A legnépszerűbb online hirdetési felületek cégeknek

Olyan online hirdetési felületek érhetők el a vállalkozók számára, mint a keresőhirdetések, videóhirdetések, Facebook hirdetések, hírlevelek, és display hirdetések.
Online hirdetési felületek

A legnépszerűbb online hirdetési felületek cégek számára

Az online hirdetés készítés világában számos lehetőség közül válogathatunk, ha szeretnénk felépíteni cégünk online marketingjét. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen online hirdetési felületek állnak rendelkezésünkre. Cikkünkben bemutatjuk az 5 legnépszerűbb online hirdetési felületet: keresőhirdetések, display hirdetések, e-mail hirdetések, közösségi média hirdetések, videóhirdetések.

1. Keresőhirdetések

A keresőhirdetések olyan online hirdetések, amelyek megjelennek a keresőmotorok (például a Google, Bing) találati oldalain, amikor egy felhasználó konkrét kulcsszavakra keres rá. Ezek a hirdetések általában a keresési eredmények felett vagy alatt jelennek meg (az 1-4. helyen és az utolsó 2-3. helyen a Google első találati oldalán), és szorosan kapcsolódnak a felhasználó által megadott keresési kifejezésekhez.

A működési elv egyszerű: a hirdetők kiválasztják a kulcsszavakat vagy kifejezéseket, amelyekre szeretnék, hogy hirdetéseik megjelenjenek. Amikor valaki ezeket a kulcsszavakat keresi a Google-ben, a hirdetés megjelenik a találati oldalon. A hirdetők a kattintásokért vagy megjelenéseket fizetnek, mivel a keresőhirdetések a PPC (Pay-Per-Click) modell alapján működnek.

1.1. A keresőhirdetések előnyei

 1. Célzott megjelenés: A keresőhirdetések lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy pontosan akkor jelenjenek meg, amikor a felhasználók releváns kereséseket végeznek. Ez növeli az esélyét annak, hogy a hirdetésüket azok lássák, akik valóban érdeklődnek a termékeik vagy szolgáltatásaik iránt.
 2. Mérhetőség és analitika: A keresőhirdetéseknél könnyen követhetőek a teljesítménymutatók, mint például a kattintások száma, a konverziós arány és a ROAS. Ez segít a hirdetőknek pontosan megérteni, hogy melyik hirdetési stratégia működik a legjobban.
 3. Gyors eredmények: A hagyományos SEO (Search Engine Optimization) hosszú időbe telik, mire konkrét eredményeket láthatunk. A keresőhirdetések azonnali láthatóságot biztosítanak, ami különösen hasznos lehet új termékek vagy kampányok esetén.
 4. Költséghatékonyság: A PPC modell lehetővé teszi, hogy csak azokért a kattintásokért fizessenek, amelyek valóban érdeklődő ügyfeleket eredményeznek a vállalkozásoknak. Ez optimalizálhatja a hirdetési költségek alakulását.

1.2. A keresőhirdetéseket befolyásoló tényezők

Keresőhirdetések esetén számos tényező befolyásolhatja a hatékonyságot. Elsőként is, a kulcsszavak kiválasztása kulcsfontosságú. Azokat kell választani, amelyek relevánsak a célközönség számára. Emellett a hirdetési címsor és szöveg is meghatározó, hiszen ezekkel kell felkelteni a felhasználók érdeklődését.

Az oldal sebessége és mobilbarát kialakítása is számít. Ha egy weboldal lassú vagy nehezen használható mobil eszközökön, az negatívan befolyásolhatja a hirdetések hatékonyságát.

A hirdetési költségvetés és a licitstratégia is fontos tényező. A kulcsszavakra történő licitálás és a költségvetés megfelelő beállítása segíthet optimalizálni a kampányokat.

Végül, a hirdetések célzása is kritikus fontosságú. Ha pontosan meghatározott demográfiai csoport vagy földrajzi régióban élő felhasználók felé szeretnéd irányítani a hirdetéseidet, a célzást megfelelően kell beállítani.

Ezek mind olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a keresőhirdetések tervezése során.

Google hirdetéskezelés

2. Display hirdetések

A display hirdetések olyan digitális hirdetési formátumok, amelyek a képi és/vagy szöveges elemekre támaszkodnak, és a Google Display Hálózathoz tartozó weboldalakon, alkalmazásokban (pl. Gmail hirdetések), illetve egyéb online platformokon jelennek meg (pl. Google Play Áruházhoz tartozó alkalmazásokban). Ezek a hirdetések lehetnek statikus képek, animált GIF-ek, videók vagy akár interaktív elemek is.

A display hirdetések megjelennek a weboldalakon, alkalmazásokban vagy más online felületeken, ahol az adott hirdető kívánja őket elhelyezni. Ezek a hirdetések is jól célzottak, azaz a kampány beállításai alapján jelennek meg a megfelelő demográfiai csoportoknak az érdeklődési körük alapján, illetve a témához kapcsolódó weboldalakon és applikációkban jelennek meg.

2.1. A Google Display hirdetések előnyei

 1. Vizuális hatás: A display hirdetések lehetővé teszik a hirdetők számára, hogy erős vizuális üzeneteket közvetítsenek. Az élénk színek, képek és videók segítenek megragadni a felhasználók figyelmét.
 2. Brandépítés: Az ismétlődő megjelenések és a vizuális sokféleség segítenek erősíteni egy márka jelenlétét az online térben.
 3. Célzott megjelenés: A display hirdetések lehetővé teszik a célzott kampányok készítését, amelyek specifikus demográfiai csoportokat, érdeklődési köröket vagy viselkedési mintákat céloznak meg.
 4. Növeli az észlelhetőséget: A display hirdetések elősegítik a brand vagy termék szélesebb körű észlelhetőségét, mivel megjelennek számos különböző online felületen is.
 5. Interaktivitás: Lehetőséget nyújtanak interaktív elemek beillesztésére, például kattintható CTA gombok, űrlapok vagy videólejátszás.
 6. Mérhetőség és webanalitika: A display hirdetések is rendelkeznek analitikai eszközökkel, amelyek segítségével a hirdetők nyomon követhetik a kampány teljesítményét, és optimalizálhatják a hirdetéseket.

A display hirdetések tehát sokoldalúak és hatékonyak lehetnek a digitális marketing stratégiákban, különösen akkor, ha a vizuális tartalom fontos szerepet játszik a hirdető célcsoportjának elérésében.

3. E-mail hirdetések

Az e-mail hirdetések olyan reklámok, amelyeket elektronikus levél formájában küldenek ki a felhasználóknak. Ezek a hirdetések részei lehetnek egy hírlevélnek, amely tartalmaz értékesítési üzeneteket, promóciókat vagy egyéb reklámokat.

Az e-mail hirdetések működése:

 1. Feliratkozás: A felhasználók aktívan feliratkoznak az e-mail hirdetésekre, általában weboldalakon található űrlapokon vagy más online platformokon keresztül.
 2. Célzott üzenetek: A hirdetők kialakítják az üzeneteket oly módon, hogy a célcsoportnak megfelelőek legyenek. A célzás történhet demográfiai adatok, vásárlási előzmények, vagy érdeklődési körök alapján.
 3. Küldés és nyomon követés: A hírleveleket elküldik a feliratkozóknak, a hirdetők pedig nyomon követik az e-mailek megnyitását, kattintásait és egyéb követési mutatókat.
 4. Automatizált kampányok: Az e-mail hirdetések gyakran részei az automatizált kampányoknak, például az üdvözlő e-mailek részei, vagy a felhasználói aktivitások alapján küldött ajánlatok stb.

3.1. Az e-mail hirdetések előnyei

 1. Személyes és direkt kommunikáció: Az e-mail hirdetések lehetővé teszik a személyre szabott és közvetlen kapcsolatot a felhasználókkal.
 2. Célzott kampányok: A hirdetők pontosan meghatározhatják, kik kapják meg az üzeneteket, így növelve azok hatékonyságát.
 3. Költséghatékony: Az e-mail hirdetések gyakran költséghatékonyabbak lehetnek más digitális hirdetési formáknál, különösen nagyobb feliratkozói bázis esetén.
 4. Mérhetőség: Nyomon követhetők a kampányok teljesítményére vonatkozó mutatók, mint például az e-mailek megnyitási aránya, a hírlevélben szereplő linkek kattintási aránya, konverziók stb.
 5. Automatizáció: Az automatizált e-mail kampányok segítségével az e-mail hirdetések könnyen kezelhetők és testre szabhatók a felhasználói viselkedés alapján.

Az e-mail hirdetések tehát rugalmas eszközök a digitális marketingben, amelyek lehetővé teszik a hirdetők számára, hogy közvetlen kapcsolatba lépjenek a célcsoportjukkal és hatékonyan hirdessék vállalkozásuk termékeit és szolgáltatásait.

4. Közösségi média hirdetések

A közösségi média hirdetések olyan reklámok, amelyeket a különböző közösségi média platformokon jelenítenek meg. Ezek tartalmazhatnak szöveges, képi, videós vagy interaktív elemeket, és a hirdetők célja az, hogy a felhasználók a közösségi média felületén belül reagáljanak a hirdetésekre és rájuk kattintva eljussanak a landing oldalra.

Facebook hirdetéskezelés

A közösségi média hirdetések működése:

 1. Célzás és demográfiai adatok: A hirdetők kiválasztják a hirdetési kampány célközönségét a közösségi média platformok beállításaiban. Ez magában foglalja az életkor, nem, érdeklődési körök és más demográfiai információk beállítását.
 2. Tartalomkészítés: Létrehozzák a hirdetéseket, optimalizálva azokat a kiválasztott platformokhoz és a célközönség igényeihez.
 3. Megjelenés a hírfolyamban: A hirdetések megjelennek a felhasználók hírfolyamában vagy más felületeken, például az oldalsávban vagy a közösségi média alkalmazások különböző szekcióiban.
 4. Interakció és visszajelzés: A felhasználók képesek azonnal interakcióba lépni az hirdetésekkel, például lájkolással, megosztással vagy a hirdetésen belüli cselekvéseken keresztül.

4.1. Megjelenési helyek

A közösségi média hirdetések megjelenhetnek számos platformon, beleértve:

 • Facebook: Hírfolyam hirdetések, galéria hirdetések, Messenger hirdetések, Facebook oldalakon és csoportokban történő megjelenés.
 • Instagram: Képek és videók a felhasználók hírfolyamában és történeteiben.
 • Twitter: Promotált tweetek és fiókra vonatkozó hirdetések.
 • LinkedIn: Hírfolyam hirdetések és LinkedIn oldalak promóciója.
 • Pinterest: Képes hirdetések a keresési eredmények és témák között.
Facebook hirdetés

4.2. Közösségi média hirdetések előnyei

 1. Célzott megjelenés: A hirdetők pontosan kiválaszthatják, kik láthatják az hirdetéseiket, így a kampányok hatékonyabbak lesznek.
 2. Felhasználói interakció: A közösségi média hirdetések lehetőséget nyújtanak a felhasználók részéről az azonnali interakcióra, például lájkok, megosztások, hozzászólások formájában.
 3. Kreatív formátumok: A különböző platformok eltérő hirdetési formátumokat kínálnak, mint például videók, carousel hirdetések, vagy szponzorált tartalmak, ami gazdagabb élményt nyújt.
 4. Adatok és elemzések: A közösségi média platformok részletes analitikákat kínálnak a hirdetések teljesítményéről, lehetővé téve a hirdetőknek a kampányok optimalizálását.
 5. Brandépítés és tudatosság: A közösségi média hirdetések segítenek a márkák számára felépíteni az online jelenlétüket, és növelik a márkatudatosságot a felhasználók körében.

A közösségi média hirdetések tehát kiváló eszközök a vállalkozások számára, hogy közvetlen kapcsolatba lépjenek a célközönségükkel, növeljék a brand ismertségüket és támogassák az értékesítést.

5. Videóhirdetések

A videóhirdetések olyan reklámok, amelyek mozgóképes tartalmakat használnak az ügyfelek szerzésére. Ezek lehetnek rövid hirdetések, mint a maximum 6 másodperces bumper hirdetések a YouTube-on, vagy hosszabb tartalmak, mint például a nem átugorható 15-30 másodperces videóhirdetések.

A videóhirdetések működése:

 1. Tartalomkészítés: A hirdetők létrehozzák a videóhirdetéseket, optimalizálva azokat a kiválasztott platformokhoz és a célközönség igényeihez.
 2. Elhelyezés a videómegosztó platformokon: A videóhirdetések megjelennek különböző videómegosztó platformokon, például a YouTube-on vagy a Vimeon. Ez lehet pre-roll hirdetés a videó előtt, mid-roll hirdetés a videó közben, vagy post-roll hirdetés a videó után.
 3. Közösségi média platformok: Videóhirdetések jelenhetnek meg a különböző közösségi média platformokon, mint például a Facebookon, Instagramon (Reels-videók között), Twitteren, ahol a felhasználók könnyen megoszthatják a tartalmakat és reagálhatnak rájuk.
 4. Weboldalak és alkalmazások: A videóhirdetések gyakran megjelennek weboldalakon, alkalmazásokban, vagy hirdetési hálózatokon keresztül.

5.1. Megjelenési helyek

 1. YouTube: A YouTube a világ legnagyobb videómegosztó oldala, és ideális hely a videóhirdetések számára (YouTube hirdetés készítés).
 2. Facebook és Instagram: A közösségi média platformokon történő megjelenés, ahol a hirdetők kiemelhetik a márka történetét és kapcsolatba léphetnek a felhasználókkal (Facebook hirdetéskezelés).
 3. Twitter: A Twitter szintén videóhirdetéseket kínál, amelyek megjelennek a felhasználók hírfolyamában.
 4. Weboldalak és alkalmazások: A videóhirdetések megjelenhetnek a hirdetési hálózatok révén számos weboldalon és alkalmazásban.
YouTube videóhirdetések

5.2. A videóhirdetések előnyei

 1. Magas észlelhetőség: A videóhirdetések magasabb észlelhetőséget biztosítanak, mivel a mozgókép és a hang együttesen vonzza a felhasználók figyelmét.
 2. Érzelmi hatás: A videók hatékonyan ébreszthetnek érzelmeket, és segíthetnek a termékek megjegyezhetőségének növelésében.
 3. Részletes tartalom megosztása: A videóhirdetések lehetővé teszik a hosszabb és részletesebb tartalom megosztását, amely hozzájárul a termék vagy szolgáltatás részletes bemutatásához.
 4. Megosztások: A közösségi média platformokon való megjelenés lehetőséget teremt a felhasználók számára, hogy könnyen megosszák a videókat, növelve a tartalom terjedését.
 5. Konverziós arányok növelése: A videóhirdetések gyakran magasabb konverziós arányokkal rendelkeznek, különösen ha a hirdetési tartalom megfelelően célzott és releváns a nézők számára.

A videóhirdetések tehát hatékony eszközök lehetnek a cégek és termékek népszerűsítésében, az érzelmek ébresztésében és a felhasználók részvételének növelésében.

6. Összefoglaló

Ha egy vállalkozó szeretné online hirdetésekkel népszerűsíteni a cége termékeit és szolgáltatásait, akkor számos online hirdetési felület és módszer közül válogathat.

A keresőhirdetések a Google Keresőben jelennek meg az első oldalon, a display hirdetések pedig a Google Display Hálózathoz tartozó weboldalakon és alkalmazásokban jelennek meg.

Az e-mail hirdetések a hírlevelek részeit képezik, míg a közösségi média hirdetések a Facebookon és az Instagramon tűnnek fel főként. Végül a videóhirdetések, amelyek leginkább a YouTube hirdetéseket jelentik.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Milyen online hirdetési felületek vannak?

A Google Keresőben megjelenő PPC hirdetések, a Facebook hirdetések, az e-mail marketing és hírlevél készítés, a videóhirdetések a YouTube-on, valamint a Google Display Hálózat és a banner hirdetések.

❓ Mennyibe kerülnek az online hirdetések?

Olvasd el Facebook hirdetéskezelés árak és Google Ads hirdetéskezelés árak témájú írásunkat!

❓ Mivel foglalkozik egy hirdetéskezelő?

Egy hirdetéskezelő cég elvégezi az online hirdetések tervezését, optimalizálását, nyomon követését, beleértve a partnercég weboldalának technikai beállításait és a hirdetési platformok összekötését.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés