Egy profi PPC manager feladatai, eszközei

Egy profi PPC manager feladatai közé tartozik a Google hirdetéskezelés, a Facebook és Instagram hirdetések kezelése, a kulcsszókutatás, stb.
PPC manager

Egy profi PPC manager feladatai, eszközei

Amikor egy cég fizetett hirdetéseket futtat, akkor napi szinten több tízezer vagy százezer forintot költ el általában. Ahhoz, hogy ez ne legyen ablakon kidobott pénz, szükség van egy profi PPC manager munkájára. Legyen szó akár Google Ads hirdetésekről vagy Facebook és Instagram hirdetéskezelésről, a PPC specialista szakemberek minden feladatot elvégeznek.

1. PPC manager jelentése

A PPC manager egy digitális marketing szakember, aki felelős a „Pay-Per-Click” hirdetések kezeléséért.

Pay-Per-Click (PPC) kifejezés magyarul annyit tesz, hogy „kattintásonkénti fizetés”. Ez egy online hirdetési modell, ahol a hirdető csak akkor fizet, amikor valaki rákattint a PPC hirdetésére.

2. Mivel foglalkozik egy PPC manager?

2.1. PPC kampánytervezés

 • Kulcsszókutatás: meghatározza a releváns kulcsszavakat, amelyekre érdemes lehet hirdetni. Elemezni kell a keresési volumeneket, a verseny mértékét, az átlagos költségeket.
 • Hirdetési platformok kiválasztása: dönt arról, hogy mely platformok a legmegfelelőbbek a célközönség elérése érdekében (pl. Google Ads, Meta Ads [korábban Facebook Ads], LinkedIn hirdetések, stb.)
 • Célzás beállítása: meghatározza a hirdetések célzási feltételeit: földrajzi elhelyezkedés, célcsoport demográfiai adatai, érdeklődési körök, viselkedés stb. alapján.
 • Hirdetések szövegének és megjelenésének megtervezése: figyelmet felkeltő, az adott platform követelményeinek megfelelő hirdetési szövegek és kreatívok elkészítése.
 • Ajánlattételi stratégia: a PPC manager döntést hoz az ajánlatok típusáról és a licitálási stratégiáról – az optimális hirdetési pozíció és a költséghatékony megjelenések érdekében.

2.2. PPC kampánykezelés

 • Kampányok indítása és kezelése: felügyeli a hirdetési kampányokat a különböző platformokon, a beállításokat finomhangolja az eredmények alapján.
 • Adatok elemzése: nyomonköveti a PPC kampányok kulcsfontosságú teljesítménymutatóit (KPI), mint például a megjelenítések, kattintások, konverziók, megtérülési mutatók (ROAS, ROI).
 • Optimalizálás: optimalizálja a hirdetéseket, módosítja a kulcsszavakat, az ajánlatokat, a célzási beállításokat, hirdetésszövegeket a teljesítmény javítása érdekében.
Google hirdetéskezelés

2.3. Riportolás és egyéb feladatok

 • Rendszeres riportok készítése: átlátható formában mutatja be a PPC kampányok eredményeit, az érthető értelmezés és döntéshozatal segítése érdekében.
 • Adatok értelmezése: a heti és havi riportokon túlmutatva, betekintést nyújt a hirdetési trendekbe, ajánlásokat tesz új lehetőségekre vagy a PPC stratégia módosításaira.
 • Iparági trendek követése: naprakész marad a PPC hirdetési világgal kapcsolatban, új funkciókat alkalmaz, a legjobb gyakorlatokat veszi alapul.
 • Technikai beállítások: konverziókövetés, remarketing listák beállítása, elemzési eszközök használata.
 • Ügyfélkommunikáció: kapcsolattartás az ügyfelekkel vagy a belső részlegekkel, az ügyféligények megértése és a célok összehangolása.

3. Miért fontos a PPC manager munkája?

Célzott közönség elérése: a PPC manager precíz célzási beállításokkal biztosítja, hogy a hirdetéseket azok lássák, akik valószínűleg érdeklődnek az adott termék vagy szolgáltatás iránt. Ez megelőzi a feleslegesen elért, potenciálisan érdektelen felhasználókat, növelve az átkattintási arányokat és a konverziós rátát.

Konverziós ráta

Gyors eredmények: a hagyományosabb SEO (keresőoptimalizálás) stratégiával ellentétben a PPC szinte azonnali eredményeket hozhat. Egy jól strukturált kampány perceken belül képes forgalmat terelni a weboldalra. Ez különösen értékes új vállalkozások, termékbevezetések vagy rövid távú akciók esetén.

Adatvezérelt döntéshozatal: a PPC manager folyamatosan figyeli a kampányok statisztikáit, így pontos képet kap arról, hogy mi működik és mi nem. Ez megalapozott döntéseket tesz lehetővé a hirdetések, a kulcsszavak és a célzás optimalizálása tekintetében, hosszú távon javítva a megtérülést.

Költséghatékonyság: bár a PPC-hez nem kis költségvetésre van szükség, a hirdető csak akkor fizet, ha valaki tényleg rákattint a hirdetésre. A precíz célzással és optimalizálással ez rendkívül költséghatékony marketingformává válik, hiszen a ráköltött pénz főleg tényleges érdeklődőket vonz be.

Facebook hirdetéskezelés

Kulcsszókutatás és piaci ismeretek: egy PPC manager munkája feltárja, hogy a felhasználók milyen keresési kifejezéseket használnak egy termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban. Ez értékes betekintést nyújt a felhasználói viselkedésbe, segítve egyéb marketingtevékenységek, például a tartalommarketing és a SEO stratégia kialakítását is.

Versenyelőny: egy ügyesen kezelt PPC kampány segít a vállalkozásnak kitűnni a versenytársak közül a keresési eredmények tetején a Google első helyén, növelve a márkaismertséget és bizalmat.

Összességében tehát a PPC manager munkája segít a vállalkozásoknak abban, hogy maximálisan kiaknázzák az online hirdetésekben rejlő lehetőségeket, hatékonyabbá és költséghatékonyabbá téve marketingtevékenységeiket.

4. Milyen programokat használ egy PPC manager?

A PPC manager munkájához elengedhetetlen a különböző online platformok/eszközök ismerete és hatékony használata. Ebbe beletartoznak az alábbiak.

Hirdetési platformok:

 • Google Ads: a Google Ads platformon lehetőség van szöveges, banner, videós hirdetések és más formátumok futtatására a Google keresőmotorjában, a YouTube-on, a Google Partner Hálózatán és más platformokon.
 • Meta Ads (korábban Facebook Ads): a Meta Ads platformon hirdetéseket futtathatnak a Facebookon, az Instagramon, a Messengeren és a WhatsAppon.
 • LinkedIn hirdetések: a LinkedIn hirdetési platformján lehetőség van célzott hirdetések futtatására a LinkedIn professzionális hálózatán.
 • Egyéb platformok: további platformok is léteznek, mint pl. Twitter Ads, Pinterest Ads, TikTok hirdetések, YouTube hirdetések, amelyek célcsoporttól és üzleti céloktól függően relevánsak lehetnek.
YouTube hirdetések

Elemzési eszközök:

 • Google Analytics 4: a Google Analytics 4 a weboldal forgalmának elemzésére szolgáló eszköz, amely segít a PPC managernek megérteni, hogy a hirdetések hogyan teljesítenek, és hogyan érkeznek a látogatók a weboldalra.
 • Facebook Pixel és Facebook CAPI: a Facebook Pixel és Facebook CAPI követőkód segít a PPC managernek nyomon követni a konverziókat, és mérni a hirdetések hatékonyságát a Facebook platformjain keresztül.
 • Egyéb elemzési eszközök: számos más elemzési eszköz is létezik, mint pl. Matomo, Piwik PRO, Adobe Analytics, amelyek kiegészítő információkkal szolgálhatnak a kampányok teljesítményéről.
Google Analytics 4

Egyéb programok:

 • Excel: a Microsoft Excelt gyakran használják a PPC managerek a kampányadatok elemzésére, riportok készítésére és a költségvetés nyomon követésére.
 • Google Tag Manager: a Google Tag Manager segít a PPC managernek a weboldalra helyezett követőkódok kezelésében.
 • Landing page optimalizáló programok: számos program létezik a landing page-ek optimalizálására, mint pl. Unbounce, Instapage, Optimizely, amelyek segítenek a konverziós arány növelésében.

5. Hatékony PPC managert keresek!

Tapasztalt PPC manager csapatunk készen áll arra, hogy segítsen Önnek a következők elérésében:

 • Több konverzió: növeljük a weboldalára látogató potenciális ügyfelek számát, és optimalizáljuk a konverziós arányt.
 • Jobb megtérülés (ROI): meggyőződünk róla, hogy a PPC kampányai maximális hatékonysággal üzemelnek, és a lehető legjobb eredményeket hozzák.
 • Időmegtakarítás: levesszük a válláról a PPC kampányok kezelésének terhét, hogy Ön a vállalkozása más aspektusaira összpontosíthasson.

Szolgáltatásaink:

 • Kampánytervezés és célzás beállítása
 • Hirdetésszövegek megírása és optimalizálása
 • Ajánlattételi stratégia kidolgozása
 • Kampányok folyamatos felügyelete és optimalizálása
 • Részletes riportok készítése

Miért válasszon minket?

 • Szakértelem: csapatunk tagjai mindannyian tapasztalt PPC szakemberek, akik naprakészek a legújabb trendekkel és stratégiákkal.
 • Eredményesség: büszkék vagyunk a kiemelkedő eredményekre, amelyeket ügyfeleink számára elértünk.
 • Átláthatóság: folyamatosan kommunikálunk Önnel a kampányok teljesítményéről, és minden lépésről tájékoztatjuk.
 • Megfizethetőség: versenyképes áron kínáljuk szolgáltatásainkat, rugalmas csomagjaink révén pedig biztosan találunk az Ön igényeinek és költségvetésének megfelelő megoldást.

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, és egyeztessen egy ingyenes konzultációt!

6. Összefoglaló

Egy profi PPC manager nagyban hozzájárulhat egy cég online marketingjének sikeréhez.

Kezeli a különböző fizetett hirdetési platformokon futtatott kampányokat, kulcsszókutatást végez, optimalizálja a hirdetéseket, figyelemfelkeltő kreatívokat és hirdetési szövegeket készít, célcsoportot vizsgál, és így tovább.

Ha Ön is szeretne hatékonyFacebook, Instagram vagy Google hirdetéseket futtatni, akkor lépjen velünk kapcsolatba!

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

7. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi a PPC jelentése?

Pay-Per-Click, vagyis kattintásonkénti fizetés, amit az online hirdetéseknél tudunk beállítani.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.