Az ingyenes weboldal készítés módszerei

Lehetséges-e a weboldal készítés ingyen? Ha igen, milyen módszerekkel oldható meg az ingyenes weboldal készítés? Cikkünkből kiderül!
Weboldal készítés ingyen

Az ingyenes weboldal készítés módszerei

Sokszor felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e az ingyenes weboldal készítés? A válasz az, hogy igen, bár ez nem a legegyszerűbb folyamat, és nem is a legegyedibb weboldal lesz az eredménye. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen módszerekkel lehetséges a weboldal készítés ingyen. Ha érdekli a téma, tartson velünk! 🙂

1. Lehetséges-e az ingyenes weboldal készítés?

Igen, lehetséges ingyenes weboldalt készíteni, azonban ez korántsem egyszerű folyamat. Többféle megoldás is létezik az ingyenes weboldal készítésre.

1.1. Ingyenes weboldal készítő platformok

Számos olyan platform létezik, amelyek ingyenes csomagokat kínálnak a weboldal készítéshez. Ezek a platformok általában drag-and-drop szerkesztővel rendelkeznek, így programozási ismeretek nélkül is könnyen használhatók.

Egyszerűen csak kiválasztunk egy tartalmi blokkot a listából (pl. bekezdés, kép, CTA gomb, elválasztó vonal, stb.), majd behúzzuk a weboldal tervezési felületére, és már meg is jelenik a készülő honlapon.

1) Wix – Több mint 500 sablont kínál, egyszerűen használható drag-and-drop szerkesztővel. Az ingyenes csomag reklámot jelenít meg a weboldalon, illetve nem enged teljesen egyedi domain nevet regisztrálni a weblapunkhoz. A Wix ingyenes weboldal készítő platform egyik nagy előnye, hogy mesterséges intelligencia révén tudunk nagyon gyorsan elkészíteni egy honlapot.

Wix weboldal készítés

2) Weebly – Hasonló a Wixhez, de kevesebb sablonnal. Az ingyenes csomag korlátozza a tárhelyet és a sávszélességet. Ingyenes SSL tanúsítvány jár a Weebly weboldalakhoz, valamint különböző e-kereskedelmi funkciókat is ingyenesen használhatunk. Azonban a személyre szabási lehetőségekért a legtöbbször az egyik fizetős csomagot kell megvásárolnunk.

3) WordPress.com – Ingyenes tárhelyet (1GB) és sablonokat kínál, de az egyedi domain név regisztrációja fizetős. Végtelen számú oldalt hozhatunk létre ingyenesen, azonban az online fizetések után 10% jutalékot kell fizetnünk. Emellett kapunk beépített hírlevél küldési funkciókat is. Rengeteg ingyenes sablont tudsz testre szabni a weboldal készítése során.

Ingyenes weboldal sablonok

Fontos azonban, hogy ne keverjük össze a legnépszerűbb nyílt forráskódú CMS rendszerrel, amely a WordPress.org webhelyen érhető el.

4) Webnode – Ingyenesen hozhatunk létre weboldalakat a mesterséges intelligencia segítségével, illetve előre elkészített sablonokat szabhatunk testre. A prémium verziók egyedi funkciókat és nagyobb tárhelyet kínálnak.

Előnyök:

 • Alacsonyabb költségek: Nincs szükség fizetős csomagra a weboldal elkészítéséhez.
 • Könnyű használat: A legtöbb platform egyszerűen használható drag-and-drop szerkesztőt kínál.
 • Gyorsaság: Gyorsan el lehet indítani a weboldalt.

Hátrányok:

 • Korlátozott funkciók: Az ingyenes csomagok korlátozott funkciókat és tárhelyet biztosítanak. A fizetős változatok több testreszabási opciót kínálnak, a freemium modell alapján.
 • Reklámok: Az ingyenes weboldal készítő csomagok általában reklámot jelenítenek meg a weboldalon.
 • Kevesebb testreszabási lehetőség: Az ingyenes sablonok kevésbé testreszabhatók, mint a fizetős sablonok.

1.2. Ingyenes weboldal sablonok

Számos ingyenesen letölthető weboldal sablon érhető el. Ezeket a sablonokat HTML és CSS ismeretekkel lehet testreszabni, tehát programozói háttértudás szükséges hozzájuk. Néhány népszerű weboldal ingyenes sablonokért:

 • Bootstrap Made: Magas minőségű ingyenes és fizetős sablonok széles választékát kínálja.
 • HTML5 UP: Reszponzív sablonok gyűjteménye, amelyek okostelefonokon és eltérő képernyőméreteken is jól néznek ki.
 • Free CSS Templates: Ingyenes CSS sablonok gyűjteménye különböző kategóriákban.
Weboldal készítés ingyen

Előnyök:

 • Nagyobb testreszabási lehetőségek: A sablonok HTML és CSS ismeretekkel testreszabhatók.
 • Egyedi design: Saját design is megvalósítható a sablonok alapján.

Hátrányok:

 • Programozási ismeretek szükségesek: A sablonok testreszabásához HTML és CSS ismeretek szükségesek.
 • Több időt igényel: A sablonok testreszabása hosszabb időt igényel, mint a drag-and-drop szerkesztők használata.

1.3. Nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerek

Számos nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS) létezik, mint például a WordPress, Joomla vagy a Drupal. Ezek a rendszerek ingyenesen telepíthetők és testreszabhatók, de tárhelyre és domain névre is szükség van – ezekért pedig mindenképpen fizetni kell majd.

Előnyök:

 • Nagyobb rugalmasság: A CMS rendszerek rendkívül rugalmasak és testreszabhatók, valamint könnyű új funkciókkal bővíteni a működésüket.
 • Számos bővítmény és sablon: Számos bővítmény és sablon áll rendelkezésre, amelyekkel bővíthető a weboldal funkcionalitása és módosítható a megjelenése.
 • Professzionális megjelenés: Egy jól felépített WordPress weboldal igazán egyedi arculatot kölcsönöz minden cégnek.

Hátrányok:

 • Informatikai ismeretek szükségesek: A CMS rendszerek telepítéséhez és testreszabásához bizonyos műszaki ismeretek szükségesek. Például: adatbázis-kezelés, FTP szerverek, domain regisztráció, stb.
 • Több időbefektetés: A CMS rendszerek beállítása és testreszabása viszonylag sok időt és erőfeszítést igényel. Egy ingyenes WordPress weboldal készítése többszáz órát vesz el egy átlagos felhasználótól. Sokkal jobb profikra bízni a WordPress weboldal készítést. Tekintsd meg az aktuális weboldal készítés árakat! 🙂
Ingyenes WordPress weboldal készítés

2. Fontos szempontok ingyenes weboldal készítés során

Tárhely és sávszélesség: Az ingyenes weboldal készítő csomagok általában korlátozott tárhelyet és sávszélességet kínálnak. Ha nagyobb vagy forgalmasabb weboldalt tervez, érdemes fizetős tárhelyszolgáltatást választani. A legjobb választás a nemzetközileg elismert, villámgyors és megbízható Cloudways tárhely.

Domain név: Bár néhány platform ingyenes domain nevet is kínál, de ezek vagy automatikusan generáltak, vagy nem módosíthatók. Célszerű saját, a vállalkozás vagy márka nevét tartalmazó domain nevet regisztrálni, így a látogatók is megbízhatóbbnak ítélik majd meg az ingyenesen létrehozott honlapunkat.

Funkciók: Gondolja át, milyen funkciókra van szüksége a weboldalán, és válasszon olyan megoldást, amely ezeket a funkciókat biztosítja. Ne feledje, hogy az ingyenes weboldal készítés korlátozott funkciókat jelent, mivel a legtöbb weboldal építő platform a legjobb funkciókat csak a prémium csomagokban teszi elérhetővé, illetve az egyéni funkciók beállításához egy webfejlesztő cég segítségére is szükség van.

Reklámok: Az ingyenes weboldal készítő platform csomagok általában reklámokat jelenítenek meg a weboldalon. Ha ez zavaró, érdemes fizetős csomagot választani a reklámmentességért, vagy egy egyedileg fejlesztett weboldalt készíteni egy profi csapat segítségével.

Támogatás: Az ingyenes weboldal készítés egyben azt is jelenti, hogy a weboldalhoz nem nagyon fogunk kapni semmilyen támogatás. Ha segítségre van szüksége a weboldal létrehozásában vagy fenntartásában, érdemes a fizetős webhely készítés mellett dönteni.

Tippek a sikeres ingyenes weboldal készítéshez:

 • Használjon professzionálisan kinéző weboldal sablont.
 • Adjon hozzá minőségi tartalmat a weboldalhoz.
 • Optimalizálja a weboldalt a keresőmotorok számára (keresőoptimalizálás).
 • Tartsa frissen a tartalmakat és rendszeresen végezzen biztonsági frissítéseket (weboldal karbantartás).
 • Promózza a weboldalát az interneten online hirdetések segítségével (fizetős megoldások).

Ingyenes weboldalt készíteni ugyan lehetséges, de fontos figyelembe venni a korlátokat és hátrányokat. Ha egyszerű, kis forgalmú weboldalra van szüksége, az ingyenes megoldások megfelelőek lehetnek. Ha professzionálisabb weboldalt szeretne, vagy olyan funkciókra van szüksége, amelyeket az ingyenes megoldások nem nyújtanak, érdemes fizetős megoldást választani, vagy kapcsolatba lépni egy webfejlesztő csapattal, akik 2-3 héten belül átadják álmaink weboldalát.

Weboldal készítés

3. Az ingyenes WordPress weboldal készítés menete

Az ingyenes WordPress weboldal készítés viszonylag egyszerű, de igényel némi odafigyelést és türelmet.

1. Válasszon tárhelyszolgáltatót: Számos tárhelyszolgáltató kínál ingyenes tárhelyet WordPress weboldalakhoz. Fontos, hogy olyan tárhelyszolgáltatót válasszon, amely megbízható, és jó értékeléseket kapott. Néhány népszerű ingyenes tárhelyszolgáltató:

 • 000webhost: Ingyenes tárhelyet kínál, amelyhez jár MySQL, cPanel, PHP, mindez reklámmentesen. Azonban korlátozott a sávszélesség és elég kicsi az ingyenes tárhely mérete is.
 • Freenom: Ingyenes domain nevet regisztrálhat, amelyek legfelső szintű végződése .tk, .ml, .ga, .cf, .gq lehet.
 • AwardSpace: Ingyenes tárhelyet és aldomain nevet kínál.

2. Telepítse a WordPresst a tárhelyére: A WordPress telepítése egyszerű. A legtöbb tárhelyszolgáltató automatikus telepítővel rendelkezik, amellyel egy kattintással telepítheti a WordPresst. Ha nem elérhető az automatikus telepítő, manuálisan is telepítheti a CMS-t, bár az már kicsit bonyolultabb lesz.

WordPress telepítés

3. Válasszon weboldal sablont: A WordPress számos ingyenes sablont kínál, amelyekkel testreszabhatja az ingyenesen készített weboldal kinézetét. Válasszon olyat, amely megfelel az Ön igényeinek és stílusának.

4. Adjon hozzá tartalmat: A weboldal tartalma az ingyenes weboldal készítés egyik legfontosabb eleme. Adjon hozzá oldalakat, bejegyzéseket, képeket és videókat a weboldalához.

5. Testreszabja a weboldalt: A WordPress számos beállítást és bővítményt kínál a weboldal testreszabásához. Használja ezeket a beállításokat és bővítményeket a weboldal funkcionalitásának bővítéséhez és a kívánt megjelenés eléréséhez.

Ingyenes bővítmények

Az ingyenes WordPress tárhelyszolgáltatók általában korlátozott tárhelyet és sávszélességet biztosítanak. Ha nagyobb tárhelyre vagy sávszélességre van szüksége, érdemes fizetős tárhelyszolgáltatást választani. Tekintse meg a legjobb WordPress tárhely szolgáltatók listáját!

Az ingyenes WordPress sablonok általában kevésbé testreszabhatók, mint a fizetős sablonok.

Emellett az ingyenes bővítmények nem mindig megbízhatóak, és nem biztos, hogy minden funkciót biztosítanak, amire szüksége van.

Ha professzionálisabb weboldalt szeretne, vagy olyan funkciókra van szüksége, amelyeket az ingyenes megoldások nem nyújtanak, érdemes fizetős tárhelyszolgáltatást és prémium sablont választani.

4. Miért előnyös webfejlesztőkre bízni a weboldal készítést?

Szakértelem: A webfejlesztők profi szakemberek, akik rendelkeznek a szükséges ismeretekkel és tapasztalattal a weboldal hatékony és professzionális elkészítéséhez. Ismerik a webes technológiákat, a keresőmotoroptimalizálást (SEO), a weboldal biztonságot és a felhasználói élmény tervezését (UX/UI design) is.

WordPress tárhely

Időmegtakarítás: A weboldal készítés időigényes folyamat, amely sok kutatást, tervezést, fejlesztést és tesztelést foglal magában. A webfejlesztők átvállalják ezt a munkát, így Ön másra fókuszálhat, és többszáz munkaórát takaríthat meg.

Minőség: A webfejlesztők által készített weboldalak sokkal professzionálisabbak és jobban optimalizáltak, mint az ingyenes sablonok alapján vagy házilag készített weboldalak.

Egyedi igények: A webfejlesztő cégek az Ön egyedi igényeire szabott weboldalt készítenek. Ez magában foglalhatja a kívánt funkciókat, az egyedi designt, a tartalomkezelő rendszert (CMS) és a minőségi tárhelyszolgáltatást.

Karbantartás: A weboldal karbantartása fontos a honlap biztonsága, aktualitása és hatékonysága szempontjából. A webfejlesztők átvállalhatják a weboldal karbantartását is, így Önnek nem kell aggódnia emiatt.

További előnyök:

 • A profi webfejlesztők segítenek a domain név regisztrálásában és a tárhelyszolgáltatás kiválasztásában.
 • Biztonságos és megbízható weboldalt készítenek.
 • Segítenek a weboldal reklámozásában és a forgalom növelésében.

Természetesen a webfejlesztők szolgáltatásaiért díjat kell fizetni. Azonban a weboldal készítésbe fektetett pénzösszeg viszonylag gyorsan megtérül a weboldal jobb teljesítménye, a megnövekedett forgalom és a jobb konverziós arány révén.

5. Összefoglaló

A weboldal készítés ingyen tehát lehetséges, vannak rá különböző módszerek.

Választhatunk ingyenes weboldal készítő platformokat, ingyenes weboldal sablonokat, vagy nyílt forráskódú CMS rendszereket, amelyekhez ingyenes domain és tárhely is szükséges.

Fontos azonban kiemelni, hogy ezek mind korlátozott funkciókkal, alacsony sávszélességgel és tárhelymérettel rendelkeznek.

Emiatt érdemesebb lehet egy profi webfejlesztő cégre bízni a weboldal készítést, akik 2-3 héten belül elkészítik bárkinek az álmai weboldalát. 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Weboldal készítés ingyen – milyen módszerek vannak?

Ingyenes weboldal készítő platformok, díjmentes weboldal sablonok, és nyílt forráskódú CMS rendszerek.

❓ Megéri ingyenes weboldalt készíteni?

Az ingyenes weboldal készítés olyan hátrányokkal jár, mint a korlátozott funkciók, sávszélesség, és tárhelyméret, valamint az egyedi domain név hiánya. Emiatt érdemes lehet egy profi webfejlesztő cégre bízni a weboldal készítést.

❓ Milyen lépésekből áll az ingyenes WordPress weboldal készítés?

Olvasd el részletes WordPress weboldal készítés útmutatónkat!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés