SEO linképítés kezdőknek. A legjobb technikák

A SEO linképítés kezdőknek talán bonyolult lehet, de most bemutatjuk a legjobb linképítés technikákat, amelyeket érdemes alkalmazni.
SEO linképítés kezdőknek

SEO linképítés kezdőknek. A legjobb technikák

Szeretnéd, hogy a Google előrébb rangsorolja a weboldalad a legfontosabb kulcsszavakra? Egyenesen a Google első oldalára akarsz kerülni? Akkor mindenképpen szükséged lesz a SEO linképítés eszközeire, hiszen így tudsz majd releváns tartalomkészítővé válni a Google szemében. Cikkünkben megismertetünk a legjobb linképítés technikákkal, tehát bátran olvass tovább! 🙂

1. Mi a SEO linképítés jelentése?

A SEO (Search Engine Optimization) linképítés azoknak a tevékenységeknek a gyűjtőneve, amelyekkel egy weboldal tulajdonosa vagy kezelője arra törekszik, hogy a webhelye minél magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok találati listájában. A linképítés konkrétan a saját weboldaladra mutató külső linkek létrehozását jelenti más weboldalakon. Ezek az úgynevezett backlinkek vagy visszahivatkozások.

A keresőmotorok, például a Google, a weboldalak rangsorolásánál figyelembe veszik a backlinkek mennyiségét, minőségét és relevanciáját. Azok a weboldalak, amelyek nagyobb és minőségibb linkportfólióval rendelkeznek, több eséllyel kerülnek előrébb a keresési eredményekben.

Így akár fizetett hirdetések nélkül is a Google találati listájának első oldalára kerülhetünk! 🙂

Weboldal készítés

2. Hogyan működik a SEO linképítés?

A SEO linképítés azért lényeges, mert a keresőmotorok azáltal értékelik egy weboldal hitelességét és relevanciáját, hogy hány külső weboldal hivatkozik a tartalmaira. A Google algoritmusoknak az a céljuk, hogy a felhasználók számára a legjobb és legrelevánsabb tartalmakat kínálják a keresési eredmények között.

A linképítés során a következőket kell figyelembe venni:

1) Hivatkozások fontossága a keresőmotorok számára: a keresőmotorok úgy tekintenek a hivatkozásokra, mint a weboldalak közötti ajánlásokra vagy szavazatokra. Minél több minőségi és releváns link mutat egy weboldalra, annál valószínűbb, hogy a Google és más keresők magasabb helyezést adnak neki a találati listájukon.

2) A minőségi backlinkek előnyei: a minőségi backlinkek olyan weboldalakról származnak, amelyek magasabb Domain Authority mutatóval és nagyobb tekintéllyel rendelkeznek a keresőmotorok szemében. Például: egy ismert iparági weboldalról vagy egy megbízható híroldalról érkező hivatkozás nagyobb súllyal bír, mint egy kevésbé ismert vagy alacsonyabb minőségű weboldalról érkező link.

Domain Authority mutató

3) Linkprofil diverzifikációja: fontos, hogy a linkprofil változatos legyen, vagyis a hivatkozásoknak különböző forrásokból és különböző típusú weboldalakról kell származniuk. Ez növeli a weboldal hitelességét és a linkek természetességét a keresőmotorok szemében. Sőt, ha egy oldalról szerzel 10 linket, az sokkal kevesebbet ér, mintha tíz oldalról szereznél 10 linket. Erre mindenképp figyelj oda! 🙂

4) Relevancia szempontja: a backlinkeknek relevánsnak kell lenniük a weboldal tartalmához kapcsolódóan. Ha egy oldalnak például autóvásárlással kapcsolatos tartalma van, akkor az autóiparral foglalkozó weboldalakról érkező hivatkozások sokkal értékesebbek lesznek, mint bármely más témájú honlapról érkező backlinkek. A linképítés tehát történjen szakmailag és tematikailag releváns oldalakon!

5) Organikus növekedés: a SEO linképítés legyen organikus és fokozatos. A hirtelen nagy mennyiségű vagy mesterségesen létrehozott linkprofil a Google figyelmét felkelti, és akár büntetést is eredményezhet. Ha havonta négy backlinket szerzel (mondjuk hetente egy darabot), az tökéletesen elég.

Az SEO linképítés tehát nem más, mint a keresőmotorok (Google) meggyőzése arról, hogy egy adott weboldal magasabb helyezést érdemel a találati listájukon. Azok a webhelyek, amelyek minőségi, releváns és hiteles külső oldalakról építik fel linkprofiljukat, nagyobb valószínűséggel érnek el jobb helyezéseket a keresőmotorok találati listájában.

WordPress tárhely

3. A legjobb SEO linképítés technikák

A SEO linképítés során alkalmazott technikák hatékonysága függ az adott weboldal céljaitól, az iparágtól és a versenyhelyzettől. Az alábbiakban néhány hatékony SEO linképítési technikát mutatunk be.

1) Tartalommarketing és hivatkozások szerzése: kiváló minőségű tartalmak létrehozása, amelyek mások számára is értékesek, ezért könnyebben megosztják azokat. Készíts például szakmai blogcikkeket, esettanulmányokat, vagy egyéb ismeretterjesztő írásokat. Ha cikkeid tartalmát más weboldalak is felhasználják, akkor hivatkozásokat szerezhetsz tőlük.

2) Vendégcikkek írása: szakmai blogokon vagy hírportálokon legalább 2500 karakteres bejegyzések közzététele releváns kulcsszavak alapján, minimum egy olyan linkkel, amely a saját weboldaladra mutat. Erre kiváló eszköz a WhitePress.

WhitePress linképítés

Felvehetjük a kapcsolatot más weboldalakkal is, hogy vendégcikkeket publikáljunk az oldalukon vagy linket helyezzünk el egy bejegyzésben. Figyeljünk azonban oda, hogy kerüljük el a Black Hat SEO technikákat!

3) Influencerekkel való együttműködés: kapcsolatfelvétel befolyásos iparági szakemberekkel vagy nagy követőtáborral rendelkező tartalomkészítőkkel, és együttműködés backlinkek szerzése mellett. Az influencerek által készített tartalmak megosztása a közösségi médiában, ezzel is nagyobb népszerűséget szerezve a weboldaladnak. Ismerkedj meg az influencer marketing működésével!

4) Gyakori tartalomfrissítés és optimalizálás: fontos a rendszeres tartalomfrissítés a weboldalon, hogy mindig aktuális és releváns maradj. A kulcsszavakra optimalizált, rendszeresen karbantartott tartalmak vonzzák a természetes hivatkozásokat és a megosztásokat.

5) Saját kutatások és esettanulmányok közzététele: saját kutatások végzése az iparágban, és az eredmények publikálása. A saját tanulmányokra gyakrabban hivatkoznak más weboldalak, mivel hivatkozási alapként szolgál az oldalad.

6) SEO linképítési eszközök használata: a linkprofil nyomon követése és elemzése speciális eszközökkel, mint például a Moz, Ubersuggest, Ahrefs, Marketing Miner vagy SEMrush. A versenytársak linkprofiljának elemzése, így könnyen szerezhetünk backlink ötleteket.

SEO linképítés kulcsszavak

Fontos megjegyezni, hogy a SEO linképítés folyamatos és hosszú távú folyamat (legalább egy év). A minőségi és releváns hivatkozások lassan növelik a weboldal hitelességét a keresőmotorok szemében. Az átgondolt és etikus linképítési módszerek hosszú távon segíthetnek a keresőmotorok rangsorolásának javításában.

4. SEO linképítés tippek kezdőknek

Kezdőként a SEO linképítés terén érdemes fokozatosan és alaposan felkészülni, és az alábbi tippeket figyelembe venni.

1) Tartalomminőség elsődlegesen: mindig a minőségi tartalomra összpontosíts. Készíts értékes, releváns és jól strukturált tartalmakat, amelyek mások számára is hasznosak lehetnek.

2) Kulcsszókutatás: végezz kulcsszókutatást annak érdekében, hogy megtaláld azokat a kulcsszavakat, amelyekre a célközönséged a legnagyobb mennyiségben keres rá havi szinten.

Kulcsszókutatás

3) Releváns és megbízható források: keresd azokat a releváns és megbízható weboldalakat, ahonnan érdemes lenne linket szerezni. Az ilyen hivatkozásoknak növelniük kell a weboldalad hitelességét, ezért mindig olyan oldalról szerezz backlinket, amelynek magasabb a Domain Authority mutatója, mint a tiéd.

4) Alapvető on-page SEO: győződj meg róla, hogy az oldaladon a kulcsszavakat megfelelően optimalizáltad. A címsorok, meta leírások, a képek ALT szövegei, és más tartalomelemek legyenek relevánsak és keresőoptimalizáltak.

5) Social média aktivitás: aktívan vegyél részt a közösségi médiában, ahol megoszthatod a tartalmaidat. Bár így nem szerzel backlinket, de népszerűsíted a tartalmaidat a követőid körében.

6) Kommentelés és részvétel fórumokon: a hozzászólások írása releváns blogokon és fórumokon segíthet abban, hogy felhívd magadra a figyelmet, és esetlegesen egy hivatkozást is szerezz.

7) Közösségi média profilok optimalizálása: optimalizáld a közösségi média profiljaidat, és helyezz el a profilokban linket a weboldaladra. Ehhez segítséget itt találsz: üzleti Facebook oldal és üzleti Instagram fiók létrehozása.

Közösségi média marketing

8) Versenytársak elemzése: vizsgáld meg a versenytársak linkprofilját, és tanulj azoktól, akik már eredményesen alkalmazzák a linképítési stratégiát az iparágadban.

9) Linkprofil diverzifikáció: ügyelj arra, hogy linkprofilod változatos legyen, tehát egy weboldalról csak 1-2 backlinket szerezz, és alkalmazz változatos horgonyszövegeket.

10) Hosszú távú tervezés: légy türelmes és kövesd nyomon az eredményeket hosszú távon. A linképítés nem azonnali folyamat, és a minőségi hivatkozások csak idővel mutatják meg hatásukat.

Emlékezz arra, hogy az etikus és minőségi linképítés a siker kulcsa, és a keresőmotorok is egyre inkább értékelik az ilyen típusú hozzáállást. Kerüld azokat a módszereket, amelyek a Google szabályzataival ellentétesek, mert hosszú távon ezek a módszerek inkább árthatnak, mint segíthetnek.

5. Összefoglaló

A SEO linképítés elengedhetetlen, ha egy sikeres weboldalt szeretnél, amelyre több ezer látogató érkezik havi szinten.

A linképítés segítségével hivatkozásokat (úgynevezett backlinkeket) szerzünk más oldalakról a saját oldalunkra. A külső oldalak legyenek relevánsak, hitelesek és magas minőségűek.

A legjobb linképítési technikák közé tartozik a minőségi tartalomgyártás, a vendégcikkek írása, a WhitePress használata, valamint a versenytársak backlink-profiljának elemzése.

Ha szeretnéd ránk bízni a weboldalad linképítését, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi az a SEO linképítés?

Backlinkek szerzése a saját weboldaladra más, magas minőségű, és releváns weboldalakról.

❓ Mennyibe kerül a SEO linképítés?

Kérj linképítés árajánlatot erre a linkre kattintva!

❓ Hogyan történik a SEO linképítés?

Olvasd el linképítés útmutatónkat!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés