Miben segíthet egy online marketing ügynökség?

Egy online marketing ügynökség feladatai közé tartozik, hogy egy vállalkozás digitális jelenlétét optimalizálja folyamatosan.
Online marketing ügynökség feladatai

Miben segíthet egy online marketing ügynökség?

Napjainkban minden vállalkozásnak szüksége van az online jelenlétre. Ebben tudnak hatékony segítséget nyújtani az online marketing ügynökségek. Ha szeretnéd pontosan tudni, hogy miben segíthet számodra egy digitális marketing ügynökség, akkor bátran olvass tovább! 🙂

1. Mivel foglalkozik egy online marketing ügynökség?

Az online marketing ügynökség egy olyan vállalkozás vagy cég, amely szakértőket foglalkoztat a digitális marketing területén, és széles körű online marketing szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. A marketing ügynökségek fő feladata az ügyfelek online jelenlétének erősítése és a digitális marketing stratégiák kialakítása és végrehajtása annak érdekében, hogy elérjék a célcsoportokat és növeljék az online üzletek sikerességét.

Az online marketing ügynökségek tevékenységei között szerepelnek többek között az alábbiak:

1) Keresőoptimalizálás (SEO): Az ügynökség segít az ügyfeleknek abban, hogy weboldalaik magasabb helyezést érjenek el a keresőmotorok (például Google) találati listáján, így növelve az organikus forgalmat.

2) Keresőmarketing (SEM): Az online marketing ügynökség optimalizálja a fizetett hirdetéseket a keresőmotorokban, például a Google Ads kampányokat, hogy növelje az online látogatottságot és a konverziókat.

3) Közösségi média marketing: Az ügynökség segít ügyfeleinek a közösségi média platformok hatékony használatában, beleértve a tartalomkészítést és hirdetési kampányok kezelését is.

4) Tartalommarketing: A digitális marketing ügynökség értékes és hasznos tartalmakat tervez, hoz létre és terjeszt, például blogbejegyzéseket, videókat vagy infografikákat, hogy ezzel is vonzza az online látogatókat és érdeklődőket.

5) E-mail marketing: Az online marketing ügynökség segít e-mail kampányok tervezésében és végrehajtásában az ügyfélszolgálat, az értékesítési lehetőségek és a márkahűség növelése érdekében.

6) Webanalitika: Az ügynökség monitorozza és elemzi az online teljesítményt, és javaslatokat tesz a marketingstratégia finomításához.

7) Online hirdetési kampányok kezelése: A digitális marketing ügynökség tervezi, kezeli és optimalizálja az online hirdetési kampányokat, például Google Ads, Facebook hirdetések, YouTube hirdetések.

YouTube hirdetés formátumok

Az online marketing ügynökségek gyakran együttműködnek kis- és nagyvállalatokkal, valamint egyéni vállalkozásokkal is, és céljuk a digitális térben való sikeres jelenlét támogatása. A digitális marketing ügynökségek személyre szabott megoldásokat kínálnak az ügyfelek egyedi igényeire és céljaira szabva, és folyamatosan mérik az eredményeket.

2. Egy digitális marketing ügynökség feladatai

Facebook hirdetéskezelés

2.1. Marketingstratégia kidolgozása

Az online marketing ügynökség által kidolgozott marketingstratégia az ügyfél online jelenlétének és sikerének maximalizálását célozza meg.

1) Ügyfélcélok és célkitűzések meghatározása: Az első lépés az, hogy az online marketing ügynökség és az ügyfél közösen határozzák meg a marketingstratégia célkitűzéseit. Ez lehet például növelni a weboldal látogatottságát, javítani a konverziókat, növelni az online értékesítést vagy erősíteni a márkatudatosságot.

2) Célcsoport meghatározása: Az ügynökség segít az ügyfélnek az ideális célcsoport meghatározásában. Ez azokat az embereket foglalja magában, akik a legnagyobb valószínűséggel érdeklődnek az ügyfél termékei vagy szolgáltatásai iránt.

3) Versenytársak elemzése: Az ügynökség áttekinti a versenytársak online jelenlétét és marketingtevékenységét annak érdekében, hogy megértsék a piaci versenykörnyezetet és az esetleges lehetőségeket (versenytárs-elemzés, STEEP elemzés).

4) SWOT elemzés (erősségek, gyengeségek, lehetőségek, fenyegetések): Az ügynökség segít az ügyfélnek felmérni a vállalkozás online helyzetét, az erősségeket és gyengeségeket az online térben, valamint az esetleges lehetőségeket és fenyegetéseket.

SWOT elemzés

5) Digitális csatornák és eszközök kiválasztása: A digitális marketing ügynökség segít az ügyfélnek kiválasztani a legmegfelelőbb digitális csatornákat és eszközöket, például weboldalak, közösségi média platformok, e-mail marketing és keresőmotorok.

6) Marketingstratégia kidolgozása: Az ügynökség kidolgozza a részletes marketingstratégiát, amely tartalmazza a különböző digitális marketing eszközök és taktikák alkalmazását, a tartalomtervezést, a hirdetési kampányokat, a kulcsszavakat és a közölni kívánt üzeneteket.

7) Büdzsétervezés: Az online marketing ügynökség segít az ügyfélnek meghatározni és optimalizálni a digitális marketing költségvetést, hogy az a kitűzött célokat támogassa.

8) Kampányok végrehajtása és menedzselése: Az ügynökség megvalósítja a kidolgozott marketingstratégiát, kezeli a különböző kampányokat és hirdetéseket, valamint folyamatosan monitorozza és optimalizálja azokat.

9) Adatok elemzése és riportok készítése: A digitális marketing ügynökség rendszeresen elemzi az online teljesítményt, és jelentéseket készít az eredményekről és az esetleges változtatásokról.

10) Folyamatos optimalizálás és fejlesztés: Az online marketing ügynökség folyamatosan finomítja a marketingstratégiát az adatok és eredmények alapján, hogy maximalizálja a hatékonyságot és az ügyfél online sikerét.

2.2. Kulcsszókutatás és keresőoptimalizálás (SEO)

A kulcsszókutatás és a keresőoptimalizáció (SEO) fontos része az online marketing stratégiának, és egy online marketing ügynökség általában a következő lépéseket követi ezen a területen:

1) Kulcsszókutatás: Az ügynökség első lépésként kulcsszavakat keres, amelyek relevánsak az ügyfél termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban, és amelyeket a potenciális vásárlók a keresőmotorokban használhatnak. A kulcsszókutatás során az online marketing ügynökség olyan kulcsszavakat keres, amelyek magas keresési volumenűek, de közben alacsony a verseny a rangsorolásért. Kiváló eszköz erre az Ubersuggest.

Kulcsszókutatás online marketing ügynökség által

2) Konkurenciaelemzés: Az ügynökség áttekinti a versenytársak weboldalait, hogy megértsék, milyen kulcsszavakat használnak, és hogyan rangsorolnak a keresőmotorok találati listáján. Ez segít meghatározni a versenykörnyezetet és az esetleges lehetőségeket.

3) Kulcsszóstratégia kidolgozása: A digitális marketing ügynökség kidolgozza a kulcsszóstratégiát, amely meghatározza, mely kulcsszavakra fókuszáljanak a weboldalon, valamint a tartalomkészítés és a keresőoptimalizáció során.

4) On-page SEO: Az ügynökség segít az ügyfélnek az on-page SEO optimalizációban, amely magában foglalja a címsorok, meta leírások, URL-ek, és kulcsszavakkal kapcsolatos elemek optimalizálását a weboldalon.

SEO online marketing ügynökség

5) Tartalomkészítés: Az online marketing ügynökség segít az ügyfélnek olyan minőségi tartalom készítésében, amely tartalmazza a kulcsszavakat és hozzájárul az organikus látogatottság növeléséhez.

6) Technikai SEO: Az ügynökség ellenőrzi a weboldal technikai aspektusait, például a betöltési sebességet, a mobilbarát tervezést és az oldalstruktúrát. A technikai hibák javítása segít a weboldal rangsorolásának javításában.

7) Linképítés: Az online marketing ügynökség segít az ügyfélnek minőségi visszahivatkozásokat (backlink) építeni más releváns és megbízható weboldalakról. Ez növeli a weboldal hitelességét a keresőmotorok szemében.

8) Monitoring és riportolás: Az ügynökség folyamatosan monitorozza a weboldal teljesítményét, és rendszeres jelentéseket készít a SEO eredményekről és a javasolt lépésekről a további optimalizációhoz.

2.3. Hirdetési kampányok kezelése (PPC)

A hirdetési kampányok kezelése, különösen a Pay-Per-Click (PPC) hirdetések terén, az online marketing ügynökségek egyik fő tevékenysége. A PPC hirdetési kampányok célja az, hogy az ügyfél rögtön látható eredményeket érjen el, növelje az online látogatottságot és konverziót.

1) Kampánystratégia kidolgozása: Az online marketing ügynökség először együttműködik az ügyféllel annak meghatározásához, hogy milyen célokat szeretnének elérni a PPC kampányokkal. Ez lehet például a weboldal látogatottságának növelése, a konverziók számának, kapcsolatfelvételek számának vagy az értékesítésnek a növelése.

2) Célcsoport és kulcsszavak kiválasztása: Az ügynökség segít az ügyfélnek kiválasztani a célcsoportot, aki számára a hirdetések szólhatnak, és meghatározza a kulcsszavakat, amelyekre a hirdetések megjelennek a keresőmotorokban vagy más platformokon (pl. Google Display Hálózat).

3) Hirdetési platform kiválasztása: A digitális marketing ügynökség segít az ügyfélnek kiválasztani a megfelelő hirdetési platformot, például a Google Ads, Facebook Ads, vagy más PPC hirdetési platformokat, amelyek a legjobban illeszkednek a célcsoporthoz és a célkitűzésekhez.

4) Hirdetési kreatívok készítése: Az online marketing ügynökség megtervezi és létrehozza a hirdetések kreatívjait, beleértve a címsorokat, leírásokat és vizuális elemeket, hogy azok vonzóak és hatékonyak legyenek.

5) Kampány beállítása és költségvetés kezelése: A digitális marketing ügynökség beállítja a PPC kampányokat a kiválasztott platformon, és kezeli a hirdetési költségvetést. Ez magában foglalja a licitstratégia kiválasztását, napi és havi költségvetések beállítását, valamint a licitkezelést.

PPC hirdetések

6) A/B tesztelés és optimalizálás: Az ügynökség folyamatosan teszteli a különböző hirdetéseket és kulcsszavakat, hogy meghatározza, melyek teljesítenek a legjobban. Az eredmények alapján finomítja a kampányokat az optimális teljesítmény érdekében.

7) Monitorozás és riportolás: Az online marketing ügynökség rendszeresen ellenőrzi a kampányok teljesítményét, és riportokat készít az eredményekről az ügyfél számára. Ez lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy nyomon kövesse a kampányok hatékonyságát és a ROI-t.

8) Landing oldal optimalizáció: A digitális marketing ügynökség segít az ügyfélnek az olyan landing oldalak létrehozásában vagy optimalizálásában, amelyek magas konverziós arányt eredményeznek a PPC hirdetésekből érkező látogatók számára.

9) Folyamatos finomítás és fejlesztés: Az online marketing ügynökség folyamatosan optimalizálja és fejleszti a PPC kampányokat az adatok és eredmények alapján, hogy maximalizálja a hirdetések hatékonyságát.

A PPC kampányok kezelése egy online marketing ügynökség által hatékony és eredményes módja annak, hogy az ügyfél rövid távon is látható eredményeket érjen el az online marketing terén. Az ügynökség szakértői segítenek az ügyfélnek a kampányok hatékony tervezésében, végrehajtásában és optimalizálásában a célkitűzések eléréséhez.

2.4. Versenytárs-elemzés online marketing ügynökség által

A versenytárs-elemzés segít az ügyfélnek megérteni a piaci versenykörnyezetet, azonosítani a versenytársakat, és meghatározni a versenyelőny lehetőségeit. Az elemzés során az ügynökség olyan információkat gyűjt és elemez, amelyek segítenek a marketingstratégia kidolgozásában és a hatékony online jelenlét kialakításában.

1) Versenytársak azonosítása: Az online marketing ügynökség azonosítja és felsorolja azokat a versenytársakat, akik ugyanabban vagy hasonló piaci szegmensben működnek, és hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak, mint az ügyfél.

2) Versenytársak online jelenléte: Az ügynökség áttekinti a versenytársak weboldalait, közösségi média profiljait és egyéb online platformokat, hogy megértse, hogyan mutatkozik meg az online jelenlétük, milyen tartalmat osztanak meg, és milyen marketingstratégiákat alkalmaznak.

3) Kulcsszavak és SEO: A digitális marketing ügynökség feltérképezi a versenytársak által használt kulcsszavakat és azokat a SEO stratégiákat, amelyekkel próbálják javítani a keresőmotorokban való rangsorolásukat.

4) PPC hirdetések: Az online marketing ügynökség elemzi a versenytársak PPC (Pay-Per-Click) hirdetéseit, beleértve a kiválasztott kulcsszavakat, hirdetések tartalmát és költségvetésüket. Kiváló eszköz erre a Facebook Hirdetéstár.

Facebook Hirdetéstár

5) Közösségi média aktivitás: Az ügynökség vizsgálja, hogy milyen típusú tartalmakat osztanak meg a versenytársak a közösségi média platformokon, hány követőjük van, és milyen mértékben vannak jelen az online közösségekben.

6) Weboldal teljesítmény: Az online marketing ügynökség ellenőrzi a versenytársak weboldalainak teljesítményét, például a betöltési sebességet, a reszponzivitást, és az oldalstruktúrát.

7) Termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása: A digitális marketing ügynökség összehasonlítja az ügyfél termékeit vagy szolgáltatásait a versenytársakéval annak érdekében, hogy az ügyfélnek segítsen kiemelkedni a piacon és javítani a termék vagy szolgáltatás minőségét. A cél egy egyedi versenyelőny felderítése (USP).

8) Kampány stratégia: Az online marketing ügynökség elemzi, milyen marketingkampányokat és hirdetéseket futtatnak a versenytársak, és milyen eredményeket érnek el velük.

Versenytárs-elemzés

Az online marketing ügynökség által végzett versenytárs-elemzés kulcsfontosságú a sikeres marketingstratégia kidolgozásában és a piaci versenyre való felkészülésben. Az elemzés eredményei alapján az ügynökség javaslatokat tesz az ügyfélnek a versenyelőny megtalálására és kihasználására, valamint a marketingstratégia finomítására.

2.5. PR kampányok kidolgozása

A PR (Public Relations) kampányok kidolgozása és végrehajtása egy digitális marketing ügynökség feladata lehet annak érdekében, hogy egy vállalkozás pozitív hírnevét és márkaimázsát erősítse az online térben és a közösségi média platformokon.

1) Célkitűzések meghatározása: Az ügynökség kezdetben együttműködik az ügyféllel annak meghatározásához, hogy milyen célkitűzéseket szeretnének elérni a PR kampányokkal. Ez lehet például a márkaismertség növelése, pozitív médiaexpozíció elérése, vagy a vállalat hírnevének javítása.

2) Célcsoport meghatározása: Az online marketing ügynökség segít az ügyfélnek azonosítani azt a célcsoportot, akiknek az üzeneteiket el szeretnék juttatni. Ez fontos ahhoz, hogy tudják, mely médiumokat és platformokat célozzák meg, és melyek azok a közönségek, akiknek az érdeklődésére számíthatnak.

3) Üzenetek és történetek kialakítása: A digitális marketing ügynökség segít az ügyfélnek olyan üzenetek és történetek kialakításában, amelyek összhangban vannak a célcsoport érdeklődésével és a márka értékeivel.

4) Média és influenszer kapcsolatok kiépítése: Az online marketing ügynökség segít az ügyfélnek kapcsolatot építeni olyan média szereplőkkel és influenszerekkel, akik nagy követőbázissal rendelkeznek és népszerűsíthetik a vállalkozást a közösségi médiában.

5) Médiaanyagok és sajtóközlemények készítése: Az ügynökség segít az ügyfélnek médiaanyagok és sajtóközlemények létrehozásában, amelyek hírértékkel bírnak és hozzájárulnak a PR kampányok sikeréhez.

6) Online hírterjesztés: Az online marketing ügynökség terjeszti az üzeneteket és a médiaanyagokat online hírportálokon, hírlevelekben és más online médiumokon keresztül annak érdekében, hogy minél szélesebb közönséghez érjenek el az információk.

7) Közösségi média kommunikáció: A digitális marketing ügynökség segít az ügyfélnek a közösségi média platformokon való hatékony kommunikációban és a pozitív visszajelzések kezelésében.

2.6. Közösségi média és e-mail marketing

A közösségi média marketing és az e-mail marketing kulcsfontosságú eszközök a digitális marketingben, és sok online marketing ügynökség kínál szolgáltatásokat ezeken a területeken.

2.6.1. Közösségi média marketing

1) Stratégia kidolgozása: Az ügynökség együttműködik az ügyféllel annak érdekében, hogy kidolgozzák a közösségi média marketing stratégiát, amely meghatározza a célkitűzéseket, a célcsoportokat, és a különböző közösségi média platformokat.

2) Profilok és oldalak kezelése: Az online marketing ügynökség felügyeli és kezeli az ügyfél közösségi média profiljait és oldalait. Ez magában foglalja a tartalmak posztolását, a válaszokat a felhasználók kérdéseire és hozzászólásaira, valamint az oldalak folyamatos frissítését. Ide tartozik az Instagram marketing és a LinkedIn marketing is.

3) Tartalomstratégia készítése: A digitális marketing ügynökség segít az ügyfélnek a közösségi média területén a tartalomstratégia kidolgozásában, és kreatív tartalmakat készít, például posztokat, képeket és videókat, amelyek megfelelnek a közölni kívánt üzeneteknek és az elérendő céloknak.

4) Közösségépítés és interakció: Az online marketing ügynökség segíti az ügyfelet az online közösségépítésben és az érdeklődőkkel való interakcióban, például a vásárlói vélemények és visszajelzések kezelésében.

5) Hirdetési kampányok kezelése: A digitális marketing ügynökség létrehoz és kezel hirdetési kampányokat a közösségi média platformokon (Facebook hirdetéskezelés) annak érdekében, hogy növelje a márka tudatosságát és a konverziókat.

6) Analitika és jelentések: Az online marketing ügynökség rendszeresen monitorozza a közösségi média tevékenységet, és riportokat készít az eredményekről, hogy értékelje a stratégia hatékonyságát és javaslatokat adjon a javításokhoz.

Facebook Hirdetéskezelő

2.6.2. E-mail marketing

1) Kampánystratégia kidolgozása: A digitális marketing ügynökség segít az ügyfélnek az e-mail marketing stratégia kidolgozásában, meghatározva a célkitűzéseket, célcsoportokat, és az üzeneteket.

2) Adatbázis kezelése: Az online marketing ügynökség segít az ügyfélnek az e-mail címek gyűjtésében és adatbázisok kezelésében, hogy célzott e-mail kampányokat lehessen indítani.

3) Kreatív tartalomkészítés: Az ügynökség hírleveleket tervez és készít, beleértve az e-mail címzési terveket, a grafikákat és a cselekvésre ösztönző elemeket.

4) Küldés és követés: Az online marketing ügynökség kezeli az e-mail kampányok kiküldését, figyeli az e-mail megnyitási arányokat és kattintási arányokat, és figyeli a konverziókat.

5) Szegmentáció és testreszabás: A digitális marketing ügynökség segít az ügyfélnek az e-mail címzési listák szegmentálásában és a tartalmak testreszabásában annak érdekében, hogy személyre szabott üzeneteket küldjenek a címzetteknek.

6) Automatizált kampányok: Az online marketing ügynökség létrehoz automatizált e-mail kampányokat, például üdvözlő e-maileket, vásárlói értesítéseket és utánkövető e-maileket.

E-mail marketing

2.7. Tartalommarketing és konverzióra optimalizálás

A tartalommarketing és a konverzióra optimalizálás (Conversion Rate Optimization, CRO) az online marketing ügynökségek fontos területei, mivel ezek segítenek az ügyfélnek az online látogatottság növelésében és a weboldal konverziók javításában.

2.7.1. Tartalommarketing

1) Célkitűzések meghatározása: Az ügynökség együttműködik az ügyféllel annak meghatározásához, hogy milyen célokat szeretnének elérni a tartalommarketing révén, például növelni a weboldal látogatottságát, építeni a márka hírnevét, vagy növelni a konverziókat.

2) Célcsoport és kulcsszavak kiválasztása: Az online marketing ügynökség segít az ügyfélnek azonosítani a célcsoportot és kiválasztani a releváns kulcsszavakat, amelyekre épülhet a tartalomstratégia.

3) Tartalomstratégia kidolgozása: A digitális marketing ügynökség segít egy tartalomstratégia kialakításában, beleértve a tartalom típusait, a tartalomtervezést és a közönség megszólítását.

4) Tartalomkészítés: Az online marketing ügynökség készít minőségi tartalmakat, például blogbejegyzéseket, cikkeket, infografikákat, videókat és egyéb tartalmakat a kiválasztott kulcsszavak és a tartalomstratégia alapján.

5) Tartalom terjesztése: A digitális marketing ügynökség segít a tartalmak terjesztésében az online platformokon, például a weboldalon, közösségi média platformokon, és e-mail kampányokban.

Tartalommarketing

2.7.2. Konverzióra optimalizálás (CRO)

1) Landing oldal elemzése: A digitális marketing ügynökség elemzi a weboldalakat, különösen a konverziókra irányuló landing oldalakat, hogy azonosítja a javításra szoruló területeket.

2) A/B tesztelés: Az online marketing ügynökség segít az A/B tesztek kialakításában és végrehajtásában, hogy megértsék, mely változtatások vezetnek a legjobb konverziós eredményekhez.

3) Felhasználói élmény (UX) javítása: Az ügynökség javaslatokat tehet az oldalak UI/UX tervezésének és felépítésének javítására annak érdekében, hogy a felhasználók könnyedén navigálhassanak az oldalon és könnyen elérjék a kívánt cselekvéseket.

4) Konverziós útvonal elemzése: Az online marketing ügynökség elemzi a weboldalakon meglévő konverziós útvonalakat (sales funnel), hogy megértsék, hol veszítik el a látogatók az érdeklődést vagy hagyják el az oldalt.

5) Űrlapok optimalizálása: A digitális marketing ügynökség segít az űrlapok és regisztrációs oldalak optimalizálásában annak érdekében, hogy növeljék a kitöltéseket és regisztrációkat.

Ügyfélszerzés

3. Hogyan válassz jó online marketing ügynökséget?

Az online marketing ügynökség kiválasztásakor fontos számos szempontot figyelembe venni, hogy megtaláld az igényeidhez és cégedhez legjobban illő partnert.

1) Célok meghatározása: Először is határozd meg, milyen célokat szeretnél elérni az online marketing segítségével. Lehet, hogy célod a weboldal látogatottságának növelése, az értékesítés javítása, vagy a márkaismertség építése. A célok meghatározása alapvető lépés a megfelelő ügynökség kiválasztásához.

2) Szolgáltatási területek: Ismerd meg az online marketing ügynökség szolgáltatási területeit. Az online marketing sok területet ölel fel, mint például SEO, PPC hirdetések, tartalommarketing, közösségi média marketing stb. Győződj meg arról, hogy az ügynökség rendelkezik a szükséges szakértelemmel az általad fontosnak tartott területeken.

3) Szakértelem és referenciák: Vizsgáld meg az ügynökség eddigi tapasztalatait és referenciáit. Nézd meg korábbi ügyfelekkel végzett munkájuk eredményeit és a munkáik minőségét. Ha lehetséges, kérj referenciákat, és keress online véleményeket.

4) Ár és költségvetés: Fontos, hogy a digitális marketing ügynökség árazása megfeleljen a költségvetésednek. Kérj árajánlatot több ügynökségtől, és hasonlítsd össze az árakat és a szolgáltatásokat.

5) Kommunikáció és kapcsolattartás: A hatékony kommunikáció és a jó kapcsolattartás kulcsfontosságú. Győződj meg róla, hogy az ügynökség hajlandó rendszeresen kommunikálni veled, és válaszolni a kérdéseidre és kéréseidre.

6) Átláthatóság és riportok: Fontos, hogy az ügynökség átlátható legyen a munkájában, és rendszeresen készítsen beszámolókat az eredményekről. Ezek a riportok segítenek értékelni a kampányok hatékonyságát.

7) Hosszú távú kapcsolat: Gondolj hosszú távú kapcsolatra a marketing ügynökséggel. Az online marketing folyamatos munka, és fontos, hogy olyan ügynökséggel dolgozz, amely hosszú távon is segít elérni a célokat.

8) Kapacitás és erőforrások: Győződj meg róla, hogy az ügynökség rendelkezik a szükséges kapacitással és erőforrásokkal ahhoz, hogy megfelelően kezelje a kampányokat és projekteket.

9) Referenciaellenőrzés: Ne félj megkérdezni az ügynökséget, hogy adjon olyan referenciákat, akikkel közösen dolgoztak együtt. Az elégedett ügyfelek véleménye sokat elárul az ügynökség minőségéről. Például a Kiszervezett Marketingnek több mint 145 szöveges ötcsillagos ügyfélvéleménye van. 🙂

10) Szerződési feltételek: Kérj írásban rögzített szerződést, amely tartalmazza a megállapodásokat, díjakat, határidőket és garanciákat.

Google hirdetések

4. Mikor ajánlott egy digitális marketing ügynökség megbízása?

1) Nincs tapasztalatod az online marketingben: Ha nem rendelkezel tapasztalattal az online marketing területén, egy ügynökség bevonása segíthet abban, hogy hatékony stratégiát alakíts ki, és maximalizáld a digitális marketing eszközök potenciálját.

2) Korlátozott idő és erőforrások: Ha vállalkozásodnak nincs elegendő szakértelme az online marketing tevékenységek kezeléséhez, egy ügynökség segíthet a munka elvégzésében, miközben te a vállalkozásod más fontos területeire koncentrálhatsz.

3) Kiemelkedő eredmények elérése: Ha célod kiemelkedő eredmények elérése az online térben, például nagyobb látogatottság, több konverzió vagy nagyobb bevétel, egy digitális marketing ügynökség hatékony stratégiát és kreatív megoldásokat nyújthat.

4) Növekedési stratégia kidolgozása: Ha a vállalkozásod növekedési stratégiát tervez, egy marketing ügynökség segíthet az online területen való expanzióban, új piacok meghódításában és új ügyfelek megszerzésében.

5) Szaktudás hiánya: Az online marketing egy dinamikus terület, amely folyamatosan változik. Egy online marketing ügynökség rendelkezik a legfrissebb ismeretekkel és szaktudással, hogy követni tudja az iparág változásait és alkalmazza a legjobb gyakorlatokat.

6) Egyedi projekt vagy kampány: Ha egyedi projektet vagy kampányt szeretnél indítani, például termékbevezetést vagy szezonális promóciót, egy ügynökség segíthet az ötletek kifejlesztésében és a kampány tervezésében.

7) Konkurencia legyőzése: Ha a konkurenciáddal lépést akarsz tartani vagy meg szeretnéd előzni őket, egy digitális marketing ügynökség segíthet abban, hogy hatékonyabban és innovatívabban kommunikálj a célcsoportoddal.

8) Márkaépítés és hírnévjavítás: Ha szükséged van a márkaismertség növelésére vagy a vállalkozás hírnevének javítására az online térben, egy marketing ügynökség segíthet a stratégia kialakításában és a pozitív média hírnév elérésében.

Ezen szempontok figyelembevételével tudsz dönteni arról, hogy mikor és miért érdemes egy digitális marketing ügynökség segítségét kérni. Az ügynökség lehetőséget nyújthat arra, hogy kiaknázd az online marketing potenciálját és hatékonyan növeld a vállalkozásodat az online térben.

5. Összefoglaló

Egy online marketing ügynökség rengeteg hasznos szolgáltatást nyújthat egy vállalkozásnak, legyen szó akár marketingstratégia kidolgozásáról, kulcsszókutatásról, keresőoptimalizálásról, fizetett PPC hirdetésekről, vagy versenytárs-elemzésről.

További szolgáltatások lehetnek a közösségi média és e-mail marketing, a PR kampányok kidolgozása, a tartalommarketing és a konverzióra optimalizálás.

Ha Önnek is szüksége van egy megbízható, több mint 145 szöveges ötcsillagos ügyfélvéleménnyel rendelkező digitális marketing ügynökségre, vegye fel velünk a kapcsolatot! 🙂

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

6. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mivel foglalkozik egy online marketing ügynökség?

Marketingstratégia kidolgozása, közösségi média és e-mail marketing, PR kampányok kidolgozása, tartalommarketing, SEO, PPC hirdetések, konverzióra optimalizálás, stb.

❓ Megbízható online marketing ügynökséget keres?

Lépjen velünk kapcsolatba!

❓ Mivel foglalkozik egy hirdetéskezelő cég?

Olvasd el a hirdetéskezelő vállalkozások feladatait bemutató írásunkat!

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Picture of Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 430+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés