WordPress webshop készítés WooCommerce bővítménnyel

A WordPress webshop készítés a WooCommerce bővítmény segítségével egyszerűen, gyorsan és viszonylag olcsón megvalósítható.
WordPress webshop készítés

WordPress webshop készítés a WooCommerce bővítmény segítségével

A WordPress már nagyon sok mindenki számára jól ismert fogalom, azonban azt már kevesebben tudják, hogy mennyire előnyös egy WordPress webshop készítése. Erre a célra szolgál számos webshop készítő bővítmény is, amelyek közül a legnépszerűbb a WooCommerce. Ennek nézünk most egy kicsit utána részletesebben, tarts velünk! 🙂

1. A WordPress webshop készítés alapjai

Ha online üzletet szeretnél indítani, akkor szükséged lesz egy jól működő webshopra. A WordPress nagyszerű lehetőséget kínál a webshopok készítésére, és könnyen használható azok számára, akik kezdők a webfejlesztés terén. Ismerkedj meg a WordPress weboldal készítés alapjaival!

A WordPress ingyenes, és könnyen telepíthető a legtöbb hosting szolgáltatónál. Miután telepítetted a WordPresst, szükséged lesz egy webshop bővítményre.

A WooCommerce a legnépszerűbb és a legtöbbet használt webshop bővítmény a WordPresshez. Lehetővé teszi az online áruházak számára az áruk és a vásárlók kezelését, valamint a különböző fizetési és szállítási módok beállítását. Továbbá, a WooCommerce használatával könnyedén testreszabhatjuk az áruház megjelenését és funkcionalitását a különböző sablonok és kiegészítők segítségével.

A WooCommerce testreszabható sablonokat és kiegészítőket is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az áruház megjelenésének és funkcionalitásának egyénre szabását. Az áruházat azonban nem csak esztétikai szempontból kell testre szabni, hanem fontos az ügyfélélmény optimalizálása, így a WooCommerce számos funkciót biztosít erre a célra is.

Webshop készítés

2. WooCommerce webshop bővítmény

A WordPress egy nagyon népszerű tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi, hogy bárki weboldalt készítsen és kezeljen. A WooCommerce plugin segítségével WordPress alapokon könnyen készíthetünk akár webáruházat is.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet létrehozni egy egyszerű WordPress webshopot. Ajánljuk figyelmedbe a WooCommerce bővítménnyel foglalkozó írásunkat is!

WooCommerce tárhely

2.1. A WordPress és a WooCommerce feltelepítése

Az első lépés a WordPress telepítése. Ehhez meg kell vásárolni egy domain nevet és tárhely szolgáltatót kell választani. A tárhelyen létre kell hozni egy adatbázist is. A WordPress letölthető a CMS rendszer hivatalos oldaláról, majd ezt telepíteni kell a webszerverre. A telepítés során meg kell adni az adatbázis adatait, majd létre kell hozni egy admin felhasználót.

Ezt követi a WooCommerce telepítése, ami már nagyon egyszerű. Először is be kell jelentkezni a WordPress admin felületére. A bal oldali menüben kattints a „Bővítmények” gombra, majd az „Új hozzáadása” opcióra. Keress rá a WooCommerce-re, majd telepítsd és aktiváld a bővítményt. Letölthető a WordPress hivatalos oldalán keresztül is.

WooCommerce bővítmény

Részletesebb információkért olvasd el a WordPress bővítmények témakörben írt cikkünket!

2.2. WooCoomerce webáruház létrehozása

A termékek hozzáadása a WooCommerce-ben nem bonyolult. Az admin felületen a bal oldali menüben kattints a „Termékek” menüpontra, majd az „Új termék hozzáadása” gombra. Itt add meg a termék nevét, leírását, árát és képeit.

WordPress webshop készítés

Az alapvető beállításokat az admin felület bal oldali menüjében találod. Itt állíthatsz be fizetési és szállítási lehetőségeket, pénznemet, nyelvet stb.

Részletesen írtunk a WooCommerce webshop létrehozásáról egy másik cikkünkben!

2.3. WordPress webshop sablon kiválasztása

A WooCommerce webshop készítés akkor lesz igazán eredményes, ha olyan WordPress sablont választunk, amely WooCoomerce-kompatibilis. Létezik számos ingyenes és prémium sablon és téma, amik közül válogathatunk.

A sablonok kiválasztásánál további fontos szempont, hogy legyen mobilbarát (reszponzív) a webdesign, és a keresőoptimalizálás (SEO) is könnyen beállítható opcióként legyen jelen.

Ezeket a sablonokat érdemes figyelembe venned: Astra, OceanWP, Ultra, Hestia Pro.

OceanWP téma

Emellett számos WooCommerce kiegészítő bővítmény is elérhető, amelyek fizetési rendszereket, adózási beállításokat, biztonsági opciókat, szállítási módokat adnak hozzá a webáruházunkhoz.

WooCommerce bővítmények

3. WordPress webshop SEO

Az online vásárlás egyre népszerűbb, így a webáruházaknak egyre nagyobb versenyt kell vívniuk az ügyfelekért. A SEO (keresőoptimalizálás) egy olyan módszer, amelynek segítségével a weboldalunkat az internetes keresésekben a lehető legelőkelőbb helyen jeleníthetjük meg.

A WordPress webshop készítés egyik legnagyobb előnye a SEO optimalizálás egyszerűsége. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan optimalizálhatjuk a WordPress webáruházunkat SEO szempontból.

1) Kulcsszókutatás

A kulcsszavak kulcsfontosságúak SEO szempontjából. Meg kell találnunk azokat a kulcsszavakat, amelyekre a potenciális vásárlók keresnek, és amelyek összefüggnek az általunk értékesített termékekkel. A kulcsszókutatás során figyelembe kell venni a kulcsszavak népszerűségét, versenyképességét és relevanciáját. Erre nagyszerű eszköz az Ubersuggest.

2) Oldalcím és meta leírás

Az oldal címe és meta leírása a keresőmotorokban megjelenő legfontosabb információk közé tartoznak. Ezeknek a lehető legjobban kell tükrözniük az oldal tartalmát, és tartalmazniuk kell a releváns kulcsszavakat. A megfelelő címkék használata segít abban, hogy az oldalak könnyebben megtalálhatók legyenek a keresőmotorokban.

3) Kulcsszavakra optimalizált tartalom

Az optimalizált tartalom az egyik legfontosabb tényező. A webáruházban található tartalomnak relevánsnak és hasznosnak kell lennie az ügyfelek számára. A termékleírásoknak tartalmazniuk kell a kulcsszavakat, de fontos, hogy ne vigyük túlzásba a kulcsszó használatát, mert az negatívan befolyásolhatja az oldal rangsorolását. Ebben nyújt segítséget a Yoast SEO bővítmény.

4) SEO barát URL-ek

A keresőbarát URL-ek segítenek a keresőmotoroknak abban, hogy az oldal tartalmát könnyebben megértsék. Az URL címeknek rövidnek és informatívnak kell lenniük, és tartalmazniuk kell a kulcsszavakat. Ezt is beállíthatjuk a Yoast SEO segítségével.

5) Optimalizált képek

A képek is fontosak a SEO tekintetében. Az optimalizált képek segítenek abban, hogy az oldalak gyorsabban betöltődjenek, ezért fontos, hogy az összes képnek releváns fájlnevet és alternatív szöveget adjunk meg, amelyek tartalmazzák a kulcsszavakat. De léteznek olyan programok és bővítmények, amelyek a képek tömörítését végzik, gondoljunk csak a ShortPixel pluginre.

6) Reszponzív webdesign

A reszponzív webdesign olyan tervezési módszer, amelynek segítségével az oldalak automatikusan alkalmazkodnak a mobilkészülékek és különböző képernyők méretéhez. A mobileszközökről történő vásárlás egyre népszerűbb, így a reszponzív webdesign kulcsfontosságú az online áruházak számára. Szerencsére a WordPress sablonok szinte kivétel nélkül mobilbarát elrendezéssel rendelkeznek.

4. A WooCommerce előnyei és hátrányai

4.1. WooCommerce webshop készítés előnyei

A WooCommerce egy ingyenes, nyílt forráskódú webshop platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen és gyorsan hozzanak létre online áruházakat. Az alábbiakban összefoglaljuk a WooCommerce webáruházak előnyeit:

 1. Rugalmasság: A WooCommerce testreszabható, így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az üzletüknek megfelelő módon alakítsák ki a megjelenést, a szállítási és fizetési lehetőségeket, valamint az ügyfélszolgálati funkciókat.
 2. Egyszerű használat: A WordPress webshop készítés könnyen kezelhető felületet kínál, így még azok a felhasználók is könnyen és gyorsan elsajátíthatják az online áruházuk irányítását, akik nem rendelkeznek különösebb informatikai ismeretekkel.
 3. Költséghatékonyság: A WooCommerce ingyenes, így nem kell hatalmas kiadásokat vállalni az online bolt létrehozása során. Azonban érdemes megismerkedni a webshop készítés árak alakulásával.
 4. Bővíthetőség: Számos bővítményt kínál a WordPress és a WooCommerce is egyaránt, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az üzletüknek megfelelő módon bővítsék az online áruházat.
 5. SEO barát: A WooCommerce webáruházak jól optimalizálhatóak a keresőmotorok számára, így könnyen megtalálhatóak lehetnek az interneten. Számos SEO bővítmény érhető el, amelyeknek van ingyenes verziója is (lásd: Yoast SEO).

4.2. WooCommerce webshop készítés hátrányai

A WooCommerce egy népszerű e-kereskedelmi bővítmény a WordPresshez, amely lehetővé teszi az online áruházak létrehozását és termékek vagy szolgáltatások értékesítését. Azonban, mint minden más platform, a WooCommerce-nek is vannak hátrányai:

 1. Skálázhatóság hiánya: A WooCommerce nem biztos, hogy a legjobb megoldás nagyobb forgalmú és látogatottságú webáruházak számára, mivel a forgalomnövekedés lelassíthatja a weboldal teljesítményét és hosszabb betöltési időt eredményezhet.
 2. Biztonság: Mint minden más e-kereskedelmi platform, a WooCommerce webáruházak is érzékenyek lehetnek a biztonsági sebezhetőségekre, amelyek adatlopást és vásárlói bizalomvesztést okozhatnak. Ez a nyílt forráskód egyik hátránya.
 3. Komplexitás: A WooCommerce telepítése és beállítása viszonylag bonyolult lehet a kezdő felhasználók számára. Az egyéni testreszabási igények kielégítése a különböző bővítmények telepítését és konfigurálását igényelheti.
 4. Költségek: Bár a WooCommerce maga ingyenes, az egyes bővítmények és a testreszabási igények teljesítése jelentős költségeket jelenthet, különösen akkor, ha a felhasználók nem rendelkeznek a szükséges programozási ismeretekkel. Egy webfejlesztő segítségének az igénybe vétele például több százezer forintos tételt jelent.

Összességében a WooCommerce egy jó megoldás lehet kisebb és közepes méretű webáruházak számára, azonban a nagyobb, több tízezer/százezer látogatóval rendelkező üzletek esetén más platformokat érdemes lehet fontolóra venni. A felhasználóknak érdemes alaposan megfontolni a saját igényeiket és lehetőségeiket, mielőtt elköteleznék magukat a WooCommerce mellett.

5. WordPress webshop készítés árak

A WordPress webshop készítés árak nagyban függnek az adott webáruház méretétől, funkcionalitásától, a webdesigner és a webfejlesztő csapat tapasztalatától, valamint az általános piaci árak alakulásától.

Az alapvető WooCommerce telepítés és beállítás általában ingyenes, azonban a webáruház tulajdonosának számos egyéb költséggel kell számolnia, mint például:

 • Tárhely vásárlása és domain regisztrációja;
 • Sablon vagy design kialakítása;
 • Termékfotózás és tartalomgyártás;
 • SSL tanúsítvány;
 • Integrációk és bővítmények;
 • Marketing és hirdetési költségek.

Az árak ezen tényezőktől függően széles skálán mozoghatnak, általában azonban a WordPress webshop készítés árak legalább 200.000 forinttól kezdődnek és akár a 800.000 forintot is elérhetik. Fontos azonban megemlíteni, hogy a webáruház költségeinek egy része állandó, hiszen az üzemeltetés, webshop karbantartás és az online marketing hirdetések kiadásai is jelentős költségeket jelenthetnek.

Pontos árajánlatért érdeklődjön nálunk a kapcsolatfelvételi oldalunkon keresztül!

6. Összefoglaló

A WordPress nem véletlenül a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer a világon, hiszen ingyenes és könnyen kezelhető, valamint a több tízezer bővítményének hála néhány kattintással átalakítható webáruházzá egy WordPress weboldal.

A legnépszerűbb WordPress webshop készítő bővítmény a WooCommerce, ami egy nyílt forráskódú, jól kezelhető, könnyen keresőoptimalizálható, számos sablonnal és bővítménnyel rendelkező webshop motor.

Ha Önt is érdekli, hogy mennyibe kerül egy WordPress webshop készítése, akkor lépjen velünk kapcsolatba már most! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Lehetséges a WordPress webshop készítés?

Igen, a WooCommerce bővítménynek hála egy teljesen egyénre szabott webáruházat tudunk elkészíteni.

❓ Mennyibe kerül egy WooCommerce webshop?

Lépj velünk kapcsolatba, és válaszolunk minden kérdésedre!

❓ Mik a WordPress webshop készítés legnagyobb előnyei?

Költséghatékonyság, rugalmasság, kibővíthetőség, egyszerű kezelés, SEO barát felépítés.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés