségkeret több mozgástérrel rendelkezik, így kevésbé pontos ellenőrzést tesz lehetővé napi szinten.

Google hirdetés létrehozása költségkeret

5. Google Ads hirdetések megjelenítési beállításai

A Google Ads hirdetések megjelenítési beállításai meghatározzák, hogy a hirdetések mikor, hol és milyen körülmények között jelenjenek meg a Google-ben és a hozzá tartozó szolgáltatásokban.

1) Hálózat kiválasztása: A Google Ads lehetővé teszi a hirdetések megjelenítését a Google Keresési Hálózaton, a Display Hálózaton, a YouTube-on, a Gmailen, a Google Shoppingon és a Google-partnerek weboldalain. Válassza ki, hogy hirdetéseit mely hálózaton szeretné megjeleníteni.

Google Ads hirdetés létrehozása és megjelenítése

2) Helyek kiválasztása: Kijelölheti a konkrét helyeket, ahol a Google hirdetéseket meg szeretné jeleníteni, például országok, városok szerint. Ezenkívül lehetőség van a földrajzi helyek kizárására is.

3) Kulcsszavak és kulcsszó csoportok kiválasztása: Válassza ki azokat a kulcsszavakat és kulcsszó csoportokat, amelyekre a hirdetéseket célozni szeretné. Ezek határozzák meg, hogy milyen keresési lekérdezések esetén jelennek meg a hirdetései a Google Keresési Hálózaton.

4) Kulcsszó-mérlegelés: Állítsa be a kulcsszavak licitjét, és válassza ki a különböző kulcsszavak közötti mérlegelési stratégiát (például automatikus vagy manuális licitálás).

5) Eszközbeállítások: Döntse el, hogy mely eszközökre (asztali számítógép, mobil, tablet) szeretné kiterjeszteni a hirdetéseket, és válassza ki a különböző eszközök közötti licitstratégiát.

6) Nyelvek és helyi beállítások: Válassza ki a megcélzott nyelveket és a nyelvi célcsoportokat, és állítsa be a helyi időzónát.

Célközönség beállítása

7) Időzített hirdetések: Állítsa be a hirdetések időzített megjelenítését, például napok, időszakok vagy speciális események szerint.

8) Megjelenítési helyek kiválasztása: A Display Hálózaton megadhatja, hogy hirdetései milyen webhelyeken, alkalmazásokban és tartalomkategóriákban jelennek meg.

Ezek a beállítások lehetővé teszik a Google hirdetések testreszabását és célzottabbá tételét, hogy a megfelelő célcsoportok számára jelenjenek meg. A hirdetési kampányának hatékonysága és sikeressége a megfelelő beállítások kiválasztásától és az eredmények rendszeres ellenőrzésétől is függ.

6. Google Ads hirdetések célközönségének meghatározása

A hirdetések célközönségének meghatározása kritikus lépés a sikeres Google hirdetési kampányok elindításához. A célközönség pontos meghatározása lehetővé teszi, hogy a hirdetéseket azoknak az embereknek jelenítse meg, akik valószínűleg tényleg érdeklődnek a vállalkozása vagy termékei iránt.

1) Vásárlói profil kidolgozása: Határozza meg a jelenlegi vagy leendő vásárlói profilját. Gondolja át, milyen demográfiai jellemzőkkel rendelkezhetnek, például életkor, nem, lakóhely, végzettség stb. Ebben segíthet a buyer persona készítése.

2) Érdeklődési kategóriák: Mérlegelje, milyen érdeklődési kategóriákhoz kapcsolódhatnak a vásárlói. Például, ha sportfelszerelést árul, az érdeklődési kategóriák között szerepelhet a sport vagy az egészséges életmód.

3) Kulcsszavak és kulcsszó csoportok: Határozza meg, milyen kulcsszavak és kulcsszó csoportok lehetnek relevánsak a vállalkozása szempontjából. Ezek segíthetnek abban, hogy a hirdetései a megfelelő estekben jelenjenek meg a Google Keresési Hálózaton. Alkalmazzon kulcsszókutatást, vagy használja a Google Ads Kulcsszótervezőt.

Google Ads Kulcsszótervező

4) Korábbi webhelylátogatók: A remarketing érdekében használhatja a célközönség listákat, amelyek olyan embereket céloznak, akik már meglátogatták weboldalát.

5) Demográfiai célzás: A Google Ads lehetővé teszi a célközönség demográfiai jellemzőinek beállítását, például életkor, nem, családi állapot és jövedelem szerint.

6) Érdeklődési körök és magatartás alapján történő célzás: A Google Ads lehetőséget biztosít az érdeklődési kategóriák és magatartás alapján történő célzásra. Például, ha az emberek gyakran online vásárolnak, célozhatunk a „vásárlói érdeklődés” kategóriára.

7) Helyi célzás: Határozza meg, hogy mely földrajzi területeken szeretné, hogy a hirdetései megjelenjenek. Ez lehet város, megye, ország, vagy akár konkrét helyszínek is.

8) Mobil célzás: Ha weboldala mobilbarát, a mobil használókat is célozhatja külön.

9) Időszakos célzás: Döntse el, hogy mely napszakokban vagy évszakokban szeretné, hogy a hirdetései megjelenjenek.

10) Testreszabott célközönségképzés: A Google Ads lehetővé teszi a saját testreszabott célközönségek létrehozását a webhelylátogatók alapján, akik konkrét tartalmakat vagy oldalakat tekintettek meg.

11) Eszközspecifikus célzás: Kiválaszthatja, hogy mely eszközökre (asztali számítógép, mobil, tablet) szeretné kiterjeszteni a hirdetéseket.

A célközönség meghatározása és az ehhez kapcsolódó kulcsszavak, érdeklődési kategóriák, helyek és egyéb beállítások gondos tervezése és vizsgálata segít abban, hogy a Google Ads hirdetések a releváns emberekhez jussanak el. Ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni és optimalizálni a célközönséget a kampány hatékonyságának növelése érdekében.

7. Összefoglaló

Egy Google hirdetés létrehozása bizony nem egyszerű folyamat, ezért ha Ön nem ért hozzá, és szeretné profikra bízni cége online marketingjét, akkor lépjen velünk kapcsolatba.

A Google hirdetéskezelés árak cikkünkben kitértünk rá, hogy online marketing ügynökségként elvégezzük az összes szükséges beállítást a Google Ads felületén, konverziókra optimalizáljuk a hirdetéseit, és folyamatosan jelentéseket készítünk a Google hirdetések teljesítményéről.

Ha meg szeretne szabadulni a Google Ads hirdetések futtatásának bonyolult lépéseitől, akkor bízza ránk a hirdetéskezelést, és élvezze a gyors eredményeket! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

8. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mennyibe kerülnek a Google hirdetés árak?

Olvassa el Google hirdetés árak témájú cikkünket!

❓ Hogyan történik a Google Ads hirdetéskezelés?

Ajánljuk figyelmébe Google hirdetéskezelés útmutatónkat!

❓ Mire érdemes odafigyelni Google hirdetés létrehozása során?

A hirdetési cél kiválasztása, ajánlattételi stratégia beállítása, költségkeret meghatározása, megjelenítési helyek és célközönség megadása.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés