TOP10 leghasznosabb SEO tipp. Kerülj a Google első oldalára!

Cikkünkben bemutatunk 10 rendkívül hasznos SEO tippet és trükköt, amelyekkel garantáltan a Google Kereső első oldalára kerülhetsz!
SEO tippek

TOP10 leghasznosabb SEO tipp. Kerülj a Google első oldalára!

A keresőoptimalizálás egy nagyon komplex terület, amihez rengeteg dolog tartozik. Ebben a cikkben megpróbáljuk röviden összefoglalni, hogy mi a TOP10 leghasznosabb SEO tipp, amelyek segítségével könnyen a Google Kereső első oldalára kerülhetsz. Olvasd el cikkünket, ha szeretnéd növelni weboldalad organikus forgalmát! 🙂

1. SEO tipp: Kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás egy strukturált folyamat, amelynek első lépése, hogy releváns kulcsszavakat válasszunk, amelyek pontosan tükrözik a weboldalunk és a termékeink/szolgáltatásaink jellegét.

A kulcsszavak keresése és összegyűjtése érdekében több eszköz is rendelkezésre áll.

A második lépés a kulcsszavak elemzése és rangsorolása. Ebben a szakaszban érdemes figyelembe venni a kulcskifejezések népszerűségét, versenyképességét, valamint az adott kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési szándékot.

A harmadik lépés a kulcsszavak alkalmazása a weboldalon megjelenő tartalomban. A kiválasztott kulcsszavakat beépítjük a honlapok, blogbejegyzések, címsorok és meta leírások szövegébe, hogy növeljük azok láthatóságát a keresőmotorokban.

Weboldal készítés

1.1. A kulcsszókutatás eszközei

Az első SEO tipp szerint a kulcsszókutatás során több eszközt használhatunk a releváns kulcsszavak megtalálására. Az alábbiakban néhány gyakran használt eszközt említünk:

 • Kulcsszókutatás a Google Trends segítségével: a Google Trends lehetővé teszi, hogy megnézzük, mennyire népszerűek a különböző kulcsszavak az idő múlásával, illetve melyek a legnépszerűbb témák és keresési kifejezések jelen pillanatban Magyarországon vagy a világ bármelyik országában.
 • Kulcsszókutatás a Google Autocomplete használatával: amikor elkezdünk begépelni a Google keresőmezőjébe valamit, a Google Autocomplete automatikusan kiegészíti a befejezetlen kulcsszavakat. Ez segít abban, hogy megtaláljuk a leggyakrabban keresett kifejezéseket és szókapcsolatokat, valamint olyan hosszabb kulcsszó-kifejezéseket, amelyek kapcsolódnak a témához (long tail kulcsszavak).
Google Autocomplete
 • Kulcsszókutatás egyéb online eszközökkel: számos kulcsszótervező eszköz érhető el online, például a Google Ads Kulcsszótervező, a Marketing Miner vagy az Ubersuggest. Ezek az eszközök lehetővé teszik a kulcsszók keresési volumenének, versenyképességének és más statisztikáinak megtekintését, ami segít a releváns kulcsszavak kiválasztásában a tartalom optimalizálásához.

1.2. A kulcsszókutatás részei

 • Relevancia elemzése: a kulcsszókutatás során fontos megvizsgálni a kulcsszavak relevanciáját az oldalon megjelenő tartalomhoz képest. A releváns kulcsszavak segítenek abban, hogy a célközönség könnyen megtalálja a keresett információt, ezáltal javul a tartalom helyezése a keresőmotorok találati listájában.
 • Versenytárs-elemzés: a kulcsszókutatás részeként érdemes figyelembe venni a versenytársak tartalomstratégiáját is. Vizsgáljuk meg, mely kulcsszavakra optimalizálták tartalmukat, és milyen stratégiákat alkalmaznak. Ez segíthet abban, hogy megtaláljuk az olyan kulcsszavakat, amelyek kevésbé versenyképesek, de ugyanakkor még mindig relevánsak a célközönség számára, vagy éppen hiányoznak nálunk, de a versenytársainknál megvannak. Erre kiváló eszköz a Marketing Miner Content Gap szolgáltatása.
 • Keresési szándék elemzése: muszáj megérteni a felhasználók keresési szándékát. Különböző típusú keresési szándékok lehetnek, például információgyűjtés, termékvásárlás, problémamegoldás stb. A kulcsszavak kiválasztásakor figyelembe kell venni ezeket a szándékokat, hogy a tartalom megfeleljen a felhasználók igényeinek.

2. SEO tipp: Keresőoptimalizált tartalom készítése

A SEO-barát tartalom megírása előtt fontos kutatást végezni a releváns kulcsszavakra, ahogy azt az imént részleteztük. Emellett a tartalom címsorai és alcímei kiemelkedően fontosak keresőoptimalizálás szempontjából. Használj kulcsszavakat a címsorok és alcímek kialakításához, mivel ezek a keresőmotorok számára fontos jelzések: azt mutatják meg, hogy miről szól az adott oldal vagy bejegyzés. A címsorok legyenek figyelemfelkeltőek és informatívak, hogy a felhasználók rákattintsanak a cikkre, de ne vezessük félre őket.

A keresőmotorok folyamatosan fejlesztik az algoritmusukat, hogy minél jobban megértsék és rangsorolják a tartalmakat. Ezért az elsődleges cél az, hogy értékes és releváns tartalmat készíts a felhasználók számára. Írj olyan cikkeket, amelyek megválaszolják a felhasználók kérdéseit és megoldják a problémáikat. Használd a kulcsszavakat természetes módon, és kerüld a túlzott kulcsszó-tömörítést, mert ez negatív hatással lehet a tartalom minőségére és az olvasói élményre.

Optimalizáld a tartalmat on-page elemekkel is: ezek közé tartozik a meta címkék, meta leírás, címsorok, bekezdések, képaláírások és belső linkek. Fontos, hogy ezeket az elemeket kulcsszavakkal és releváns információval optimalizáld.

A SEO-barát tartalomhoz elengedhetetlen a reszponzív és gyors weboldal. A mobilbarát kialakítás és a gyors betöltési idő a felhasználói élmény javításában és a keresőmotorok rangsorolásában is kulcsfontosságú tényező.

A tartalom megosztása a közösségi médiában, valamint a más weboldalakon található hivatkozások (backlinkek) segítenek a tartalom láthatóságának növelésében. Ezek a külső tényezők a keresőmotoroknak azt mutatják, hogy a tartalom értékes és releváns, és ennek eredményeként javíthatják a rangsorolást.

Azonban a SEO nem csak a kulcsszavak tömeges használatáról szól. A keresőmotorok arra törekednek, hogy a felhasználók számára a lehető legjobb és legrelevánsabb tartalmat szolgáltassák. Ezért a SEO-barát tartalomnak magas minőségűnek, relevánsnak és informatívnak kell lennie. Az értékes tartalom vonzza a látogatókat, növeli az oldal hitelességét és esélyét a megosztásra és a backlinkek szerzésére, amelyek mind pozitívan befolyásolják a keresőmotorok rangsorolását.

Az olvashatóság és az átláthatóság is fontos tényező az SEO-barát tartalom esetében. Használj címsorokat és alcímeket a tartalom strukturálásához. A bekezdések legyenek rövidek és jól tagoltak. Használj listákat vagy felsorolásokat, ha lehetőség van rá. Egy vázlatpont hossza ne haladja meg a 300 szót, és lehetőleg ne használj túl hosszú, nyakatekert mondatok (max. 20 szó/mondat).

3. SEO tipp: Meta leírás és keresőbarát URL cím

3.1. Meta leírás

A meta leírás egy rövid (max. 160 karakter hosszúságú) összefoglaló a tartalomról, amelyet a Google is megjelenít a találati listában, ha szerencsénk van. Ennek a leírásnak a célja, hogy a felhasználók és a keresőmotorok számára is segítséget nyújtson a tartalom megértésében.

Meta leírás

A következőkben bemutatjuk, hogy milyen jellemzőkkel rendelkezik a megfelelő meta leírás:

 • Relevancia: a meta leírásnak pontosan tükröznie kell az adott oldal témáját és tartalmát, és a felhasználóknak egyértelmű képet kell adnia arról, hogy mit találnak az adott oldalon.
 • Különlegesség: kerülni kell a más webhelyeken vagy egy másik aloldalon található tartalmak másolását. Az egyedi meta leírások segítenek megkülönböztetni az oldalt a keresőmotorok találati listájában.
 • Hossz: bár a pontos karakterhosszúságot a keresőmotorok időről időre változtathatják, általában javasolt, hogy a meta leírás ne legyen hosszabb 150-160 karakternél. Ebben a terjedelemben kell bemutatni a tartalmat, hogy teljes egészében megjelenhessen a találatok között.
 • Kulcsszavak: a meta leírásban használt kulcsszavak segítenek a tartalom relevanciájának erősítésében. Azonban fontos SEO tipp, hogy természetes módon illeszkedjenek a szövegbe, és ne használjuk őket túlzott mennyiségben.

A meta leírás beállítása WordPress oldalakon a Yoast SEO segítségével a legkönnyebb!

3.2. Keresőbarát URL cím

A keresőbarát URL címek olyan URL-ek, amelyek könnyen értelmezhetőek, relevánsak és segítik a tartalom megértését a felhasználók és a keresőmotorok számára. Íme néhány jellemző, amelyekkel a megfelelő keresőbarát URL címek rendelkeznek:

 • Kulcsszavak használata: az URL-ben szereplő kulcsszavak segíthetnek a tartalom relevanciájának erősítésében, ezért érdemes beépíteni néhány kulcsszót az URL-be.
 • Egyértelműség: az URL címnek egyszerűnek és könnyen értelmezhetőnek kell lennie. Kerüljük a hosszú és bonyolult kifejezéseket, számokat vagy értelmetlen szimbólumokat.
 • Kisbetűs formátum: az URL címek konzisztens használata és az összes karakter kisbetűvé alakítása javasolt. Ez segít elkerülni a redundanciát és az esetleges hibákat, valamint egyszerűbbé teszi az URL címek kezelését.
 • Hierarchikus struktúra: használj alkönyvtárakat vagy alkategóriákat az URL-ben, hogy logikus és könnyen követhető struktúrát hozz létre. Például: www.kiszervezettmarketing.hu/kategoria/alcim.
 • Szóköz helyett kötőjelek: az URL címekben a szóközöket kötőjelekkel kell helyettesíteni. Ez segít az URL olvashatóságában és értelmezhetőségében. Például: www.kiszervezettmarketing.hu/ez-az-url-cim.

A meta leírások és a keresőbarát URL címek hozzáadása céljából a Yoast SEO WordPress bővítmény használatát javasoljuk!

Yoast SEO használata

4. SEO tipp: Legyen gyors a weboldalad!

A látogatók türelmetlenek, és nem szeretnek hosszú ideig várakozni a weboldalak betöltődésére. Ezért a weboldal sebessége rendkívül fontos tényező a felhasználói élmény javításában és a látogatók megtartásában. Ha weboldalad lassú, akkor valószínűleg csökkenni fog a forgalom, az oldalon töltött idő és a konverziók száma.

Általános szabály, hogy a weboldal betöltés hossza nem lehet több 3 másodpercnél! Szerencsére vannak olyan hatékony módszerek és tippek, amelyekkel felgyorsíthatod weboldaladat.

 • Képek tömörítése: a nagyméretű képek lassítják a weboldal betöltődését. Használj képtömörítő eszközöket vagy online szolgáltatásokat, amelyek segítségével optimalizálhatod a képfájlokat. Csökkentsd a képek méretét anélkül, hogy a minőségüket jelentősen rontanád. Ezzel csökken az adatforgalmad és felgyorsíthatod a betöltési időt.
 • Gyorsítótárazás: a cache használata lehetővé teszi, hogy a weboldalak eltárolják a weboldal betöltéséhez szükséges adatokat és erőforrásokat a felhasználók böngészőjének memóriájában. Így a felhasználóknak nem kell minden egyes látogatáskor újra letölteniük az összes tartalmat, ami gyorsabb betöltést eredményez. Időnként ajánlott a gyorsítótár ürítése is!
 • Optimalizáld az adatbázist: az adatbázis optimalizálása segít megszabadulni a felesleges adatoktól, eltávolítja a duplikált vagy elavult bejegyzéseket, és javítja az adatbázis teljesítményét.
 • Használj gyors és megbízható tárhelyet: a weboldal sebessége jelentősen függ a tárhely minőségétől és teljesítményétől. Válassz megbízható és gyors tárhelyszolgáltatót, amely optimális szerverkonfigurációt és gyors adatátvitelt biztosít. Ez segít minimalizálni a késleltetéseket és felgyorsítani a weboldal betöltését.
WordPress tárhely
 • Csoportosíts és tömöríts CSS- és JavaScript-fájlokat: a CSS és JavaScript kódok méretének csökkentése és azok csoportosítása javítja a weboldal sebességét. Távolíts el minden felesleges vagy ismétlődő kódot, és csoportosítsd őket úgy, hogy a lehető legkevesebb lekérést kelljen végrehajtani a böngészőben.
 • Válassz megfelelő weboldal sablont: a weboldalak sablonjai vagy témái jelentősen befolyásolhatják a betöltési sebességet. Válassz olyan WordPress sablonokat, amelyek kevesebb kódot és erőforrást igényelnek.
 • Ellenőrizd a hibákat és optimalizáld a teljesítményt: rendszeresen ellenőrizd a weboldaladat hibák, halott linkek vagy lassú betöltési idő vizsgálata céljából. Használj webhelyelemző eszközöket (pl. Ubersuggest) vagy sebességteszteket (pl. Google PageSpeed Insights), amelyek segítenek azonosítani a problémákat és javaslatokat adnak a javításhoz.

További hasznos tippekért olvasd el weboldal gyorsítás technikákkal kapcsolatos cikkünket!

5. SEO tipp: Mobilbarát weboldal design

Ma már a felhasználók jelentős része mobil eszközökről böngészi az internetet, ezért rendkívül fontos, hogy weboldalad mobilbarát legyen. A mobilbarát design azt jelenti, hogy a honlap könnyen használható, jól átlátható és kényelmesen megtekinthető a kisebb kijelzőkön is.

A reszponzív design alapvető fontosságú a mobilbarát weboldalak tervezésénél. Lehetővé teszi, hogy a weboldal tartalma és elrendezése automatikusan alkalmazkodjon a különböző kijelzőméretekhez és eszközökhöz. Ez biztosítja, hogy a webhely minden része jól látható és könnyen kezelhető legyen a mobil eszközökön, anélkül, hogy a felhasználóknak nagyítani vagy horizontálisan görgetni kellene a tartalmak megtekintéséhez.

A mobil felhasználók gyorsan szeretnének navigálni a weboldalon, ezért fontos, hogy az oldalunk könnyen kezelhető legyen. A navigáció legyen egyszerű, letisztult és könnyen átlátható. Használj gombokat vagy menürendszert, amelyek könnyen megnyomhatók az ujjakkal, és lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy gyorsan eljuthassanak a kívánt tartalomhoz. Ismerkedj meg a breadcrumb navigáció működésével is.

A mobilbarát weboldalakhoz optimalizálni kell a tartalmat a kisebb képernyők számára. Fontos, hogy a szöveg olvasható legyen a mobil eszközökön, ne legyen túl kicsi vagy túl nagy. Kerüld a hosszú bekezdéseket, és inkább használj rövidebb, könnyen emészthető szakaszokat. Gondolj arra is, hogy a képek és videók mérete legyen optimalizált a mobil adatkapcsolatokhoz, hogy gyorsan betölthetők legyenek.

Chrome böngészőben jobb klikkeljünk az oldalon, majd a Vizsgálat menüpontot választva megtekinthetjük, hogyan néz ki eltérő szélességű mobil képernyőkön az adott oldal.

Mobilbarát weboldal

A mobil felhasználók kisebb sávszélességű adatkapcsolattal rendelkezhetnek, ezért kritikus fontosságú a gyors betöltési idő elérése. Csökkentsd a képek méretét, használj weboldal cache-t a gyakran használt elemek tárolására, minimalizáld a HTTP kéréseket és tömörítsd a CSS- és JavaScript-fájlokat. Mindezeken a módszereken keresztül csökkentheted a weboldal betöltési idejét, ami javítja a felhasználói élményt és növeli a látogatók elkötelezettségét.

Nem minden mobil eszköz és böngésző ugyanazt a felhasználói élményt nyújtja. Fontos, hogy teszteld weboldaladat különböző mobil eszközökön és böngészőkön, hogy megbizonyosodj arról, hogy mindenhol megfelelően jelenik meg és jól működik. Ez segít az esetleges hibák vagy problémák azonosításában és kijavításában.

6. SEO tipp: Linképítés, backlinkek szerzése

A linképítés és a backlinkek szerzése az off-page SEO részeként kritikus szerepet játszik egy weboldal sikerében. A backlinkek olyan hivatkozások, amelyek más weboldalakról mutatnak vissza a te oldaladra. Ezek a linkek jelzik a keresőmotoroknak, hogy a weboldalad értékes és releváns tartalmat nyújt, és növelik a honlapod hitelességét és rangsorolását a keresési eredményekben. Bemutatunk néhány hatékony módszert a linképítésre és a backlinkek szerzésére.

1) Készíts értékes tartalmat: az első és legfontosabb lépés a linképítésben az értékes és minőségi tartalom létrehozása. Ha olyan tartalmat nyújtasz, amely hasznos, informatív és egyedi, más weboldalak is hajlandóak lesznek hivatkozni rá. A jó tartalom vonzza az olvasókat, akik szívesen megosztják azt vagy hivatkoznak rá.

2) Iparági kapcsolatok építése: fontos, hogy kapcsolatokat építs ki más weboldalak és blogok tulajdonosaival az iparágadon belül. Keress olyan weboldalakat, amelyek hasonló vagy kapcsolódó témákkal foglalkoznak, és ajánld fel a vendégcikkek írásának a lehetőségét. Ezáltal kapsz lehetőséget arra, hogy a saját weboldaladra mutató hivatkozásokat helyezhess el, és növelhesd a backlinkjeid számát.

3) PR cikkek és influencer marketing: a sajtóhírek és az influencerek nagy hatással lehetnek a weboldalad népszerűségére és hitelességére. Küldj sajtóközleményeket releváns témákban, amelyek az újságírók figyelmét is felkeltik. Nekünk is van sajtó oldalunk például. Keress influencereket az iparágadban, és ajánlj fel nekik együttműködést, amelynek részeként ők hivatkozhatnak a weboldaladra a tartalmaikban vagy közösségi média posztjaikban.

De akár úgy is építhetsz linkeket, ha a WhitePress felületén teszel közzé vendégcikkeket más weboldalakon.

WhitePress

Az infografikák és más kreatív tartalmak szinténnagyszerű lehetőséget nyújtanak a linképítésre. Készíts érdekes és informatív infografikákat, amelyek szemléletesen mutatják be a statisztikáidat. Olyan kreatív tartalmakat is létrehozhatsz, mint például a videók, podcastok vagy interaktív eszközök, amelyek vonzzák az emberek figyelmét és ösztönzik őket a weboldaladra mutató linkek megosztására.

Aktív résztvevővé válhatsz az iparági fórumokban és közösségekben, ahol megoszthatod tudásodat és tapasztalataidat másokkal. Ezen platformokon keresztül kapcsolatba léphetsz más weboldal tulajdonosokkal és szakemberekkel, akik hajlandók lehetnek hivatkozni a weboldaladra.

Fontos, hogy a linképítés és a backlinkek szerzése organikusan és etikusan történjen. Kerüld a spam jellegű vagy alacsony minőségű linkek szerzését, mert ezek ártalmasak lesznek a weboldaladra nézve. A minőségi tartalom és a kapcsolatépítés kulcsfontosságú a sikeres linképítéshez.

Ne feledd, hogy a backlinkek folyamatos és hosszú távú stratégiát igényelnek, és időbe telhet, mire látható eredményeket érsz el. Azonban az erőfeszítések és a kitartás meghozza a gyümölcsét, és növeli weboldalad hitelességét és rangsorolását a keresőmotorokban, ami elsősorban a Domain Authority mutatód növekedésén keresztül lesz látható.

Domain Authority

7. SEO tipp: Technikai SEO beállítások

A technikai SEO beállítások segítenek a keresőmotoroknak a weboldalad tartalmának megértésében és indexálásában, valamint a felhasználók számára is jobb felhasználói élményt nyújtanak. Íme néhány fontos technikai SEO beállítás:

 • XML-sitemap: az XML-sitemap egy olyan fájl, amelyben felsorolod az összes oldalt és tartalmat a weboldaladon, hogy a keresőmotorok könnyen megtalálhassák és indexálhassák azokat. A sitemap segíti a keresőrobotokat abban, hogy hatékonyan bejárják a weboldaladat és megismerjék annak szerkezetét.
 • Robots.txt fájl: a robots.txt fájl segítségével irányíthatod a keresőmotorok robotjait (crawlers), hogy mely részeket indexálhatják és melyeket ne. Ez különösen hasznos lehet, ha vannak olyan oldalak vagy tartalmak a weboldaladon, amelyeket nem szeretnél, hogy a keresőmotorok indexáljanak vagy kövessenek.
 • Kanonikus címkék: ha több oldalad vagy URL címed van, amelyek ugyanazt vagy hasonló tartalommal rendelkeznek, akkor fontos használnod a canonical címkéket. Ez a címke jelezni fogja a keresőmotoroknak, hogy melyik az eredeti és preferált verzió az adott tartalomból, így segít elkerülni a tartalmi duplikációval járó problémákat.
 • Megfelelő URL-struktúra: készíts áttekinthető és könnyen érthető URL címeket az oldalaidhoz. A használható kulcsszavak és a szóközök helyett használj kötőjeleket vagy gondolatjeleket a URL-ekben.
 • HTTPS használata: ez nemcsak a weboldalad biztonságát növeli, hanem pozitív hatással van a SEO-ra is. A Google és más keresőmotorok előnyben részesítik a biztonságos és titkosított kapcsolatot. Biztosítsd, hogy a weboldalad HTTPS protokollt használjon, amelyet az SSL/TLS tanúsítvány aktiválásával érhetsz el.
HTTPS használata

További adatokért olvasd el a 8 legfontosabb technikai SEO beállítás témájú cikkünket!

8. SEO tipp: Google SERP elemek használata

A Google SERP (Search Engine Results Page) elemek kiemelkedő szerepet játszanak a keresési eredmények optimalizálásában és a felhasználók figyelmének felkeltésében.

A snippetek olyan kibővített keresési eredmények, amelyek további információkat jelenítenek meg, például vásárlói értékeléseket, termékárakat, lefoglalható időpontokat egy céggel kapcsolatban. Ezek a snippetek kitűnnek a többi találat közül, növelve a kattintási arányt.

A kiemelések különleges, kiemelt helyen megjelenő információs blokkok a keresési eredmények között. Például: válaszok a gyakori kérdésekre, időjárásjelentés, Google Shopping, stb. Az ilyen kiemelések segítenek kiemelkedni a többi találat közül, növelve a láthatóságot és a felhasználói figyelmet. A GYIK snippetek beállíthatók a Yoast SEO használatával is.

Ha egy vállalkozásod van, a Google lokális találatokat jeleníthet meg a keresési eredményekben. Fontos, hogy beállítsd a Google Cégem profilodat és ellenőrizd, hogy a helyi keresési eredményekben megfelelően jelenjen meg a vállalkozásod. Ez a local SEO része.

Google SERP

A Google a keresési eredményekben megjeleníthet videó snippeteket is, amelyek közvetlenül a találatok alatt jelennek meg. Ha rendelkezel videós tartalmakkal, akkor optimalizáld azokat a keresőmotorok számára, például megfelelő címmel, leírással és kulcsszavakkal. Ez lehetővé teszi, hogy a videód kiemelkedjen a többi találat közül, és növelje az átkattintási arányodat.

Emellett a Google kép snippeteket is megjeleníthet a keresési eredményekben. A képek optimalizálása, megfelelő címkékkel és leírásokkal ellátva, segíthet abban, hogy a weboldalad fényképei megjelenjenek a találatok között. Ez különösen fontos lehet, ha képgalériával rendelkezel vagy vizuális tartalmakat kínálsz.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a Google SERP elemek a keresőmotorok döntése alapján jelennek meg, és nem garantált, hogy minden keresés alkalmával láthatóak lesznek a Google első oldalán. Azonban a megfelelő SEO tippek segítségével növelheted az esélyét, hogy weboldalad kiemelkedjen a keresési eredmények közül, és növelje az oldal látogatottságát.

9. SEO tipp: Képek tömörítése és ALT címke beállítása

A képek méretének csökkentése és az ALT Text használata a SEO tippek fontos részét képezik, mivel segítenek optimalizálni a weboldaladat és javítani a keresőmotorok számára a képek értelmezhetőségét.

A nagy méretű képek lassítják a weboldal betöltését, ami negatívan befolyásolja a felhasználói élményt és a keresőmotorok rangsorolását is. Használj képtömörítő eszközöket, például online tömörítőket (TinyPNG) vagy képszerkesztő szoftvereket, hogy optimalizált formátumban és minimális méretben töltsd fel a képeket. Ezzel csökkented a képek letöltési idejét és javítod a weboldal sebességét.

Az ALT szövegek a képekhez hozzárendelt szöveges leírások, amelyek segítenek a keresőmotoroknak megérteni a képek tartalmát és jelentőségét. Fontos, hogy releváns kulcsszavakat és leíró szövegeket használj az ALT címkékben, amelyek pontosan leírják a kép tartalmát. Ez segít abban, hogy a keresőmotorok jobban értelmezzék a képek tartalmát és rangsorolják azokat a releváns keresésekben a képes találatok között.

Képek ALT Text

A képek fájlnevét is érdemes optimalizálni a SEO szempontjából. Használj leíró és releváns fájlneveket, amelyek tartalmazzák a kulcsszavakat. Például, ha egy tájképfotóról van szó, ne használj olyan fájlnevet, mint „IMG_1234.jpg”, hanem inkább ehhez hasonlót találj ki: „gyonyoru-tajkep.jpg”.

Fontos figyelembe venni a kép méretét és formátumát is. Válassz megfelelő formátumot, például JPG/JPEG, ami sokkal kisebb fájlmérettel rendelkezik, mint a PNG formátumú képek (PNG-JPG átalakító).

10. SEO tipp: A forgalom folyamatos nyomon követése

Az utolsó SEO tipp a weboldal forgalmának nyomon követésére fókuszál. Számos eszköz és analitikai platform áll rendelkezésre, amelyek segítenek mérni és elemezni a weboldal látogatóit.

 • Google Analytics 4: ez az egyik legelterjedtebb és ingyenesen használható analitikai eszköz. A Google Analytics 4 segítségével nyomon követheted a weboldal látogatóit, megtudhatod, honnan érkeznek, milyen kulcsszavakra keresnek, mennyi ideig maradnak az oldalon, és még sok más hasznos információt. Emellett konverziókövetést és célbeállítást is végezhetsz a Google Analytics 4 segítségével.
 • Google Search Console: egy másik ingyenes eszköz a Google-től, amely segít monitorozni és optimalizálni weboldalad teljesítményét a keresési eredményekben. A Search Console lehetővé teszi számodra, hogy kövesd a weboldal indexelését, ellenőrizd a kulcsszavak rangsorolását, nyomon kövesd a keresési forgalmat, és értesülj a potenciális hibákról vagy problémákról, amelyek befolyásolhatják a weboldal teljesítményét.
Google Search Console
 • Moz: a Moz egy ismert SEO eszköz, ami segít a kulcsszókutatásban, a linképítésben, a weboldal elemzésében és a versenytársak nyomon követésében. A Moz hasznos adatokat és jelentéseket nyújt a weboldal rangsorolásával és teljesítményével kapcsolatban.
 • SEMrush: ez egy teljes körű SEO és digitális marketing eszköz, amely segítséget nyújt a kulcsszókutatásban, a versenytársak elemzésében, a hirdetések kezelésében és még sok másban. Az SEMrush számos adatot és jelentést kínál a weboldal forgalmáról, a kulcsszavak rangsorolásáról és a versenytársak tevékenységéről.
 • Ugyanezeket a feladatokat látja el az Ubersuggest és a Marketing Miner is.

11. Összefoglaló

Cikkünkben bemutattunk 10 SEO tippet, amelyek rendkívül hasznosak és segítenek abban, hogy a Google Kereső első oldalára kerülhess a legfontosabb kulcsszavak rangsorolását tekintve.

Szó esett a kulcsszókutatás fontosságáról, a SEO-barát szövegírásról, a meta leírás és a keresőbarát URL címek fontosságáról, valamint a weboldal gyorsaságának fontosságáról.

További lényeges SEO tipp a reszponzív webdesign használata, a linképítés, a technikai SEO beállítások figyelemmel kísérése, a Google SERP elemek optimalizálása, a képek tömörítése és a forgalom folyamatos elemzése.

Hibát találtál? Írj nekünk az alábbi e-mail címre: szerk@kiszervezettmarketing.hu

12. Gyakran ismételt kérdések és válaszok

❓ Mi a SEO jelentése?

A SEO jelentése magyarul keresőoptimalizálás, ami ahhoz járul hozzá, hogy a weboldal tartalmai a Google Kereső első oldalán, minél előkelőbb helyen jelenjenek meg az adott kulcsszavakra kereső felhasználók böngészőjében.

❓ Hol tudok keresőoptimalizált weboldalt készíttetni?

A Kiszervezett Marketing Kft. foglalkozik vevőszerző weboldalak készítésével.

❓ Mik a leghasznosabb SEO tippek?

Kulcsszókutatás, SEO szövegírás, meta leírás és keresőbarát URL címek használata, weboldal gyorsítás, reszponzív webdesign használata, a linképítés, a technikai SEO beállítások figyelemmel kísérése, a Google SERP elemek optimalizálása, a képek tömörítése és a forgalom folyamatos elemzése.

Oszd meg! Küldd el! Nyomtasd ki!

Facebook
LinkedIn
Email
Nyomtatás
Dávid Ádám

Dávid Ádám

Dávid Ádám vagyok, a Kiszervezett Marketing Kft. alapítója, az online marketing megszállottja.

150+ szöveges ötcsillagos ügyfélvéleményünkkel előrevetítjük, hogy milyen egy igazán profin megtervezett, ügyfélközpontú marketing ügynökséggel dolgozni.

A Kiszervezett Marketing 13x-os Marketing Diamond Awards-díjas ügynökség. Ezt a díjat a Magyar Marketing Szövetség ítélte oda számunkra, ami bizonyítja, hogy szakmailag kimagasló szolgáltatásokat nyújtunk az online marketing területén.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2023-ban a Kiszervezett Marketing Kft. lett Az Év Marketing Nagykövete!

A Kiszervezett Marketing az a marketing ügynökség, amely nem olyan, mint a suszter és a cipője.

Ezt alátámasztja a 350+ szakmai blogcikkünk is, amelynek köszönhetően több mint 160.000 látogatónk van éves szinten a saját weboldalukon a Google Keresőből, fizetett hirdetések nélkül. Mindezt alig 1,5 év alatt értük el.

A megtervezett médiamegjelenésekkel folyamatosan ott vagyunk nagy hírportálok hasábjain a területünk szakértőjeként. Párat kiemelve: penzcentrum.hu, hirado.hu, hrportal.hu, origo.hu, blikk.hu.

Azért lehetünk Google Partnerek, mert rendelkezünk a Google által elismert szakértővel. Az ügyfeleink hirdetési kampányai kivétel nélkül minden esetben elérik a minimum 70%-os optimalizáltságot.

Tartottam már szakmai előadást több egyetemen online marketing témában, többek között: BME, BGE, ELTE, MATE, Óbudai Egyetem. Emellett a Magyar Marketing Fesztivál rendszeres előadójaként mutatom be a siker kulcsát a digitális térben.

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

HOVÁ KÜLDHETJÜK AZ INGYENES E-BOOKUNKAT?

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Készítettünk egy 5 részből álló videós útmutatót, hogy könnyen tudd telepíteni!

PLUSZ: Kuponkód az emailben, amivel -10% az első 3 hónapból!

Hogyan legyen vevőszerző weboldalam?

Töltsd le az e-bookot, és a megvalósítás menete is kristálytiszta lesz előtted.